Thursday, October 1, 2009

Berpindah

Nukilan bB sYasYa pada 10:11:00 PM 9 kumen
Ai dah berpindah blog ke blog yang lain..Mahu tau?Sila tanya..

Friday, September 18, 2009

Salam Aidilfitri

Nukilan bB sYasYa pada 8:15:00 AM 6 kumen
Assalamualaikum semua..

Dikesempatan ini saya sebagai tuan blog ini ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA.Maaf Zahir dan Batin.
Saya memohon beribu kemaafan kepada semua andai saya ada tersalah tutur kata atau ada ayat2 saya di dalam blog ini yang menyinggung perasaan sesiapa. Saya tidak bermaksud apa2 semasa membuat entry di blog ini. Kepada sesiapa yang kenal saya dengan dekatnya, saya memohon maaf jika ade perbuatan saya yang membuat anda tersinggung atau terasa. Halalkan makan minum saya selama anda mengenali dan menjadi kawan saya. Terima kasih banyak..Semoga anda semua berbahagia disamping keluarga pada hari lebaran ini.

P/S: Saya akan memandu ke Kluang, Johor petang ini. Ada sesape mahu follow?? Berhati2 di jalan raya ^_^

Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan

Nukilan bB sYasYa pada 1:26:00 PM 11 kumen
Salam Ramadhan untuk semua...
Mohon beribu kemaafan kepada semua rakan ai..
Kalau ada tersilap kata, terkecikkan aty sesiapa..Atau pape saje la..
Ia mohon ampun dan maaf..

Semoga ramadhan kali ini mendatangkan keberkatan dan kerahmatan kepada semua..Amin...

Thursday, August 20, 2009

STOP BLOGGING!

Nukilan bB sYasYa pada 10:22:00 AM 12 kumen
.
.
.
.
.
.

Wednesday, August 19, 2009

Khatimah Cinta

Nukilan bB sYasYa pada 10:00:00 PM 4 kumen
Bintang Malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi...

Ai bagi lagu ni untuk someone...

Takin' Back My Love

Nukilan bB sYasYa pada 6:01:00 PM 0 kumen
Go ahead just leave, can't hold you, you're free
You take all these things, if they mean so much to you
I gave you your dreams, 'cause you meant the world
So did I deserve to be left here hurt?

You think I don't know you're out of control
I ended up finding all of this from my boys
Girl, you're stone cold, you say it ain't so
You already know I'm not attached to material

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love
My love

Yeah, what did I do but give love to you?
I'm just confused as I stand here and look at you
From head to feet, all that's not me
Go 'head, keep the keys, that's not what I need from you

You think that you know
(I do)
You've made yourself cold
(Oh yeah)
How could you believe them over me, I'm your girl

You're out of control
(So what?)
How could you let go?
(Oh yeah)
Don't you know I'm not attached to material?

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

So all this love I give you, take it away
(Uh, uh huh)
You think material's the reason I came
(Uh, uh huh)

If I had nothing would you want me to stay
(Uh, uh huh)
You keep your money, take it all away

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

Ooh, my love
(I'm taking back my love)
Ooh, my love

Friday, August 14, 2009

Mahu tambah duit??

Nukilan bB sYasYa pada 12:38:00 PM 6 kumen
Baru2 ni saya ade ter"join" satu program multilevel secara tidak sengaja..Huhu..Sedih je munyiknye..
So now saya nak paksa orang plak join saya..Hahahahah
Hanya bayar rm170 sekali seumur idup, anda akan dapat buat duit selepas itu..Caranya..
Anda perlu berdaftar dengan syarikat ads4bucks ... Untuk pendaftaran, anda perlu bayar rm170 sahaja. Kemudian anda perlu mencari 3orang untuk berada di level bawah anda. Setiap orang, anda akan dapat rm33. So kalau 3orang, anda kali la dengan 3 ye..
Then apabila orang bawahan anda telah mendapat orang2nya, anda akan mendapat 15 % daripada rm33 setiap orang tu. Jika semua orang di bawah anda telah berjaya mencari orang2 di bawahnye dengan menjadi sepasang, anda akan mendapat 25% pula..Paham?
Contoh :
Anda ketua, lantik 3orang pembantu...so dah dapat rm33 * 3 =rm99
3 orang pembantu mencari anak2 buah mereka..So ade 9orang la kan pada level ke tiga..
Rm33 * 3 * = jumlahnya, anda akan dapat 15%
9orang tu kalau dipasang2kan..dapat 4pasang..so di situ anda dapat 25% pula..
So berape banyak level di bawah anda pun, kiraannya sama.
Selain mendapat duit, anda akan dapat blog dan ruang untuk mengiklankan produk anda di laman web tersebut
Kalau anda taknak iklankan pape produk, anda boleh iklankan produk rakan2 anda..So anda boleh charge pd dia. Sedangkan iklan tu free je..Pandai2 la nk buat bisnes kan..
Then akan dapat kad bio energy, sms blaster, dan e-library..
Mahu tahu lebih lanjut, boleh contact sy :
No hp : 013-6360860
Saya akan terangkan lebih lanjut..
P/S: Awak owh awak..awak WAJIB join sy ye!heheheh

Wednesday, August 12, 2009

Budak Suruhan???

Nukilan bB sYasYa pada 12:09:00 PM 24 kumen
Sejak 2minggu lepas, ade 1 no maxis..Kerap kali mesej ai..Bile ai tanye dia sape, dia cakap

"Awak tak kenal saya dan saya tak kenal awk..No hp awk ni pun sy tekan2 jew.."

erm..tak berape logik bile dia send msg pd no yg dia sndri tak pasti..Yang dia maen tekan2 je time nak send tu..

Memula ai ignore je dia..Sebabnya ai tak suka sangat nak melayan mesej dari orang yg ai tak kenal...Tapi lama2...Mesej yang dia hantar pada ai, buat ai tertanya2..

Dia : "Awak nak tau kalau ada orang nak jadi budak suruhan awk..."

Ai : "Eh..utk pe sy nak nak ada budak suruhan.."

Dia : "Tapi kalau saya merayu pada awk, nak jadi budak suruhan awk, awak terima tak??Saya sanggup buat ape saje even awak suruh saya merangkak depan awak skali pun..."

Ai : "Saya tetap tak nak budak suruhan ni.."

Dia : "Im begging u..."

Ai : "Awak nak jadi budak suruhan saya sebab duit kew?"

Dia : "Tak la..Free je..."

Ai : "eh..takkan la free.."

Dia : "Awak tak tahu ke..Ade sesetengah lelaki suka jadi budak suruhan perempuan.."

Ai : "So awak ni lelaki la...Umur brape..Study lagi ke pe??"

Dia : "Yup..saya lelaki..Saya study lagi..awak kje ke?"

Ai : "Study mane?Kos pew?"

Dia : "UTM..kos electrical.."

Ai : "Owh, jauh gak jarak awk dengan saya ye "

Dia : "Awak duk mane?bagitahu je la..Saya sanggup datang tempat awak "

Ai :"Erm..So now awak dah penah jadi budak suruhan pada mane2 perempuan ke?"


Dia : "Blum ada lagi..Tengah carik la ni..Bolehla saya jadi slave awak..Saya janji akan jadi slave yang bagus. Saya akan ikut arahan awak..."

Aiyak..dia ni memang pelik dan macam2 la!Ai terus tak layan lagi mesej dia lepas tu..Tapi wujud ke budak suruhan yang menjadi hamba tanpa ganjaran??

P/S: Ade sesape nak dia jadi budak suruhan anda?Boleh bagitahu ai..Nanti ai bagi no contact dia..huhuh

Tuesday, August 11, 2009

Hari Ini Hari Selasa OK!

Nukilan bB sYasYa pada 12:43:00 PM 3 kumen
Semalam tak keje..Memang saje amek cuti..Semalam pun baru balik dari Johor ke Melaka..Cik Neburaln tak jadi teman ai drive sebab dia demam dan lelah..Cian dia...

So bile Isnin tak kerja..Arini dah macam ari Isnin..
Macam2 task menanti..Sehingga menyebabkan ai naek angin secara tidak terang terangannya!
Macam2 borang ai keluarkan pada para pegawai..Yang dihantar melalui emel..Melalui paper..
Lantak korang la..Nak sangat ai menjadi keras aty, ilangkan lemah lembut dan baik aty, menjadi tegas dan sebagainya.
Harap2 tiada lagi orang yang menjerit2 memanggil nama ai kat opis.. Dah rupe tarzan je..
Ko nak sangat jadi tarzan ke?Ai antar ke Zoo nanti..Zoo Melaka pun bukan jauh sangat dengan opis.. Ai ni pegawai ko, so tak payah la nak panggil ai terjerit2..
Lepas ni pape masalah korang pandai2 la datang tempat ai, isi borang.. Dah lengkap, baru la ai g tempat korang..Settlekan masalah korang..PADAN MUKA!

P/S: Pada cik Neburaln, semoga cepat sembuh ye..Tak pat nak contact awk..Kredit memanjang low..Kang mesej awk, awk bukan dapat pun..Buat Penat Je!Huhuhu

Friday, August 7, 2009

Balik!

Nukilan bB sYasYa pada 1:08:00 PM 7 kumen
Arini balik JOHOR..Yahooo!
Setiap kali ai nak balik Johor..
Mesti xcited gilew..
Padahal bukan jauh sangat Melaka dengan Johor..Huhuh
Tambah2 isnin ai cuti..Lagi la sonok!

Cik Neburaln datang umah ai ari Ahad..
Nak ajak balik esok, dia malu plak duk lelame umah ai..
So dia datang ahad petang..
Isnin pagi baru balik Melaka..
Sebab dia keje isnin ni..

Dia datang pun sebab ade tugas khas utk dia..
Untuk teman ai bawak my baby balik..
Hahahah...

P/S: Awak!Kalau saya malas, awak la bawak baby saya tu ye?Hehehehhe!

Wednesday, August 5, 2009

It's true?

Nukilan bB sYasYa pada 10:01:00 AM 2 kumen
Buat kuiz kat FB tadi..Sesaje paste kat sini..Ade yang betul..Sape yang bebetul kenal ai, mesti leh tau..hehehe


You were born on 23 March 1988, Wednesday.

POSITIVE : Good in relationship, know how to appreciate people around her. Not selfish. Always put others instead of herself. Open minded. In finance, good at making money. Love at first sight, and ready to sacrifice everything for love. Sexually speaking, she's good and romantic.

NEGATIVE : Revengeful. If someone hurt her, she'll return the favor badly. Bad at keeping secret, not a good apprentice. Her decision aren't balance, lack in experience. Stubborn, not easily trust on others. Only certain people know how to treat her. Bad at spending money.

Tuesday, August 4, 2009

Note..note..note...

Nukilan bB sYasYa pada 4:19:00 PM 6 kumen
Pagi2 dah banyak note kat atas meja ai ni..
Puncanya semalam masa dah nak balik, dowg dok sibuk bagi2 note ni..
Nak itu, nak ini..
So arini kene settlekan la..
Tapi semua itu sudah disiapkan ketika ini..
Cube tengok semua note tu..
Semuanya tulisn "CIK SYIDA"
Even sudah puas ai cakap nama ai "SYAHIDA"..
Adehla dowg ni..bukan reti nak eja betul2..Tapi nak soh ai gak buat mcam2...
Tapi note yang best, note yang kat bawah ni..
Cube tengok ayat dia
" Cik Syida yg baik hati..."
Semangatnya nak buat keje dari pegawai tu..
Dia pegawai J41..
Tapi antara pegawai yang rapat dengan ai even memula dia masuk, dia macam sombong jew..
Pangkal nama dia ade "TUAN..."
Tapi ai panggil dia "Encik ...."
Tapi dia okey la..
Salu kalau ai sedih or bengang dengan someone kat opis,
Ai akan lepak bilik dia..Borak2 dengan dia sampai ai lega..
Huhuhu...







Arini agak bengang juga di opis hinggakan ai termarah sorang PAP akibat ketidak sabaran beliau..


Happy Besday To You!

Nukilan bB sYasYa pada 8:46:00 AM 14 kumen

Semalam ai, my rumate, my kazen n shaz puasa...
So buka puasa reramai la semalam..
Mak shaz bagi nasi impit, rendang ayam dan kuah kacang..Dah macam raya jew..
Huhuhuh
Ai dengan kazen plak masak sambal udang dan ikan goreng..
My rumate n kak N beli jagung rebus..
Kenyang gile..
Pastu dalam kul9lebih..
Ai kua dengan Shaz..
G beli kek untuk besday dia kat bandar...
Kek Aiskrim Coklat jadi pilihan dia..
Tepat kul12..
Ai, my rumate, my kazen, n Kak N nyanyi lagu besday untuk dia..
Riuh rendah la umah kitorg..
Kek tu sedap gak la..

Lilin 2 batang bukan tandanya 2 tahun ye..hehehe

Besday gurl malu2 nak tiup lilin..





Happy Besday ye cik Shaz..
Semoga panjang umur, murah rezeki dan hidup dirahmati Allah..Amin
P/S : Happy belated besday untuk cik slay86 ^_^

Watch it!

Nukilan bB sYasYa pada 8:36:00 AM 4 kumen

Dah lame berkira2 untuk beli jam..
Sebabnya susah nak carik yang berkenan di hati dan sesuai dengan tangan ai yang kecik je ni
Akhirnya dapat gak..Itu pun orang belikan..Tapi ai yang pilih..Heheheh
Brand Casio
Water resist
Warranty setahun
Ok la kan..
Heehehhe..Thanks ye kamu!

Monday, August 3, 2009

The Proposal

Nukilan bB sYasYa pada 8:33:00 AM 10 kumen

The Proposal
Dah banyak kali tertunda nak tengok cite ni..
At the end, dapat gak..Heheheh
Malam tadi dating2 lagi dengan cik neburaln..
G tengok cite ni kat MBO Melaka Mall..
Amek tayangan kul845..Tak la lewat sangat..
Best gak cite ni...Komedi Romantik!
Seluruh panggung gelak2 sepanjang cite..Termasuk la ai..
Tapi cik neburaln, muka seyes je dari mula sampai abis..Lawak gak tengok muka dia..Hehheeheh
Sowie ye yunk!

Friday, July 31, 2009

Berubah!

Nukilan bB sYasYa pada 6:20:00 PM 5 kumen
Hah!Ni nak cite pasal My Ex...
Nama dia Shaz..Ai ade letak pict dia sebelum2 ni...
Ai kenal dia tahun lepas...10 Jan 2008
So dah lebih dari setahun la ai kawan dengan dia..
Kami ptus pun dah lama tapi until now dia stil jadi kawan ai yang agak rapat...
Lagi2 bila ai duk Melaka ni..Pape yang jadi kat ai, dia la yang amek tau dulu..
Ai sakit kew, tak makan kew, ada hal pape kew..Tak kira susah atau senang, dia la yang amek tau dulu..
Ai pun agak rapat dengan family dia..Salu gak ai tido umah dia..Sebab mak dia ajak..Bila dah lame ai tak datang umah dia,mesti mak dia tanya2..
Mak dia pun penah cakap dengan ai..Dia nak ai dengan shaz tu macam adek beradik...Sebab mak dia je ase ai leh ubah shaz tu even ai tak yakin..

Then baru2 ni ai ade gaduh dengan dia...
Gaduh yang sangat besar..Yang membuat aty ai terguris sangat2..Macam mase memula kami putus dulu...
2ari ai tak contact dia..Tetiba bila dia mesej n kol ai balik, ai ase dia macam len jew..

Kalau yang agak2 paham, mesti boleh tau dia tu sape n macamane orangnya...
Tapi baru2 ni dia memang len..
Sepanjang setahun lebih ai dengan dia..Baru kali ni la..
Pagi2 dia mesej ai..Soh ai bangun..solat subuh...Dia baru je solat..
Then dia akan pastikan ai betul2 bangun, mandi n solat..Baru dia benti mesej n kol ai..
Setiap kali waktu solat, dia akan mesej ai..Soh ai solat..

Aritu adek dia sakit, so ai g melawat dia..
Tetiba dia cakap dengan ai, "len kali kalau awak keluar dengan saya, awak pakai la tudung..itu lebih baek.."

Baru2 ni gak dia ade lepak dengan kengkawan dia..
Dia memang nampak len sampai kengkawan dia cakap nape dia len je..Baek semacam..

Ai memang pelik la dengan cara dia..Itu belum bab puasa lagi..
Dia ajak ai teman dia ganti puasa..

Tapi ai bersyukur sangat2 kalau dia betul2 berubah..
Sebab itu la pe yang mak dia nak dari dulu..
Mak dia salu cakap hal tu, tiap kali ai datang umah dia..

Ag 1, ai ade soh dia simpan rambut panjang even itu yang dia paling pantang sekali..
Dia akan demam kalau rambut panjang..
Tapi kali ni, dia betul2 simpan rambut..
Ni dah seminggu dia demam terukk..
Kecian memang kecian..Tapi itu yang lebih baek untuk dia..

Pape pun, ai tetap akan doakan dia agar terus berubah..AMIN.....

Update!

Nukilan bB sYasYa pada 5:44:00 PM 0 kumen
Sejak kebelakangan ni agak kebizian dengan tanggungjawab di pejabat...Sampai ada yang bertanya, "bile nak update blog?"

Selain tugas2 pejabat, gigih berusaha untuk mafia wars di FB...
Hahahahha..Matey la kalau bos nampak..Aritu dia dah tanya pe yang ai surf..
Time tu memang terang lagi bersuluh lampu kalimantan, ai buka FB..Naseb baek time tu tengah tengok pasal reunion dak2 sekolah rendah ai dulu..
So ada la gak nak balas bile dia cakap "Pe yang awak buka tu?Friendster kew?"

Bos ai tau pasal FS la!Hehehehhe

Even ai guna lappy n broadband sendri..
Namun kena gak beware sentiasa!

Abes tugasan di pejabat..Balik umah, ade yang menjemput dan menunggu untuk keluar..
G makan, tengok wayang, usha2...
Semalam aje, ai telah memenuhi undangan makan ikan bakar yang disponsar oleh 2orang staf lelaki opis...
Umbai menjadi sasaran...Wah!Agak tertipu juga sebab budget tempat tu betul2 terapung dan ase angin laut..Sebab nama tempat tu Perkampungan Ikan Bakar Terapung, Umbai..
Tapi hampes saja...Sudah termoden sehingga tak terasa angin lautnya..Hahahha...
Dah la agenda untuk menonton The Proposal tergendala sebab nak g Umbai ni..

Rabu lepas juga ai telah ke Hospital Putra..
Melawat adek kawan ai..
Dia bercuti seminggu sebab UPM ada kes H1N1..
Balik2 dia plak demam..Tapi bukan saspek H1n1 ye..
Dia disaspek demam denggi..Tapi alhamdulliah..
Hasil ujian darah menunjukkan dia demam panas sahaja..

Ai pergi melawat, tapi dapat makan satay free..
Disponsar oleh family kawan ai..Hahahah...
Dah la ai g tangan kosong jew..CET!Tak malu betul la ko ni syasya! :P

Malam ni pula, sudah ada 2 undangan makan..Tapi salah satu je ai pilih..
HAhahaha..Memang bizian??

Thursday, July 30, 2009

Ciara feat Justin Timberlake - Love, Sex, Magic

Nukilan bB sYasYa pada 10:12:00 AM 6 kumen

(Verse 1)

Your touch is so magic to me
The strangest things can happen
The way that you react to me
I wanna do something you can’t imagine
Imagine if there was a million me’s talking sexy to you like that
You think you can handle, boy
If I give you my squeeze and I need you to push it right back

(Verse Break)

Baby, show me, show me
What’s your favorite trick that you wanna use on me
And I’ll volunteer
And I’ll be flowing and going
Till clothing disappears, ain’t nothing but shoes on me
Oh, baby

(Chorus)

All night, show it, just you and the crowd
Doing tricks you never seen
And I bet that I can make you believe
In love and sex and magic
So let me drive my body around you
I bet you know what I mean
Cause you know that I can make you believe
In love and sex and magic

(Verse 2)

Everything ain’t what it seems
I wave my hands and I got you
And you feel so fly assisting me
But now it’s my turn to watch you
I ain’t gonna stop you if you wanna crowd my neck
Talk sexy to me like that
Just do what I taught you, girl
When I give you my heat and I need you to push it right back

(Verse Break)

(Chorus)

(Bridge)

Oh, this is the part where we fall in love
Oh, let’s slow it down so we fall in love
But don’t stop what you’re doing to me

(Chorus [2x])



P/S:Lagu diterima menerusi emel. Dihantar oleh incik Froggie..Thanks! ^_^

Wednesday, July 29, 2009

The Taking of Pelham 1-2-3

Nukilan bB sYasYa pada 9:02:00 AM 6 kumen
Semalam...
G keje dan balik keje dihantar dan dijemput oleh cik neburaln..
Puncanya pagi tu sebab ai dah terlepas bus..
Balik keje dia amek sebab nak keluar...Agpun dia tak keje..Dia cuti seminggu..
Tepat keje dia kene tutup sebab H1N1..

Lepas ai dah mandi, basuh baju, jemur, solat..Dia plak g settlekan hal dia..
Pastu dia jemput ai semula..
Memula nak g tengok wayang kat MBO, tapi Melaka Mall tutup sebab banjir..
So g la bandar..
Memula g makan dulu kat Newton...
Then solat maghrib jap..
Pastu g tengok tiket kat GSC Dataran Pahlawan..Nak tengok cite The Taking of Pelham 1-2-3..
Tapi tiket kul10malam..Time tu baru kul8..
So g umah Shaz plak..Amek barang ai dan antar ubat..Dia ade pesan soh belikan ubat demam..

Kul930 kami dah sampai semula ke Dataran...
Tapi mata ai dah start mengantok..Huhuhuu...Penat keje kot..
Tapi disebabkan cite tu menarik, sampai abes cite kul12malam pun ai tak tidor..hehehehe

Hari ni plan nak g maen bowling plak..
Tapi tak confirm lagi..
Pagi tadi dia antar ai g keje gak..
Sebabnya, sini ujan lebat..


The Taking of Pelham 123 is a 2009 thriller film, directed by Tony Scott, and starring Denzel Washington, and John Travolta. The film is based on the novel of the same name by Morton Freedgood (writing under the pseudonym John Godey), and is a remake of the original 1974 film adaptation, which was also remade in 1998 as a TV movie. Production of the current remake began in March 2008, and the film was released on June 12, 2009
P/S: Thanks ye yunk ^_^

Tuesday, July 28, 2009

I Know You Want Me

Nukilan bB sYasYa pada 9:56:00 AM 2 kumen
Haha
Its Mr. 305 checkin' in for the remix
you know that S 75 Street Brazil
Well this year gon be called Calle Ocho

Que ola cata, Que ola omega
and this how we gon do it

Dale
one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro

Chorus
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me
you know I want cha (want cha)
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me
You know I want cha (want cha)
one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro
Rumba (Si)
Ella quiere su Rumba (Como)
Rumba (Si)
Ella quiere si Rumba (Como)
Si e' verdad que tu ere guapa,
Yo te voy a poner gozar
anekatips.com
Tu tiene la boca grande
dale ponte a jugar (Como)
one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro

6 to tha clock, on my way to the top uh,
Pit got it locked from brews to the locker,
All I.P uh, big and packer,
That he's not, but damn he's hot,
label fly but Pit wont stop,
got her in the car, quit playin' with his (Como)
watch him make a movie like Alba Hitch Hock
Enjoy Me

back to Chorus

Mami got an ass like a donkey, with a monkey,
look like King Kong, welcome to the crib,
real fast what it is,
with a woman down ya sh!t
dont play games,
they up the chain, and they let her do
everythang and anythang hit tha thang
and they love it gettin' it in, gettin' on,
all night long

back to Chorus

Baby you can get it, if you win it we can play,
baby I got cribs, I got condos we can stay,
even got a king size matress we can lay,
baby I dont care, I dont care, what they say

back to Chorus

Monday, July 27, 2009

Gastrik owh Gastrik

Nukilan bB sYasYa pada 9:29:00 PM 2 kumen
Gastrik datang lagi...
Dari petang tadi time nak balik keje..
Ai dah terase sakit kat pewot..
Ai makan lunch pe tadi..Tapi nape stil sakit pewot.
Pedih gile!

Balik umah ingat nak masak..
Tapi ramai plak ade kat umah.
Ai ni segan sikit nak masak bile ade orang kat umah..
Tapi pewot memang dah pedih gile..
Makan ubat gastrik, letak minyak kat pewot..(Ubat dah nak abs.Nak kene carik bekalan ubat baru ni..)
Mase tu maghrib..Nak tahan sampai lepas maghrib, baru pikir nak kuar carik makanan..

Lepas solat, ai bersiap2..Tapi duk pikir, nak ajak sape teman ni..
Mesej dia..Tapi dia plak tak dapat teman..
So nak taknak, ai g la JJ sowang2..
Beli pape yang patut..Untuk isi pewot ni..
Tapi ai beli yang ringan2 jew..
Sebab ai salu bile gastrik dah datang, pewot dah masuk angin, makan pape pun muntah..

Lepas beli makanan sikit, ai lepak MBMB..
Sambil makan sambil tengok tb yang ade kat situ..
Tenang gak duk sensorang ni..
Tenang sikit lepas serabut dengan masalah ai dari semalam sampai ke pagi tadi...
Dah puas duk sensorang, ai pun balik...

Now..ngadap lappy ni..
Bosan..bosan..bosan..

P/S:sekarang dah bebetul kenyang..tadi rumate n housemate masak nasi..hehehhe..alhamdulillah ^_^

Cerita Hantu Seram!

Nukilan bB sYasYa pada 8:58:00 AM 10 kumen

Forwar emel dari teman sekerja..
Dia dapat dari member dia yang keje sebagai guru..
Huhuhu...

Friday, July 24, 2009

Luahan rasa hari ini!

Nukilan bB sYasYa pada 9:25:00 AM 12 kumen
Dari malam tadi hingga ke pagi ni..
Ada je orang buat aku angin...

Semalam time beli barang kat JJ sempena Jcard day..
Aku sangat angin bile aku nak beli barang tu, ade orang tak bagi.Pastu dia plak beli..
Aduhai!Bengang la ko ni...Suka aty aku la nak beli pe pun..Duit aku, bukan ko!

Then pagi tadi, orang yang buat aku angin malam tadi, cakap merapu2 sehingga aku angin kembali...
Ko suke kan cakap ikut suke tangan ko nak taip pe..
Ko salu tak pikirkan pe yang ko cakap tu..
Tak matang langsung ok!
Ko kata ko tak hamak duit aku tu...
Bukan berjuta pun..
Hello!Duit aku yang tak berjuta tu, yang ko tak hamak tu la yang banyak tolong ko tiap bulan ye!
Pe ko nak makan, pe ko nak beli, duit aku gak tau yang ko guna..
Tiap2 bulan ade je barang ko yang aku beli..
Aku bukan la nak berkira sangat dengan ko..
Tapi ko punye cakap tu..Tak ingat dunia..Tak pikir panjang...Tak sedar diri!
Ko kalau nak berlagak dengan duit mak bapak ko, tak payah la wey!
Aku lagi tak hadap la duit mak bapak ko tu!!!

Pastu kerani yang salu buat aku angin kat opis, telah melampaui batas!
Aku tak penah beza2kan taraf aku dengan ko kat opis..
Dengan sesape pun tak penah!
Even pangkat aku lebih tinggi dari ko...
Even jawatan aku paling tinggi kat unit ko setakat ni..
Tapi aku tak penah layan ko buruk..
Aku stil hormat ko sebagai orang tua..
Aku pun baru je kje..Aku hormat ko sebagai orang lame even aku boleh je tak nak layan kerenah ko yang macam2 tu!

Ko nampak aku bz pagi tadikan.
Pe yang aku buat tu semua urgent, bukan maen2..
Ko punye masalah tu bukan la besar sangat pun..
Kalau ko tak taip address kat IE tu, memang la blank je..Tak kuar pape..
Ko dah bertahun kje, dah lame guna komputer, takkan ko tak reti nak taip address tu???!!!
Then aku dah cakap baek2 kan..
Aku minta ko amek address dari kerani laen jew..
Kerani sebelah ko yang tak bz..
Then taip je la..
Itu pun tak boleh?Itu pun nak aku buat gak??!

Bile aku tak sempat nak buat, boleh ko bagi aku ayat ni

"Kalau ko tak tolong akak, ape kje ko kat sini?"

Ko sedar tak pe ko cakap tu???Ko tak nampak aku bz ke?Ade keje urgent?Ko nak aku belah badan ni banyak2 ke?
Lagipun kat opis ni, bukan ko je aku nk kene tolong.
Semua staf aku nak kene tolong...
Cuba la bawak BERSABAR!!!

Lagipun keje saya adalah menjaga sistem..Bukan nak taip address IE ko la!!!!!

Thursday, July 23, 2009

Akhirnya...

Nukilan bB sYasYa pada 2:41:00 PM 4 kumen

Akhirnya keluar je gadget yang ni...
My popular n top posts...Hehehhehe

Trip ke GADEK again!

Nukilan bB sYasYa pada 9:27:00 AM 2 kumen

Ai, miki, adeq, puteri, along dan yang tunduk tu anna.




Naz, boy dan AK




Dowang dah siap mandi n makan..Kemas2 nak balik


Kul10lebih malam...
Kami seramai 11orang, menaiki 3buah kenderaan..
Bergerak ke gadek..
Kami yang 11orang adalah :
Ai, shaz, Along, Puteri, Shafiq, Naz, Anna, Miki, Adeq, Boy dan AK..
B4 tu, ai bersama puteri telah masak2 di rumah puteri..
Juadah adalah bihun goreng, nugget dan tembikai..
Naz dan anna plak buat air bandung...
3 buah kenderaan itu ialah :
Kancil dan 2buah storm milik Suria FM..
Miki, shafiq dan AK keje dengan Suria FM..Kebetulan mereka ade crossover area melaka..
Sebab tu dowg ajak g gadek..Lepak bersama2..
Kami pun buat plan untuk pakai baju suria fm yang miki bagi free...
Dah macam boria la..Heheheh
Mase ondaway nak g gadek tu..Kami benti kat satu traffic light tu..
Tetiba ade 2orang gurl naek moto, teruja tengok kami..
Sengeh2 n lambai2..
Dowg agak kami ni memang betul2 pekerja suria fm kot..
AK dan Miki pun dok melayan dak2 pmpuan tu..Siap ajak join kitowg lg..
Bertambah suka la dak2 pmpuan tu..
Tapi memang lawak gile la...
Kenderaan laen tengok pun semacam jew..heheheheh
Sampai gadek dalam kul11lebih macam tu..
Memang kecoh la dak2 ni mandi air panas..
Paling lawak tengok AK..
Dia tu agak kepondanan sikit la..
Terjerit2 bila dak2 ni simbah n tolak dia masuk kolam..
Macam udang kene bakar jew..Heheheh
Tapi sian gak la...
Dalam kul1pagi kami gerak balik..
Then dowg g minum..Tapi ai tak join..
Ai balik umah dulu sebab pagi ni nak keje!

Wednesday, July 22, 2009

Mahakarya Cinta by Faizal Tahir

Nukilan bB sYasYa pada 12:31:00 PM 0 kumen

Begitu Berat Melangkah
Melihat Kau Bersamanya
Adakah Aku Yang Salah
Atau Hanya Helah Saja

Ku Masih Mencintai Diri Kamu
Bila Kau Menjauh
Ku Rindu

Kau Bagaikan Udara
Yang Membantu Aku Untuk Terus Hidup Di Atas Dunia
Tanpa Mu Ku Lemah
Pasti Aku Tak Berdaya
Kerna Kau Maha Karya Cinta …

Biarpun Kau Tidak Mahu
Menerima Kasih Daku
Ku Kan Setia Bersama Mu
Sehingga Ke Akhir Waktu

Ku Masih Menyayangi Diri Kamu
Bila Kau Berlalu
Ku Rindu ..

Kau Bagaikan Udara
Yang Membantu Aku Untuk Terus Hidup Diatas Dunia
Tanpa Mu Ku Lemah
Pasti Aku Tak Berdaya
Kerna Kau Maha Karya Cinta

Kau Takkan Dapat Aku Lupakan
Kerna Kaulah Punca Cinta Kita
Mengajar Aku Erti Bahagia
Kembalilah ..

Terimalah Pesan Daku
Yang Akan Terus Menunggu …





Lagu ni dengar kat opis pagi tadi..

Saje nak pose..Tiada kaitan dengan sesiapa...

Oral Aid Lotion

Nukilan bB sYasYa pada 10:28:00 AM 4 kumen

Oral Aid lotion
CCM Pharmaceuticals
Form : oromucosal gel
Contents : chlorhexidine hydrochloride, lidocaine, triamcinolone acetonide
MIMS Class : Mouth/Throat Preparations

Akibat tak tahan sangat sakit ulser kali ni..
Semalam member ai bawak g Hospital Putra Specialist..
Mase tu dah lewat malam..Farmasi pun dah tutup..
Beli ubat ulser kat atas ni..
Kecik jew tapi agak mahal...
Orang farmasi tu kata ubat ni pedih time kite letak..Then akan ase kebas..
So dia soh letak setitik jew..

Tapi kan..
Dah 2kali ai letak..
Malam tadi dan pagi tadi..
Letak setitik, tak ase ape pun..Kebas tak..sakit pun tak..
Letak lagi setitik..
Pun tak ase pe..
Macamane nak buat lagi ni....

Tuesday, July 21, 2009

Top Floor Blok Mahsuri Kolej Canselor UPM!

Nukilan bB sYasYa pada 10:53:00 AM 7 kumen
Tadi buka FB member yang masih berada di UPM..
Ade plak gambar skema di bawah ini..
Gambar untuk majalah Kolej..
Tapi ai tak dapat la majalah tu sebab ai dah keluar dari UPM awal...
Tema adalah ungu..
Tapi ade yang biru...Nape entah dowg ni..huh!



Yang duduk tengah2 tu adalah ketua floor..
Muka seyes tapi ok sebenarnye..
Di mana ai??




Gambar semasa larian Universiti..
Kene bangun pagi2..
Baju ai je itam sebab baju biru ai, ade kat umah..Hahahahah


Lepas gotong royong kolej secara besar-besaran..
Gotong royong jap je..
Bergambar dan bersuka ria lebih!
Hahahah..

Miss all of u!

Nikmat makan telah ditarik!

Nukilan bB sYasYa pada 10:29:00 AM 2 kumen
Sudah empat ari ai menderita sakit lidah..
(Sila jangan pikir yang bukan2 ye)..
Puncanya, Khamis lepas, sedang enak menikmati lunch bersama teman2 opis di cafe yang mahal cekik darah tu!
Tetiba ai tergeget lidah sendiri...
Teman2 kata ade orang tengah ngumpat ai tu sampai ai leh tergeget lidah sendri..

Then Sabtu lepas, ai ase laen di lidah..
Bile tengok, lidah ai dah luka..Terbelah sedikit..
Ahad, ai langsung tak makan nasi..Ade beli nasi goreng untuk dinner tapi ai makan sikit je..
Sangat sakit ye!
Semalam, luka itu menjadi ulser..
B4 this, ai boleh handle lagi sakit ulser..
Tapi kali ni, sangat tak tahan..
Makan susah, cakap pun susah...
Lepas lunch semalam, ai terus makan panadol..
Badan ase panas..
Ai tido jap, rehatkan badan..
Teman2 opis banyak yang menegur..
Tanya nape muka ai pucat...

Malam semalam, ai pikir macam nak g klinik je..
Tapi macam dah ok plak badan...
Hari ini sakit masih terasa...
Ape mahu buat ye???

Sunday, July 19, 2009

Jalan2 Weekend

Nukilan bB sYasYa pada 11:19:00 PM 0 kumen
Ahad..
Menghabiskan waktu petang di Gereja lama ST. Paul yang dah jadi tapak sejarah..
Sebelum tu g crk makan kat kedai mee sup Tengkera..
G berenam....5gurl sowg boy...

Agak ramai gak kat tempat ni..
Yelah..weekend kan....



Dari kiri : Puteri, Naz, Shafiq dan boy..

Yang berbaju itam atas tu, Shaz..




Tangan dia sebelah dah takde..Kudung!
hahahaha



Perigi tempat orang baling2 duit..
Banyak duit dalam tu.
Huhuhu





Muka agak sengal ayam..HAhahahah

Planetarium Melaka

Nukilan bB sYasYa pada 9:50:00 PM 0 kumen
Jummat lepas, ai telah mengada2kan diri untuk terlibat dalam percubaan pembukaan Planetarium Melaka..
PKNM telah meminta 10 orang wakil dari jabatan ai..
Bos minta sowang pegawai tu untuk buat pemilihan..
Kebetulan ai baek dengan pegawai tu..
So ai minta la dia isi nama ai..HAhahahaha

Dapat la memontengkan diri sebentar..
Berehat setelah 2ari 2malam menyiapkan slide presentation bos..Huhuhu

Lepas solat jumaat, ai dengan staf2 yang terpilih, gerak la g tempat tu..
Tak jauh pun so jalan kaki jew.Tapi agak berpeluh dan lelah ye..huh!

Memula ke dewan teater..Ade video yang ditunjukkan hampir 45min..
Wah..syok ye!Seperti berada di dalam video tu skali..
Lagi2 part mase zaman purba Mesir...




Dalam dewan teater...
Ade part yang ai terlepas coz ai tak tahan sangat nak g toilet..
Dewan ini memang gelap dan kusinye empuk!








Tempat ni tak buka lagi sepenuhnye..
Ade 2 level lagi yang kosong..
Kecik jew tapi ok la..

Kenapa ye angkawasan itu ensem2 belaka??
Hhuhuhu...




Haiwan pertama ke angkasa..
Tapi mati di sana..




 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez