Saturday, January 31, 2009

How fast are you?

Nukilan bB sYasYa pada 4:09:00 AM 1 kumen
:dancepanda:Sambil2 jawab tag..aku jumpe BENDA BEST dr blog cik h[i]k[A]R[i]© ☂[x]O[x]O☂
So aku pun try la..
Kowang pun try la skali k...huhuh

Then ini la resultnye ~_~


50 words

Typing Test



211 points, so you achieved position 679234 of 2131395 on the ranking list


You type 274 characters per minute
You have 50 correct words and
you have 1 wrong words

Tagged from h[i]k[A]R[i]© ☂[x]O[x]O☂

Nukilan bB sYasYa pada 2:29:00 AM 4 kumen
Tagged ini ku terima dr Th[i]k[A]R[i]© ☂[x]O[x]O☂

* Jawab pertanyaan di bawah dengan gambar dr Google

1/ The Age of My Next Birthday


2/ A Place(or places) I'd Like To Travel

PARIS!!



3/ A Favourite Place


CHANTEKNYE!huhuhu



4/ A Favourite Food

Sedapnye!


5/ Favourite Things

I got this pinky teddy bear already ~_~




I also got this K770i already but in orange color ~_~



This one i xdapat lagi..Sape mau blikan? :P


6/ A Favourite Color

PINK!



7/ Where I Was Born

My home! ~_~




8/ A City I've Lived In

Kluang City


9/ A Nickname I Have

syasya

Fokus pada nama syasya only k..Susah oo mau crk name syasya ni.. :(

10/ College Major

Computer Science



11/ Hobby

Makan!



12/ Bad Habit

Kuat tido!




13/ Name of My Love

Family


Friends




14/ Wishlist

Happy Life



House


Car


15/ Tag 7 People

1--> ochie
2--> chocolate ice
3--> rie
4-->siputuda
5--> Capo Grande
6--> dark angel
7--> sheisme8


p/s: sowie for using all da pictures..i just got da pictures from da google just like da question ~_~:girl_5:

Monday, January 26, 2009

Award from chentaMAYA

Nukilan bB sYasYa pada 12:29:00 PM 2 kumen

Award ini telah diberikan oleh cik chentaMAYA..
Award ini diberikan kepada ku kerana menjadi "pengumen ngetop" di blognye..ahaks!
sungguh ku tak menyangka..
tapi sedikit musykil..
aku ni rajen mengomen kew?heheheh
walau ape pun..THANKS A LOT DEAR ~_~

Friday, January 23, 2009

Couple

Nukilan bB sYasYa pada 11:07:00 AM 14 kumen
(ni aku forwardkan kt korang dari buletin di myspace ku..)

Ini hanya pandangan peribadi aku and pendapat aku tentang COUPLE di Malaysia khususnya kita orang Melayu.


Kenapa agaknya kita COUPLE? Kalu aku, aku COUPLE untuk mengenal hati budi sorg wanita untuk dijadikan calon isteri. Mungkin bg sesetengah individu mempunyai pendapat yang berlainan. Mungkin ada yang hanya untuk seronok2.


Aku melalui byk kali couple dan melihat byk juga couple2. Cume aku agak musykil dan pelik knp masyarakat kita mengangap couple sahaja…mcm satu ikatan yang sama erti dengan perkahwinan.Senang cite mcmni, bile seorang manusia tu dah bercouple dia seakan-akan perlu menutup segala ruang yang ada untuk mengenali dan mendekati lelaki@wanita len.
Atas alasannya kononnya untuk setia!! Adakah kita pernah pikir yang couple kite tu confirm dan semestinya jodoh kita????

Aku beri pendapat berdasarkan pengalaman aku dan manusia di sekeliling aku sendiri. Betol kita perlu berusaha untuk mencari jodoh..i admit it!! Tapi bukankah Tuhan dah nyatakan bahawa JODOH, REZEKI dan AJAL telah ditetapkan sejak azali lagi..Berada di sekeliling shabat2 yang mempunyai tanggapan mcmni buat aku xpaham kenapa??? Adakah kita xpercaya pd jodoh?? Kalu dah mmg ditakdirkan dia bukan jodoh kite, ko berusahala 1000x skali pon..Ia tetap xkan jadi..Ko couplelah 100 tahun skali pon, ia tetap xkan kekal..Ini tidak, dalam tempoh couple, xleh ada rahsia(kononnya), bile rapat ngan org len xbleh, marah la, jeles ar, itula, inilah…Kenapa semua ni jadi?? Penah x kita pikir?? COUPLE tu same mcm dah KAWEN ar plak!! Segala kebebasan sudah xda lagi..Ini merupakan persepsi masyarakat sekarang,kenapa?? Kononnya atas dasar SETIA dan CINTA..

Tapi cuba kita tgok kebelakang sejenak. Zaman tok nenek kita. Diorg dijodohkan oleh keluarga. Tapi majoritinya kekal smpai ke anak cucu..Tapi zaman skrang yang kawen atas dasar couple dan cinta hanya mampu bertahan 2,3 tahun. Paling lama belasan tahun. Hanya segelintir yang smpai ke anak cucu..Penah kita pikir kenapa?? Dah couple bertahun2 bagai nak mampus tapi kawen xkekal sepanjang hayat.


Aku melihat ni dalam generasi aku skarng..Kita marah bile org kate mcm budak2. Tapi pada hakikatnye umor kite sahaja yang meningkat tapi pemikiran kita masih lagi kanak2. Penuh dengan angan2 dan fantasi yang menarik. Tapi kita xsedar dunia yang sebenar xmcm tu. Aku sendiri penah buat bende yang same. Mcm bila dah couple dengan seseorg, org len dah xbleh kaco. Tapi sampai satu mase aku sedar..Sape kita nak halang kebebasan individu laen??? Lainlah kalu die dah mmg milik kita. Bile aku ckp dengan kawan2 yang laen, ramai jugak yg xdpt trime..kenapa?? sikap dan mentality masyarakat kita..ni la sebabnye.. Kita dah leka dan terpengaruh dengan cerita2 cinta di TV!!! Yang kononnya ‘happy ending’..

Sedar xsedar bende2 ni la yang buat ramai perempuan bunuh diri, minum racun, gila and stress bile putus cinta. Yang lelaki plak, pun same bunuh diri..lagi teruk sanggup bunuh ex-gf tuk balas dendam!! Sebab apa?? Sbb kita xpercaya pada jodoh. Bile kita dah tutup pandangan pd org len di sekeliling, kita xkan ada pilihan. Kita cuba pujuk diri sendiri dengan meyakinkan dialah satu2nya tuk kita tapi kita xsedar kita tipu diri sendiri.


Ini hanya pendapat aku mengenai COUPLE dalam masyarakat kita. Xsalah untuk berusaha tapi biarlah berpada dan tidak melawan takdir. Bila dah putus baru ckp ‘dah xde jodoh’….tapi time couple mcm2 la kehendaknya. So give some space to ur self and ur partner. Kalu die mmg tuk kita, terpisah ke barat dan timur pon mesti ada jodoh. Selagi kita percaya pada TUHAN. Hidup hanya sekali dan masa yang berjalan xdpt nak dibalikan. Buat keputusan dengan AKAL, bukan dengan HATI. Maaf kalu ade yang terasa, sekadar berkongsi pendapat. Assalamualaikum..

Thursday, January 22, 2009

Holiday...

Nukilan bB sYasYa pada 11:12:00 PM 4 kumen
blogger-emoticon.blogspot.com
Esok aku dah balik Johor..
Cuti sem seminggu..sekali cuti sempena tahun baru cina..
So dalam seminggu ni gak aku tak online n tak update blog..huhuh
Paham2 je la kan...
Minggu depan gak result interview aku kuar..
Harap2 la aku dapat kje tue..
If itu adalah rezeki aku la..
If tak dapat,bukan rezeki aku la namanya..
Aku pasrah tapi harap gak la dapat..
heheheh..
Doakan aku la ye ~_~

Hapy holiday 4 all n Hapy Chinese New Year

Wednesday, January 21, 2009

Secret??

Nukilan bB sYasYa pada 1:25:00 PM 10 kumen

Sejak 2minggu ni aku asyik la jadi penyimpan rahsia orang len...
Ade je orang yang berkongsi rahsianya dengan aku..
Selama ni ade gak la..
Tapi sekarang ni salu sangat orang berkongsi rahsia ngan aku...

Rahsia itu..Rahsia ini...
Pasal blog la,partner la,money la..dan macam2 lagi la..

Aku tak kisah pun dowang nk share rahsia dowang dengan aku..
Aku tetap akan simpan rahsia dowang semua tu..
Kerana aku kan baik ~_~
huuuuuuuu......

Chats ~

Nukilan bB sYasYa pada 9:37:00 AM 5 kumen
arrowSemalam aku lupa nak tulis perkataan perancis yang 1 ni...
Yang buat aku tergelak gila time dengar..
Yang buat kawan2 aku usik aku seharian..uwaaaa....


blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Semalam lecture perancis bagi tahu...
CAT in france is CHATS..
The pronounce is "SYA"!
omg!my name means cat in france!

Nasib baik la kucing
If binatang yang bukan2..
Mau aku tukar nama panggilan..

Seharian aku kena usik dengan dak2 ni..
Dowang panggil "Sya..Sya...cukcukcuk"
Buat bunyi nak panggil kucing tue..
Hampeh tol!
huahuahuahua

lollollollollollol

Tuesday, January 20, 2009

France

Nukilan bB sYasYa pada 3:08:00 PM 7 kumen
arrow Here, i wanna tell u what i already learn at my france's class..

Je m'appelle syasya

Je suis etudiante en informatique

Je suis Malaisenne d'origine malaise

J' habite a Johor en Malaise

J'ai vingt et un ans

Je suis amoureuse! ~_~


Can u guest what im write here??

blogger-emoticon.blogspot.com

Monday, January 19, 2009

Greeting Card...

Nukilan bB sYasYa pada 10:57:00 PM 0 kumen
blogger-emoticon.blogspot.com
someone gv me an e-card via my email today.
thats card r so so so so NICE but i cant view it here..
(di ats sbb yg tertentu)..


blogger-emoticon.blogspot.com
im very very very hapy...
hapy wif da card..
hapy wif da sender..
hapy wif what would appear on da card..



blogger-emoticon.blogspot.com
im really really really appreciate it!
and i miss u too,dear...

Sampai Syurga by Faizal Tahir

Nukilan bB sYasYa pada 7:03:00 PM 0 kumen
Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu

Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu

Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku masih kamu
Belum pernah ku ingin terus memburu

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu
Hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu

Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna

Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu
Namun aku tetap aku
Yang terbaik tuk diriku

Hanya
satu

blogger-emoticon.blogspot.com

Download

Tagged By Tiara and Eryn

Nukilan bB sYasYa pada 6:18:00 PM 0 kumen
A. Attached or single? — Attached

B. Best friend? — Sister

C. Cake or pie? — Blueberry cake

D. Day of choice? — Weekends!

E. Essential item? — Money and hp

F. Favorite color? — Pinky pink

G. Gummy bears or worms? — Gummy bears

H. Hometown? — Kluang, Johor

I. Favorite indulgence? — watching movies, sleeping, eating, shopping

J. January or July? — March..can?heheheh

K. Kids? — Not now but I do love kids.

L. Life isn’t complete without? — Family and friends.

M. Marriage date? — Haven't decide yet.

N. Number of magazine subscriptions? - None

O. Orange or apple? — Apple, especially green apple.

P. Phobias? — dark room, being alone,worms

Q. Quotes? — success comes from every little efforts we make to stand up from every

falls by my dear...heheheh

R. Reasons to smile? — Having good time.

S. Season of choice? — Raining season..hehehhe

T. Tag 5 people - rie, uda, seroja, chentaMAYA, pijah

U. Unknown fact about me? - dun noe la.. ~_~

V. Vegetable? — Cabbage, cucumber..

W. Worst habit? — so lazy!hahahah

X. X-ray or ultrasound? - X-ray, already..ultrasound, not yet

Y. Your favorite food(s)? - Delicious food!hahahha

Z. Zodiac sign — Aries

blogger-emoticon.blogspot.com

Widget n Emoticon

Nukilan bB sYasYa pada 4:25:00 PM 2 kumen
blogger-emoticon.blogspot.com wah...ngantoknye ase...
letih ngadap pc ni..
kat kelas ngadap pc..
kat blik ngadap pc..
blh skt mata cmni...
kne rajin2 minum air carrot ice..

dh 2ari aku dok edit2 blog aku ni..
sbb tue gak dh 2ari aku xpost entry..
bz ngan stuff len..heheheh...

semlm aku dok crk widget yg best utk blog..
akhirnye aku jumpe widget utk tkr label aku tue..
salu gne yg skema jew..
kali ni dh tkr pd yg agak animated ckit..heheheh
aritu nmpk kt page seroja..
ade gak tnye dia cmne nk bt
tp may b dia bz kot..
tp xpe..
skrg aku dh leh wat sndri..hehehe
cube la korg tgk label aku..CHANTEK x???

blogger-emoticon.blogspot.com
fuh!penat bce codingnye.pening!heheh
(pdhal xde la byk sgt coding pun..hahahah)

arini aku duk install emoticon plak..
(even aku ase aku mcm dh trlmbt jew sbb dh ade 4blog yg aku jumpe gne emoticon nie gak)
hahhaa..
tp aku nk gne gak la!hahahha
blogger-emoticon.blogspot.com

Friday, January 16, 2009

Lucky by Jason Mraz n Colbie Caillat

Nukilan bB sYasYa pada 2:57:00 PM 2 kumen
Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Oooohhhhoohhhhohhooohhooohhooohoooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music, feel the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh


Download

Message

Nukilan bB sYasYa pada 10:14:00 AM 0 kumen
GudmorniNg 2 my swEet lOving sugar c0ated chocO mallow milk shaky hOney dipped chEez melting Orange juicy mOzzarela peperOni spicY bacOn bUtter swEet gal fwen!he3

Time aku dok sedap2 update blog dlm kelas SIM td...
Tetb ade msg masuk dr no maxisku..
Ble aku buka..ayat kat ats ni yg tertera kat skrin hp aku...
Aku dok la pkr..sape la yg bagi msg mcm ni ni...
Bt aku lapar jew sbb ade choco,milk shaky,honey,cheez.orange juicy.....
Wah!!Aku sgt lapar nie.....Hahahaha...
Bertuah btl AJ..saje je bg msg yg bt aku jd lapa ni..
Siap la hang nnt!hahahahahah ~_~

The Mines ~_~

Nukilan bB sYasYa pada 9:46:00 AM 0 kumen
Just wanna share our pictures wif uols..
hehehehe....
The Mines, Serdang

Hani n Syasya



Both of dis pictures di snap secara serentak ~_~
Kami bukan nak tayang hp kami okey!



Dragon! Aku lahir tahun naga ~_~


Burung itu sangat CHANTEK!






 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez