Monday, March 30, 2009

Virus!

Nukilan bB sYasYa pada 6:10:00 PM 2 kumen
Jam dah kul6.15petang...Aku masih kat opis...Bawu settle tunggu orng betulkan PC...Ade virus yang bahaya yg menyebabkan tak leh nak online..Tak leh nak run system..Dowg tak leh nak buat keje..Bengang je aku ase sampai aku kene stay opis lewat cmni..Tapi nak buat cmne?Dah aku sowg je orang IT kat sini..Nak tak nak,aku kene handlekan gak la..Itu naseb baek HQ antar org betulkan..Nak aku betulkan?memang tak reti!Yelah..aku blaja sistem...Mane la reti sgt teknikal ni..Ni server n beberape pc stil probs...Esok orang len plak datang betulkan..Tapi esok aku stil nak kene tengok2 dulu..Orang tadi tue dh ajar aku ckit2..Thanks ye encik berdua yang longhat ala2..kelate tue..heheheh..Esok dah ade keje menunggu..Aku nak balik!

Settle!

Nukilan bB sYasYa pada 7:34:00 AM 7 kumen
Akhirnye settle gak masalah tempat tinggal n transport aku..Alhamdulillah...hehehehhe
Aku dah dapat umah sewa dah...Kat Taman Bukit Baru,Bukit Beruang...Belakang Jusco Ayer Keroh...
Sesape orang Melaka or orang yang stay kat Melaka mesti la tau tempat ni kan..hehehheeh
Ari2 leh la aku g jusco..Jalan kaki 5min je k..Sekarang tengah sale plak tue..Huhuhu..Tapi aku mane la ade gaji ag..Kene jimat!heheheh
Masalah transport pun dah settle...Pepagi aku g keje nek Bus Tuah...Kul6lebih aku kuar umah g tunggu bus depan Jusco..Kul7 bus sampai kat Jusco tu..Kul7.15 aku dah sampai opis aku kat MiTC ni..Amat mudah... ^_^
Takde la masalah punch card merah..Eh,aku ade ke punch card??Tumb print ade la..hehehe
So sesape yang duk Melaka tue,mahu dating dengan aku kat Jusco,leh la roger aku ye..Aku buleh aje..heheheheh

Friday, March 27, 2009

Sleepy

Nukilan bB sYasYa pada 10:33:00 AM 2 kumen
Dari ari Isnin aku tak lena tido...Ade je yang aku pkrkan...Semalam kul3pagi bawu leh tdo..Tetiba terigt mak kat Kluang..Sayu plak aty..Sebak!
Arini aku g keje dengan mata yang bengkak...Disebabkan tak ckup tido n nanges..Pe nak jadi aku la ni.....Itu je aku nak tulis untuk entry ni...

Mistake

Nukilan bB sYasYa pada 10:26:00 AM 6 kumen
It's ok to make a mistake, but do not make a mistake twice!
What i learn few days ago......

Thursday, March 26, 2009

Waiting and waiting....

Nukilan bB sYasYa pada 2:30:00 PM 8 kumen
24 Mac....

Seharian aku betapa kat Kementerian Kewangan..Dengar pelbagai taklinat yang langsung tak masuk dalam pale otak aku ni sebab asyik pkr je kne posting kat kementerian pe....Bukan aku sowang k...Hampir semua orang yang melapor diri aritu begitu....Akhirnya jam 5.05petang aku dapat surat posting..Aku di tempatkan di Kementrian Sumber Manusia Putrajaya...



25Mac....

Pepagi ag aku dah tunggu bus untuk ke Kompleks D...nak g keje la kononnye...Sampai kat Kementerian..setelah tunggu hampir sejam lebih,aku jumpe en Nazri...dia nak uruskan penempatan jabatan plak...Aduh sekali lagi aku tak senang duduk...Dia kata naek rehat tengahari bawu dia bagitahu..Tapi tak de maknanye...Kul6petang bawu aku dapat surat posting jabatan...Aku ditempatkan di Jabatan Keselamatan n Kesihatan Pekerjaan Melaka (JKKP)..Esok pagi nak kne lapor diri...Aduh..kene pindah la nampaknya...Kul10malam aku gerak ke Melaka...Naseb baek ade orang nak tumpangkan.



26Mac...

Alamat surat yang aku dapat JKKP tu ade kat wisma datuk hj. mohd...Sekali rupenye dah pindah..Aku tanya org kat Wisma Persekutuan Melaka...Dia bagitahu JKKP kat PKNM MiTC...Naseb baek la ade sowg kawan aku boleh antar aku..Dah lambat masuk kje arini...
Naseb baek la agak ok gak kat sini...Tapi sekarang masalahnya umah sewa plak..AKu dah la tak de transport...Jauh plak nk g MiTC ni..cmne ek?ade sesape leh tlng x??

Monday, March 23, 2009

Aku Masih Sayang by ST12

Nukilan bB sYasYa pada 12:30:00 PM 0 kumen

kau rinduku jiwaku indah memanggil dirimu
mataku terbangun untuk menanti
menantimu…
jangan pernah kau ragukan cinta yang sesungguhnya
itu bisa menghancurkan semua bukan begitu

* aku sungguh masih sayang padamu
jangan sampai kau meninggalkan aku
begitu sangat berharga dirimu bagiku
dan ku pastikan setia dihatimu
dan ku korbankan semuanya untukmu
sungguh kuberharap kau begitu padaku

coba engkau rasakan cinta yang begitukan mengesankan
yakin pasti dapatkan kemesraan yang penuh bintang

im so sorry

Nukilan bB sYasYa pada 1:25:00 AM 6 kumen
Aku minta maaf sgt2 pd someone...Aku ase ssh aty sesgt bile dia mrh aku..Aku tak ske org mrh aku..Tapi bile org yg aku syg mrh aku..aku mmg sgt ssh aty..
Aku mengaku aku masih sygkan dia...Jangan anda tanya mengapa..Aku ase sangat bersalah sekarang..

Entry yang lepas aku post dalam keadaan yang marah,sedih,keliru,kecewa,serabut n sebagainya..Aku tulis ape yang aku ase ketika itu..Anda sendri blh phmkan?So mane2 ayat yang aku ade tersalah tulis,aku minta maaf sangat2...Aku tak sengaja...

Aku sekarang semakin kurus sejak aku sakit aritu..Bayangkan la tali pinggang aku dulu aku guna lubang no 3.Bawu selesa..tidak ketat or longgar..Tapi sekarang pakai lubang no 1 pun masih longgar..Betapa keciknye pinggang aku...Entah berapa la berat aku sekarang ni...

Arini besday aku..Aku tak minta pape pun dari anda semua...Aku hanya minta anda berikan kemaafan kepadaku andai aku ade mengguris aty sesape..Andai aku ade membuat salah kepada sesape..Kemaafan anda merupakan pemberian yang paling bermakna untukku.Kepada sesape yang dah wish besday aku pada entry lepas..Terima kasih banyak2..Aku menghargainya...

Friday, March 20, 2009

Status,birthday n work

Nukilan bB sYasYa pada 12:26:00 PM 28 kumen
********************
19 MAC 2009 KHAMIS
Aku kembali SINGLE.Berakhir sudah hubungan aku dengan dearie @ R...Hancur semua impian dan harapan aku bersama dia..Aku masih terkejut dengan pe yang dia buat tp aku redha..Sesape yang tau pasal aku dengan dia,xpyhla ckp hal aku dengan dia lg..Aku tengah belajar untuk lupakan dia walaupun sukar...Aku doakan dia bahagia dengan sesape saje di masa akan datang dan aku akan maafkan dia bile atyku sudah pulih sepenuhnya..Bukan mudah untuk maafkan org seikhlas aty..Aku sakit sangat2..Maaf.....
Thanks pada kawan2 aku yang support n beri perangsang pada aku...Thanks a lot pada bro riez,shaz,she,shajime n kak hani sebab teman and bantu aku..Bantu aku untuk kuatkan semangat aku semula....Cinta pada manusia hanya sementara n palsu belaka..Cinta pada Tuhan yang kekal selamanya.
****************************
23 MAC 2009 ISNIN
HARI JADI AKU YANG KE 21...Aku harap aku semakin matang dari sebelum ni..Rezeki aku bertambah murah..Umur aku tak panjang pun tak pe..Dah terlalu banyak dosa aku lakukan..Aku berdoa pada Tuhan semoga perjalanan idup aku dipermudahkan, kuatkan semangat aku hadapi ujian,dugaan dan cabaran dari -NYA.Aku insan yang lemah n aku sangat perlukan kekuatan..DIA yang mengerti segalanya..Semoga DIA maafkan aku...
*****************************
24 MAC 2009 SELASA
Bermula idup bawu aku sebagai seorang pekerja...AKu harap hari pertama aku berjalan dengan lancar dan dipermudahkan Tuhan...Aku cuba berikan yang terbaik pada kerja aku..Itu je tumpuan aku sekarang..CInta dah tak de...AKu nak kumpul duit n buat ape yang aku impikan..AKu pernah simpan angan2 untuk bawak R g Bandung..tapi hajat tak kesampaian..Lepas ni sapa nak teman aku g sane?Jom!
ENtry kali ni agak panjang..AKu tak tahu bile lg aku dapat update blog aku..Semoga aku punya kekuatan untuk buat semua ni seperti dulu..
P/s:AKu sekarang single..sape mahu aku?boleh contact aku..No telefon ade di entry URGENT..hehehehe

Tuesday, March 17, 2009

I'm Sick II

Nukilan bB sYasYa pada 12:21:00 PM 4 kumen
Sakit aku yang dari Khamis lepas tak bek2 ag..Stil macam tue gak even dah makan ubt yang R blikan..Pagi tadi aku pitam plak..Bile dad balik kje,mom bgth dad..Dowg trus bwk aku g Klinik...

Doktor tue Chinese, gurl, cantek..hehehe...Dia tanye nape..Aku bgth ar pape yg patut..Then dia check suhu badan...Tak panas sangat..Dia kata demam dah tak de..
Dia check plak pernafasan aku...Pastu dia check tekanan darah..Dia cakap aku tak makan..Tapi aku cakap aku ade bekpes pagi td.Tapi aku tau..Aku memang tak selera makan sejak akhir2 ni..Dia kata tekanan darah aku rendah..Tak normal..Sebab tu pitam..Dia cakap maybe aku kene gastrik.Dia tekan pewot aku..Sakit woo!So bile sakit,sah la aku kene gastrik...Dia soh aku pantang makan..Tak leh makan pedas, xleh makan makanan berminyak, xleh minum teh,kopi,nescafe n tak leh makan buah untuk sementara waktu..Makan bubur or sup seeloknya..




Ni ubat yang aku dapat dari klinik..Ubat yang besar merah kuning tu ubat antibiotik..Ubat kecik oren tu ubat gastrik..Ubat kecik cream tu ubat selsema..And dalam botol tue ubat batuk..

Monday, March 16, 2009

Wedding

Nukilan bB sYasYa pada 4:26:00 PM 2 kumen
Jumaat n Sabtu lepas aku ikut family g N9..Kazen aku (Kak Siti, anak pada mak long aku) melangsungkan perkahwinan..Aku tatau pun ape nama suami dia..Huhuh
Pada asalnya aku tamo ikut pun..Sebab nenek akan ikut family aku..Tambah2 plak aku demam...So macam malas je nak ikut..
Tapi last2,pagi jumaat tue ma soh aku ikut sebab nenek tak jadi ikut family aku..Nenek g dengan auntie aku yang duk jb tue...Aku pun ikut la..Dengan badan ta brape nak sedap.
Jumaat petang bertolak dalam kul6lbh..Singgah solat maghrib di kawasan antara Bp n ayer itam..Sampai d Gemas, tunggu auntie n uncle aku yang bawak nenek aku tue sebab dowg ketinggalan sedikit..Padahal dowg gerak awal setgh jam dari family aku..Pape je la..Sampai Palong,N9 dalam kul10lbh...Dah malam dah..Tapi umah pengantin masih riuh.Tak tau la pe dowg buat..Aku ta layan sangat sebab kepale aku dah berpusing2..Time dalam kete pun,aku dah kesejukan je sepanjang perjalanan..Separuh perjalanan,dad tolong tutup aircond..Lega la ckit...
Malam tue aku tak lena tido..Mayb sebab dah lame tak tido umah mak ngah,jadi agak tak bese...Tambah2 suhu badanku makin meningkat.Ubat semakin berkurangan plak.Entah pukul berapa aku bawu terlena..Sempat ag aku dengar ma n mak ngah borak..Tersenyum2 je aku dengar..Hahha..JAHAT!
Esok lepas siap, g umah maklong semula..Tak ramai sangat owg.May b sebab pagi ag..Memula aku ok ag..Lepas je time makan..Aku mula pening pale semula..Makan dah la tak abes..Sebab aku tak leh telan pe yg dowg masak..Len beno caranya..Org negeri la katakan..Maaf ye owg negeri...
Aku makan ubat..Pastu baring2 jap..Lantak la owg nak kata pe..Then mase majlis persandingan tue,ade plak bunyi kompang yang membuatkan kepale ku seperti terkene gempa bumi.gegaran dan putaran yang entah ape2 aje..Aduh..nak muntah pun ade..Naseb baek balik umah mak ngah semula tak lame lepas majlis persandingan tue.
Dalam kul3 gerak balik johor..Alhamdulilah....


Tema biru ye

Maklong aku menepung tawar anaknye





"Meet"ing

Nukilan bB sYasYa pada 3:43:00 PM 6 kumen
Akhirnya dapat gak aku nengok cite dragon ball tue..Dah lame aku xg tgk wyg..
Yelah...Dulu kat UPM hampir everyweek p tgk wyg dgn kak hani..Ni kat umah xde member nk kuar..

Setelah enCIK R selamat kembali ke johor.Aku pun mula mengatur plan bersamanya untuk ber"meet"ing..hahahha
Sekembalinya aku dari negeri Sembilan,menghadiri majlis perkahwinan kazen ku.Plan diteruskan.

So semalam(ahad).R menjemputku di rumah.Dia bawak anak buah dia skali si Mirul tue.Pastu pusing2 kt dpn tmn aku.Memenuhi pencarian R terhadap sesuatu.Then p plak Kluang Parade..Mesej enCik Shajime..Ajak lepak skali..Sambil2 tunggu dia,makan kat KFC yang aku idamkan seminggu ni..hahhaha..Then akibat lama menunggu Jime tiba and makanan pun hampir abis,kami nak p la crk tiket wyg..Jime & partner and syad & partner sampai plak time ktog bwu kuar kfc tue..hampir2 saje xpasan..(disebabkan aku cite kat R ttg kwn skewlku yg ku jumpe di kfc td)....Bile kan skali tiket utk Jime and da geng..Then g Kluang Mall plak crk barang aku..Tapi mission uncomplete...Ade ag yg perlu dicari lagi nanti..

Tiket wayang kami kul3.15..Sempat la patah balik semula dari Kluang Mall ke Kluang Parade..Cite Dragon Ball itu bese aje bg aku...R kata part aksi lawan2 ckit sgt dia tunjuk..xbesh!huhuh..aku pun xtau la..Tapi yang pasti Goku itu ensem!Jeles R..Lastly dia balas dendam plak dengan mengatakan chichi itu sexy..aiyak,GATAL!

Balik tue b4 R antar aku balik,sempat g farmasi dulu..Beli ubat batuk, selsema n strepsil untuk aku...(pict akan dilampir pada entry akan datang..insya allah)


p/s:Kak Hani,selamat menonton Dragon ball nanti ye.heheheh.Tidak ade pict untuk tontonan sebab dah lupa nk snap.. ^_^


Thursday, March 12, 2009

Im sick!

Nukilan bB sYasYa pada 11:16:00 AM 11 kumen
Adeh...Aku sakit tekak...Sejak pagi tadi..Gara2 makan buah durian..



Semalam dad beli durian.Tidak la banyak mana..Beberapa biji saja..Tapi cukup la untuk mak buat bubur kacang..hehehe...Sedap!


Aku plak hanya makan beberapa ulas durian sahaja..Siyes aku makan cikit je!Tapi cukup untuk buat pewotku terasa sakit sepanjang ari semalam..Terasa panas semacam je..


Pagi tadi bangun tido..Terasa plak keperitan di tekak...Sure sore serak nanti..Dah tak sedap untuk menyanyi..Hahahah...Tapi sore aku memang tak sedap pun!Ces!!!Hahah..

Cite pasal durian...
Teringat time aku kecik2 dulu..Time tu umur bawu 4 or 5thnAku lupa..Ye..Memang aku sedikit pelupa..
Time tue bukan musim buah durian..So memang susah la nak dapat..Aku teringin sangat2 nak makan durian..
Time tue aku tengok ayah menjahit..Ayah aku dulu amek upah menjahit..Tapi hanya pakaian lelaki sebab dia penah amek kursus berkaitan dengannya..
Sambil2 tengok dia menjahit tue..Aku maen2 dengan butang baju..Agak banyak la butang2 itu bersepah...
Aku cakap dengan ayah nak makan durian..Ayah nak sedapkan ati aku time tue..Ayah cakap nanti petang ayah belikan ye..Tapi time tue tak musim pun..Tak de pun orang jual asenya..



Tapi entah macamane..Aku leh tertelan satu butang!Butang itu bukan butang yang kecil macam butang baju bese tue ye..Butang itu besar!Sebesar duet 20sen asenye..Butang baju askar..Anda buleh bayangkan tak??Mayb time maen2 tu aku bayangkan durian kot..Yela..dak kecikkan..Hahhah...

Tapi aku bernasib baek sebab butang tu tak tersangkut di tekak..Ayah cuak gak la time tue..
Petang tue gak ayah p carik durian serata Kluang ni..Akhirnya dapat gak..
Alhamdulillah..Even tak banyak..tapi aku dapat makan!Yahooo..
Tapi aku tau..Memang susah nak dapat durian dengan tak musimnya.If ada,harganya pasti mahal..Owh..thanks a lot dad!

Then bile aku dah dapat makan durian..Butang itu kuar juga...Bersama2 n****..HahahahaPaham2 sendri la ye...

So sampai skrg..If aku nak makan something.Mesti aku akan cuba untuk dapatkan walau camne skali pun.Sebab aku takut something jadi kat aku nanti..
Dah ar aku ni suka mengidam..Hahahaha..Panjang plak entry arini.. ~_~

p.s:aku cite kat enCIk rie hal ni..dia leh gelak2 sampai susah nak benti..Hampeh hampagas tol!
Semua pict hanyala hiasan..Search dari google..Butang sebnr berwarna ijau k



Wednesday, March 11, 2009

Fun

Nukilan bB sYasYa pada 8:38:00 PM 2 kumen

LITTLE QUIZ GAME 4U:


Do you know why fat people should not bungee jump?


I have the answer why <---Click to know!

What Dark Angel said bout me ~_~

Nukilan bB sYasYa pada 6:15:00 PM 0 kumen
Entry ni macam entry misz pinky jew..
Bukan nak tiru ape..
Cuma nak tau...
Pe plak pendapat owg len pasal aku..
Hehhehe..
Ade sape2 nak bagi komen?

Kat bawah ni aku copy paste pasal pe yang dark angel imagine bout me..
Dia xpnh jumpe aku pun..
Tapi pe yang dia imagine tue ok la ~_~

Tak pernah aku jumpa kalian, betul tak? ya maksud aku, accentric(szus), pinkfreak, semuthitam, isrockstar, bbsyasya , dian , ultraman, dan shoesize 6. Tapi oleh kerana aku ni seorang yang suka berimaginasi, aku selalu bayangkan rupa kalian, dan perwatakan kalian.Maaf, kalau lansung tak tepat. Tapi dah itu yang terimaginasi.

bbsyasya:

Dia, sama macam pinkfreak. Enjoy dengan hidup dia, fun. Dan amat senang dikelilingi kawan-kawan.Ya, melihat dia, aku rasa, aku semakin tua.. Aku selalu confuse antara ikon dlm profile dia, dengan gambar2 dia dalam blog, terbayang rupa macam dalam ikon, tapi gambar tak sama. Yang pasti, dia ni caring, pada kawan2 dan juga aku, haha..kadang2lah rasanya macam tu.

Monday, March 9, 2009

Tagged from [x]O[x]O

Nukilan bB sYasYa pada 11:02:00 PM 11 kumen
1st tag

Apa nama penuh anda..?
Norsyahida Binti Muin ~_~

Nama apa yang anda harap itu nama anda..?
Of course My real name

Post 4 pictures latest korang yang esklusif yang teda sape tengok lage
Latest picts?wow!i’ve a lot of pictures..hahahha...photo freak!



Time kat KFC..Nie agak lame la..2months ago kot..ke tak sampai ek?lupe la..hahahha



Kakiku..hahha...Time nak g mid valley...1month ago kot


Time kat seremban..Sehari b4 balik johor..2weeks ago


Time tengah nanges..Last week kot

Apa kenangan paling bermakna dalam jiwa raga anda..?
Everyday is my precious moment..

Apa prinsip hidup anda..?
Enjoy ur life everyday coz u don no when god take u back...

Apa perangai anda yang paling buruk..?
erm..make someone hurt...

Tulis di atas sekeping kertas n postkan juga "ucapan anda kepada saya bersama tandatangan anda"
Thanks a lot cik xoxo 4 this tag..i gonna tag u back in da future ~_~


2nd tag

[1] Name one person who make you laugh last night
My lil bro

[2] What were you doing at 0800?
Wake up

[3] What were you doing 30 minutes ago?
Answer tag.. a lot of tag!

[4] What happen to you in 2006?
2nd year doing my diploma...

[5] What was the last thing you said out loud?
Geli!

[6] How many beverages did you have today?
sky juice ~_~

[7] What color is your hairbrush?
Pinky black

[8] What was the last thing you paid for?
Topup

[9] Where were you last night?
At my parents home

[10] What color is your front door?
Green + yellow

[11] Where do you keep your change?
In my wallet

[12] What's the weather like today?
Heavy rain

[13] What's the best ice-cream flavor?
vanilla,strawbery,keladi..nyummy..

[14] What excites you?
Shopping!

[15] Do you want to cut your hair?
Nope...

[16] Are you over the age of 25?
Nope

[17] Do you talk a lot?
Yes!

[18] Do you watch O.C?
Nope

[19] Do you know anyone named Steven?
Yes..director film

[20] Do you make up your own words?
Sometimes

[21] Are you a jealous person?
Yes

[22] Name a friend whose name starts with the letter 'A'
Azariya_ _ _ , Amoi, Ain, Ani, Aliff

[23] Name a friend whose name starts with the letter 'K'
Khairul, Kamarul...

[24] Who's the first person on your received call list?
Dearie

[25] What does the last message your received say?
Dah la ****,xckp dh pasni...

[26] Do you chew on your straw?
nope

[27] Do you have curly hair?
Yup...i did perming

[28] Where's the next place you're going to?
Klinik Kesihatan Mengkibol...doing medical check up...

[29] Who's the rudest person in your life?
Erm..someone

[30] What was the last thing you ate?
Nasi lauk sup cendawan

[31] Will you get married in the future?
InsyaALLAH, one day....when im really2 changing

[32] What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
Dah lame xtgk movie

[33] Is there anyone you like right now?
Yes

[34] When was the last time you did the dishes?
Everyday

[35] Are you currently depressed?
Yes

[36] Did you cry today?
Nope

[37] Why did you answer n post this?
Bcoz cik xoxo make dis tag “WAJIB” for me


3rd tag

Nama panggilan koo..?
Syasya

Keadaan skarang..?
Alhamdulillah

Fikirkan buat mase ini?
Entah..serabut sesangat

Ape problem kecik bagi koo yang koo slaloo buat untuk mase ini ?
Problem kecik?Ade ke?semua besar2 jek..hahhaha

Movie yang koo tunggu ?
Dragonball evaluation

Lagu yang koo dengar sekarang ?
Saat terakhir by ST12

Ape yang koo pikir pasal skola sekarang ?
Out of my list

Plan koo akan datang [ lepas SPM] ?
Erm..dah berlalu lame..5thn lepas

Subjek yang agak koo minat ?
Designing

Subjek yang koo beri perhatian lebey ?
Designing, coding for web,english

Kerjaye yang pernah dipikirkan ?
Ahli farmasi, interior designer, programmer, website designer, professor of photoshop..hahahha
but now im become IT officer assistant

Yang mane lebey suke, matahari terbit atau matahari terbenam ?
suka matahari terbit coz its mean i'm still alive
suka matahari t'benam coz mmg lawa n mnawan

Orang yang aku nak tag(WAJIB buat k):
--> rie
--> siput uda
--> dark angel
--> daville
--> baybie
--> pinky freak
--> is (if free,bt la..xbyk pun)
--> chikpud
--> she ryan
--> bebey
--> aryn
--> chentaMAYA
--> capo grande
--> shajime

Tagged By Pinky Freak

Nukilan bB sYasYa pada 6:28:00 PM 3 kumen
tagged by Pinky Freak

Directions:

Once you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you.
At the end, choose ten people to be tagged, listing their names and why you chose them.


1.suka pink
2.suka online..surfing
3.suka shopping
4.suka hang out ngan kengkawan..hehehe
5.suka makan..
6.suka gadget
7.takut guruh
8.takut lipas,serangga
9.geli ngan hamster
10.sangat sensitif
11.sangat mudah nanges
12.nak kumpul duit manyak2..
13.nak kumpul harta..
14.nak senangkan mak ayah
15.nak berjaya dalam idup
16.nak jadi insan yang berguna

adeh..penat!

10 people to be tagged..

1.rie
2.siput uda
3.capo grande
4.aryn
5.daville
6.blueishh
7.chentaMAYA
8.tiara
9.eryn
10.chikpud

Award from YnaaOhYnaa

Nukilan bB sYasYa pada 6:09:00 PM 0 kumen

Owh..lame sudah xupdate blog..
Banyak tag yg xberjawab..
Tunggu ye kwn2..
Nanti akan ada mangsa untuk tag2 aku tu..
Hahahahah..(Ketawa jahat!)

Then dapat plak award..
Dari sis yana..sebab jadi follower dia..Thanks ~_~

Urgent!!

Nukilan bB sYasYa pada 2:04:00 PM 0 kumen
Syasya nak tanya ada tak sesape yang dok area putrajaya?
Syasya nk cari bilik @ rumah area putrajaya yang ada public transport..
nak masuk 24hb mac ni..umah muslim girls only ye..

Contact syasya kat 0177740376
Thanks

Monday, March 2, 2009

SENGAL!

Nukilan bB sYasYa pada 2:55:00 PM 6 kumen
erm...
arini kne mangun pagi2...
ma kejut..
bagitahu yang dad nak antar g buat medical check up kt hospital kluang..
so aku mangun la dengan malasnya...
siap secepat yang boleh (dad tu suke cepat2..so tkt kang dia bising plak)
tapi still sempat bekpes..
makan kueh keria yang ma buat...
g naek kete..
borak2 sikit ngan dad..
dad bg duet..hehehe
sampai kat hospital kluang...
dad cakap dad nak balik dulu..
takot lambat plak nk kne tunggu.aku ok je la
aku g tempat kaunter pendaftaran...
dia cakap kat situ dah xde untuk medical check up..
kne g kat klinik kesihatan mengkibol plak
adehla..
naseb baek turun g tempat parking..
dad stil ade kat situ..
sampai kat klinik kesihatan..
aku g tempat pendaftaran dowg..
dad plak g park kete..
then dowg cakap..
arini xbuat medical checkup..
if nak buat esk sampai ari jumaat..
kul8.30 pagi..
adehla..
sengal betul..
misi kuar arini tak tercapai!
balik..
nampak surat PTPTN..
adeh..
baru ingat nak kol..
nak tanya pasal pinjaman kedua aku ni..
aku kan dah benti study
so aku nak bentikan la pinjaman tue..
kol owg ptptn tue..
naseb baek layan ok!
hehehe
borak punye borak..
rupenye aku kne bayar balik pnjaman kedua aku untuk degree ni secara lamsam!(nth betul ke tak aku eja..lantakla!)
so dats mean aku kne bayar cash rm7ribu la..
aiyak..mane mau carik duet
kje pun lom lagi...
ni aku g cc ni pun sbb nak download borang benti pinjaman tue...
nak kne pos kt dowg...
adehla..
memang SENGAL ARINI!
 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez