Thursday, March 12, 2009

Im sick!

Nukilan bB sYasYa pada 11:16:00 AM
Adeh...Aku sakit tekak...Sejak pagi tadi..Gara2 makan buah durian..



Semalam dad beli durian.Tidak la banyak mana..Beberapa biji saja..Tapi cukup la untuk mak buat bubur kacang..hehehe...Sedap!


Aku plak hanya makan beberapa ulas durian sahaja..Siyes aku makan cikit je!Tapi cukup untuk buat pewotku terasa sakit sepanjang ari semalam..Terasa panas semacam je..


Pagi tadi bangun tido..Terasa plak keperitan di tekak...Sure sore serak nanti..Dah tak sedap untuk menyanyi..Hahahah...Tapi sore aku memang tak sedap pun!Ces!!!Hahah..

Cite pasal durian...
Teringat time aku kecik2 dulu..Time tu umur bawu 4 or 5thnAku lupa..Ye..Memang aku sedikit pelupa..
Time tue bukan musim buah durian..So memang susah la nak dapat..Aku teringin sangat2 nak makan durian..
Time tue aku tengok ayah menjahit..Ayah aku dulu amek upah menjahit..Tapi hanya pakaian lelaki sebab dia penah amek kursus berkaitan dengannya..
Sambil2 tengok dia menjahit tue..Aku maen2 dengan butang baju..Agak banyak la butang2 itu bersepah...
Aku cakap dengan ayah nak makan durian..Ayah nak sedapkan ati aku time tue..Ayah cakap nanti petang ayah belikan ye..Tapi time tue tak musim pun..Tak de pun orang jual asenya..



Tapi entah macamane..Aku leh tertelan satu butang!Butang itu bukan butang yang kecil macam butang baju bese tue ye..Butang itu besar!Sebesar duet 20sen asenye..Butang baju askar..Anda buleh bayangkan tak??Mayb time maen2 tu aku bayangkan durian kot..Yela..dak kecikkan..Hahhah...

Tapi aku bernasib baek sebab butang tu tak tersangkut di tekak..Ayah cuak gak la time tue..
Petang tue gak ayah p carik durian serata Kluang ni..Akhirnya dapat gak..
Alhamdulillah..Even tak banyak..tapi aku dapat makan!Yahooo..
Tapi aku tau..Memang susah nak dapat durian dengan tak musimnya.If ada,harganya pasti mahal..Owh..thanks a lot dad!

Then bile aku dah dapat makan durian..Butang itu kuar juga...Bersama2 n****..HahahahaPaham2 sendri la ye...

So sampai skrg..If aku nak makan something.Mesti aku akan cuba untuk dapatkan walau camne skali pun.Sebab aku takut something jadi kat aku nanti..
Dah ar aku ni suka mengidam..Hahahaha..Panjang plak entry arini.. ~_~

p.s:aku cite kat enCIk rie hal ni..dia leh gelak2 sampai susah nak benti..Hampeh hampagas tol!
Semua pict hanyala hiasan..Search dari google..Butang sebnr berwarna ijau k



11 kumen on "Im sick!"

syahza on March 12, 2009 at 1:14 PM said...

kok g mamam butang lak... mamam cendawan butang xpela.. hehe..

bB sYasYa on March 12, 2009 at 2:18 PM said...

hehe..dak2 la syahza...

cIk JanNah on March 12, 2009 at 4:07 PM said...

durian pnye psl..
hikss

bB sYasYa on March 12, 2009 at 4:15 PM said...

yup..durian punye pasal..hehehe :P

sHe~[RYaN] on March 12, 2009 at 4:35 PM said...

adeii, begitu sekali gamaknye..

ish2,...
i pon nk jadik cm encik rie jugak..nk ketawa puas2 tergolek2..hahaha

MiSya on March 12, 2009 at 7:44 PM said...

ayoyo....sakit ka?
len kali jgn lupa minum air guna kulit durian tu....hihih...insyAllah...tak la sakit pewot....hohoho..petua org2 ler....hihi

^Sya*ZiLa^ on March 12, 2009 at 10:06 PM said...

kau takmo citer pasal kau jatuh tangga sebab nak game kew?

Rie Zarchry on March 12, 2009 at 11:19 PM said...

makcik butang hntu durian..hek2
shiannye die dmam..

Capo Grande on March 14, 2009 at 2:59 AM said...

sama la kita xleh makan durian...kalau makan je rasa sedap....pastu rasa mcm nak makan lagi....

bLu3iShH.. on March 15, 2009 at 8:41 AM said...

tu la,mkn ckit sgt kot..huhu
get well soon

bB sYasYa on March 16, 2009 at 3:04 PM said...

ces cik she!
brani anda mahu mengelakkan sy?heheheh

cik miysa..
sy tau petua itu..
tp xsempat nk bt heheh :P

cik syazila..
jth sbb nk game kew?sudah lpe lor..
xbuleh cite..hahaha

enCIK rie..
anda mmg xptt pnggil sy begitu

ces encik capo..
buleh ke begitu?huhuu

cik honey...
mmg mkn sikit je pun..
tp xtau la npe...
thanks

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez