Thursday, April 30, 2009

Going Back Again *special for my sis*

Nukilan bB sYasYa pada 9:44:00 AM 17 kumen
Rase tak nak update..
Tapi yang ni macam penting je nak cite..
Hahahahah...(Sis, update ni pun sebab nak cite g tempat kamu..Huhuh)

Arini lepas balik keje nak balik JB!!!
Yahooo...
Salu balik KLuang je..
Kali ni balik JB la plak..Itu pun atas request my sis...
Hehehehe..
Lame dah tak g jb..Eh,lame ke??Hehhehe

Tiket dah beli awal2 aritu..
Kul6.00 petang..Bus S&S Vip..Hehhehe
Duduk seat single..Besh..Besh.. (Ade sape mau teman?? :P)

Kene tukar baju awal2 kat opis ni
Naseb baek la ade mamat kat opis ni yang nak tolong antar g MC..
If nek bus, cnfirm TAK SEMPAT!Huhuhu...

Sis cakap malam kang dia amek..
Stay kat umah sementara dia..
Tapi sampai sane, mesti lapar..
Sis, pikir la nak bawak sy g makan kat mane
Huhu...Belanja skali ek? :P

Esok plan maybe nak teman dia shopping!
Sy hanya mampu buat windows shopping aje..
Tak punye gaji :(

Petang baru balik Kluang..
Nak tengok my baby..
"BABY!Mummy jumpa kamu esok ye..Sabar k.. ^_^ "

Wednesday, April 29, 2009

SAMPOERNA

Nukilan bB sYasYa pada 7:55:00 AM 17 kumen
Semalam kul11malam aku kuar dengan my fren..
Niat aty nak crk mkn..
Itu pun member aku yang beriya ajak sebab aku dah jarang sangat makan..
Jarang lunch..Jarang dinner...
So dia risau tengok aku kot..
Semalam plak aku sangat messy..
Member aku plak datang wrong time..
Time aku bermain dengan air****

Ondaway nak g makan, aku cakap dengan dia
Jum beli SAMPOERNA..
Dia terkejut..Dia tanya betul ke nak benda tu..
Aku cakap..Yes!
Jum la g beli..

So dia pun singgah 7E..
Dapatkan benda tu..
1st aku tengok kotaknye..
Aku jadi takut tengok gambar yang ade kat kotak tu..
Tapi aku abaikan pe aku ase..

Kami ke jeti..
Tempat kastam Melaka..
Lepak kat situ..Mase tu dekat kul12malam..
Dia nyalakan SAMPOERNA itu..
Dia hulur kat aku..
Selang beberapa minit..
Dia hulur untuk kali kedua..
Cukup setakat itu..

Dulu aku sangat marah bile orang sentuh benda2 tu..
Tapi sekarang...
Aku tewas dengan dugaan idup aku kali ni...

Dekat kul2pagi aku balik umah...

Aku mayb away utk seketika dari dunia blog...Sila rindu aku! :P

P/S: SAMPOERNA itu masih berbaki 12batang..Sape mau?Mari join aku..Jadikan diri anda SEMPURNA.. ^_^

My status

Nukilan bB sYasYa pada 7:39:00 AM 4 kumen
Ade orang telah salah paham dengan status aku...
So mari aku jelaskan..

My status : SINGLE!

Sape itu cik YUNK?

Dia sowg sahabat rapat aku..Tempat aku bermanja sejak aku kehilangan cinta..
Aku panggil dia cik YUNK sebab memang panggilan dia begitu..
Dia panggil aku cik BB sebab kawan2 aku pun ramai panggil aku BB..
Dia penah propose aku untuk jadi partner dia...
Tapi aku dan dia masih punya perasaan yang kuat pada ex masing2..
So kami telah berbincang sesuatu dan akhirnya kami setuju untuk jadi kawan rapat sahaja..
Tapi aku tak tau la untuk mase depan macam mane..
Kita plan len, tp nanti len yg jadinya..
Aku cuma berserah saje..

Sila la jangan salah anggap dengan pe yang aku tulis di blog...

Sila jangan pikir aku ni gurl yang murahan hanya kerana aku kuar dengan ramai orang..Mereka hanya kawan2 aku..Aku mengaku ade antara mereka yang menaruh perasaan pada aku, tapi cukup sekadar mereka yang berperasaan begitu..Tapi bukan aku..

Sila beri kepercayaan dengan setiap kejujuran yang aku nyatakan.....

Tuesday, April 28, 2009

I'm shocked!

Nukilan bB sYasYa pada 1:46:00 PM 4 kumen

Tadi saje la buka Fs i yang dah lame i xbuka tu..Takde benda menarik sangat..Then saje jejalan sane sini kat page kawan2..Then terjumpe benda kat atas tu..Memang terkejut sesangat!Bila mase i buat group kat Fs ek?Takpenah asenya..Ni dah la ade name i..Pictures i..Naseb baek owner dia bukan i..Aduhai..COPYRIGHT ni!Sesape penah jumpe group ni?Abaikan je la ye..ehehhe




My pray 4 u

Nukilan bB sYasYa pada 12:55:00 PM 2 kumen
Tadi buat keje kat PC sister sebab kat PC dia je ade sistem MyHESS ni...
Then i tgk around..Jumpa satu kertas yang ditampalkan dinding...
I bace..Then buat aty i tersentuh sangat..
Meh i share dengan u'oll...

Ya Allah,
Panjangkanla umur sahabatku. Kurniakanla kesihatan yang baik padanya, terangi hatinya dengan nur pancaran iman.
Tetapkanla hatinya, perluaskanla rezekinya, dekatkanla hatinya kepada kebaikan, jauhkanla hatinya dari kejahatan, tunaikanla hajatnya baik hajat dalam agama, dunia dan akhirat.

Ya Muhaimin Ya Salam
Jika dia jatuh hati izinkanla dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu. Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada hatiMu.
Jika dia rindu, rindukanla dia pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu.

Ya Allah
Jangan biarkan sahabatku terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kejalanMu. jika kau halalkan aku merindui sahabatku, janganla aku melampaui batas hingga melupakan daku pada cinta hakiki, rindu abadi dan kasih sejati hanya untukMu. Kurniakanla sahabatku kesenangan, ketenangan, kecemerlangan hidup di dunia akhirat kelak

Imam Umar bin Abdul Aziz..

Buat semua sahabat i, i doakan u'oll semua seperti doa di atas. I juga doakan diri i sendiri sama seperti di atas..

28 April

Nukilan bB sYasYa pada 10:55:00 AM 8 kumen
Yesterday my mum call...
She told me bout my baby...
Mayb today baby datang...
My dad la akan amek baby nanti..
Jumaat ni leh la tengok my baby..SUKE!

Today..

Besday my dad yang ke 52..

Tak msg dia lg pun..
TAKOT!hehehhe..
Papepun...
--> semoga dad panjang umur..leh teman familymu ni lame2..
--> semoga dad murah rezeki..Leh tolong sy lg..hehehhh
--> semoga dad hapy salu..Takot ooo bile dad marah..
--> semoga dad sihat salu..Dia memang jarang skt..Tapi skali skt...memang teruk..
--> semoga dirahmati tuhan ^_^

U make me happy ^_^

Nukilan bB sYasYa pada 9:48:00 AM 4 kumen
Semalam ade someone msg aku..

Msg dia buat i tersenyum sowg2 kat umah..Hehehhe..

Ari sabtu i ade lepak dengan dia..Time tu dia tak cakap pape plak..

Tetiba semalam dia msg..Dia cakap......

"Nape bb potong rambut?rambut lame tu dah cantik dah "

Eh, pelik je ase tetiba dia msg cm2..Then i tnya la..

"Nape?Tak comel ke?Hehhe"

Dia balas...

"Cantik je.Tapi rambut panjang nampak cantik & ayu.maaf ek..pape pun u are beauty, my frens.."

Hehehhehe..Then i balas

"rambut pendek nampak funky ckitkan?"

Dia balas...

"Ya2..funky..ha3..Pape pun dengan jujur i ckp u are nice, sweet & noty"

Makin galak i senyum n gelak2..hehehhe..I balas

"Noty?hahhaha..bb tau bb mmg noty ckit..tp pe yg nice n sweetnye??Nape ckp mcm ni..Ade pape ke?heheh "

Dia balas...

"Kenyataan.Bukan bodek2 ye.Suka tengok bb gelak..Takut bile tengok bb marah time i nak isap rokok.."

I balas..

"Ye ke?tapi pe yg sweetnye?Hehhe"

Dia balas..

"Ya..sweet bila tengok bb bercerita sungguh2 & bila bb tersenyum.."

Hhahaha..tak tahan betul la i dengan msg dia ni...I memang jenis happy go luck..suka gelak2..banyak cakap..Tapi time sedih..Toksah cite la..Huhuhu..
Tapi pelik bile dia msg cm2..Padahal dia dulu penah cakap dia suka tengok i pakai tudung.....

Saje letak pict pakai tudung yg gedix ni! :P

P/S: Cik Yunk..Jangan jeles ye ^_^ ..U tetap di hati i..heheheh

Picnic Without Planning

Nukilan bB sYasYa pada 7:43:00 AM 6 kumen
Ahad lepas i sangat malas kuar umah..Lunch pun kat umah je..Tapi bile dah petang, lepas bangun tdo, ase bosan plak..Ajak la my frens g pasar malam area ayer keroh ni..Lepas tanya2 dak umah jalan nak g pasar malam, i pun mandi, siap2. Then gerak la ke Ayer Keroh Height..
Tapi tak jumpe plak pasar malamnye..Ase macam dah betul dah jalan, tapi tak tau la nape..Last2 my frens kata jum la g pasar malam depan Pantai Puteri..I pun memang penah cakap dengan dia i nak g pantai tu..i memang sangat suke g pantai..tenang je ase...
So g la..Ingat dekat..Tapi macam lame je nak sampai...
Sampai kat pantai, trus g pasar malam yang dekat dengan pantai..Bile pe yang patut, then makan tepi pantai..Ala2 picnic la..Even tak plan pun...
Dapat gak tenangkan diri, pikiran sekejap..Dapat tengok sunset..Tapi..
Tengah2 makan, Cik Yunk plak msg i..I cakap i kat pantai..Dia marah sebab i kua xbgth dia dulu...
"Yunk, sowie ye...bb xplan pun nak g pantai ni..Tetiba je..itu tak sempat nak bagitahu yunk..Sowie sesangat."
Kul7lebih ckit kitowg pun balik..Mase nak balik i terperasan signboard jalan..
Terkejut gak i tengok..Patut la i ase lame je nak sampai.Rupe2nye lebih kurang 14km dari pantai ke pusat bandar..Itu lum kira dari pusat bandar ke ayer keroh plak..Umah i..HUH!JENUH!

Picture tak berape nak terang.Sowie!



Sliper i nak kene hanyut dengan ombak..Huhuu

Tengok sunset..Best



P/S: Cik Yunk, puas dah tengok pict br cik bb?Hehehhe..Banyak dah letak pict ni ^_^

Monday, April 27, 2009

Cut Hair *Updated*

Nukilan bB sYasYa pada 8:25:00 AM 13 kumen
Sabtu lepas i g potong my hair..
Bukan potong cikit2..
Tapi PENDEK trus!
Seigt i, i berambut pendek time sekolah rendah asenye...itu pun pendek paras bahu...
Pastu trus bela rambut panjang...
2tahun lepas i buat rebonding.
Lame rebonding tu tahan..
Sampai la i gatai2 buat curl awal tahun ni...
Tapi i plak susah nak jage rambut curl tu..
Last2, sabtu lepas i nekad g potong rambut..
Style ikut orang kedai tu.
I soh je dia potong ikut suka janji PENDEK!
NO MORE ayu2 lagi ye..
Heheheh


Mau tengok??I letak pict later2 k..Tade mood nk update blog sekarang...Mood yang ade "MISSING SOMEONE "


Ni rambut time buat rebonding dulu..


Ni time buat curl


Ni betul2 baru kuar saloon ^_^

This picture for ur eyes only, dear

Thursday, April 23, 2009

Scary Vs Funny...

Nukilan bB sYasYa pada 8:39:00 AM 7 kumen
Scary part :

Semalam g tengok movie naek moto M..Balik tu..mase kat traffic light 2nd last nak sampai umah i, lampu merah..so kene la benti..tetiba benti van mayat sebelah kami..Aduh, dah la bru tengok movie hantu...Ade plak van mayat kat sebelah..I tengok dalam van tu..Nampak keranda putih..Then ade sorang lelaki.Tengah baca yassin rasenye..Jantung i macam nak gugur je..Mengucap banyak i dalam haty..

Funny part :

Mase kat traffic light last nak sampai umah i, ade roadblock plak..jarak traffic light td dgn yg ni xla jauh sangat..ade la 500meter...M cakap, if ade roadblock confirm dia kene thn..Memang betul kami kene tahan..

Ade sowg polis wanita bersama 2orang polis lelaki...Mari bace dialog antara kami...

Polis Wanita (PW) : Ke sini la cikit moto tu...

Kami : Ye..Hehheheh

PW : Turun la moto tu..

I : Ala..malasnya..Hehhehe..(tapi i trun gak dari moto tu)

PW : Ni moto pe?RX ke?

M : Takla..Mosqito...

PW : Owh...

Polis Lelaki (PL) : Sampai plak kaki awak ye

M : Alhamdulillah sampai..Heheheh

PW : Minta lesen n rotex awak..

M pun terkial2 la bagi semua tu..

PW : Awak duk klebang ke?Nak g mane malam2 ni?

M : Takla..dah pindah umah..Duk kat lorong pandan..Saje kuar..

PW : Awak ni kawan dia ke, awek dia ke, tunang dia ke, ape?

I : Hahahahhah..Tunang?hhahha ( M pun gelak2)

PW : Eh, nape awak gelak2 ni?Mane tau memang tunang ke..Tak mustahil...

I : puan tengok la nama dia betul2..

PW : EH!Awak pompuan rupenye..(tengok M macam tak percye)

Polis wanita tu panggil polis lelaki

PW : Cube dengar sore dia..Macam lelaki..Muka pun macam lelaki...

PL : Hehehhe..ye ke?

PW : saya ingat awak lelaki la tadi..sebijik macam lelaki...Itu saya cakap tunang ke ape...salah la ye..

I : If i tunang dengan u, apela mak u cakap dengan i nanti..Heheheh...(i gelak2 je cakap dengan M)

PW : Nama awak N********** Bin.. Eh, silap BINTI M*** *******..Eh, nama ayah awak..Agaknya atuk awak dulu nak anak pompuan..tapi kuar anak lelaki...

M gelak2 je..Ish PW ni..sampai ke ayah atuk pun kuar...

PW : Okla..hati2 bawak moto..Lenkali jangan pakai sliper bile bawak moto ye..

Kami : Terima kasih..

Alahai..macam2...aritu kat mydin pun kene lebih kurang cmni la..Tapi bukan dengan polis, tapi dengan orang celcom... ^_^

Jangan Tegur

Nukilan bB sYasYa pada 8:33:00 AM 7 kumen
Semalam g tengok wayang dengan M kat MP..Semalamkan Rabu..Tiket murah la ckit...
Dari aritu nak tengok, tapi ade je halangannye..Akhirnya menjadi gak semalam..
Start2 cite je, i dah kecut perut...(Lompat..lompat..lompat..kecut perut...Terigt buat senam seni kat kolej dulu..hehehe)...I ni memang la PENAKUT..tapi nak gak tengok cite hantu..Penyudahnye separuh cite i tak tengok..sebabnya :
I tutup mata : takot nak tengok hantu tu..
I tutup mulut : takut i terover jerit..
I tutup telinga : tak nak dengar sound dalam cite tu..seram!
Alat untuk menutup : baju cardigan itam i..
Hahahahah...Sampai M cakap "sya, tengok la cite tu.." I jawab.. "taknak..takut.."
Tapi sampai sekarang i terpikir2..Pe kaitan title dia JANGAN TEGUR tu dengan jalan citenye ek??Macam tak de kaitan je..Hahahahah.. :P
Malam ni nak tengok cite BOHSIA plak..Tiket dah beli..Sape nak join???

Fasting

Nukilan bB sYasYa pada 8:26:00 AM 2 kumen
Semalam b4 blk kje, sister a.k.a nurse kat opis i pesan soh pose start kul12malam sampai ke pagi ni...Sebab dia nak amek darah i...
Pagi tadi datang opis, dia panggil..Adeh, i ni dah la penakut bab2 jarum n darah ni...
Dah la ade 3 orang staf lelaki kat dalam bilik sister tu...Nak jerit, malu..
SO mase sister cucuk jarum tu, sakit memang SANGAT SAKIT..tapi i bantai gelak2 je..Sampai staf2 laki tu pun gelak..Huhuhuhuh...
Sister nak check paras glukosa n cholestrol dalam darah i..
Sempena program "My HESS" ni, semua staf akan di check bodynye..Termasuk la i.
Tapi disebabkan i AJK bagi My HESS ni, so i di check dulu la...
Esok kene g Klinik Kesihatan Durian Tunggal plak..Ukur berat dan tinggi..Then g blaja fitness...Then blaja macamane program ni berjalan..Nanti i nak kene masukkan data staf2 ni dalam sistem plak..Banyaknye keje :(
Lepas check darah, sister bagi nasi lemak untuk bekpes..hehehe..Makan free!

Wednesday, April 22, 2009

Meeting, Flirting, Eating....

Nukilan bB sYasYa pada 8:22:00 AM 16 kumen
Tarikh : 21hb April 2009

Masa : 9.30malam
Lokasi : Dataran MBMB, Ayer Keroh

Semalam lepak kat dataran sebab janji dengan someone untuk ber"meeting"...Asalnya berdua tapi akhirnya bertiga..Puncanya kedua-dua orang tersebut ajak i ber"meeting" serentak...Kira flirting beramai-ramai la..Ahaks! :P

Jalan kaki dari umah dengan M..Dia park moto kat umah i..Memula nak g tengok futsal, tapi cancel bile dia tau i mahu meet someone..Sibuknye nak ikut!

Dari umah ke dataran tu tak la jauh sangat..5 min je jalan..Kadar jalan yang normal, tidak laju atau perlahan..Sampai kat dataran, g men air pancut dulu sementara tunggu someone tu..

M hanya tengok i men2 dari jauh..Tetiba i dengar orang nyanyi lagu raya

"Kini tiba masanya..berhari raya..."

Adeh, sape plak nyanyi lagu raya memalam ni??Then i toleh, rupanya ade sowg mamat ni yang nyanyi..Dia bertiga dengan member dia..Badan agak berisi, memakai baju belang2 merah putih dan berseluar pendek (Aiyak, detailsnya i cite..HEheheh)..Makin aku menjauh, makin dekat plak dia datang kat aku..Tetiba dia tanya..

Mamat belang : "Pakwe awak ek tu?" sambil menuding jari ke arah S.

I : "Takla..dia member saya je..Nape?"

Mamat belang : "Takde pe..tanye je..Umur brape nie?"

I : "21.."

Mamat belang : "Eh!kita sebaya la plak!"

I : "eeeye ke?" sambil aku gelak2..muka cm2, perasan umur 21...i ase umur dia dlm 25 kot..

Mamat belang : "Jum la men air pancut tu.."

I : "Eee..tak nak la..basah la nanti "

Mamat belang : "La..memang la basah..dah namanya air.."

Hahahaha..gelak same2..Then aku bla dari situ..Dia panggil..

Mamat belang : "Eh awak!nak g mane tu?"

I ignore je..Cukupla flirting jap..Hehhehe...
Then someone tu pun sampai..
I kenal J tahun lepas..Kenal dari FS je..Dia add me 1st then dia cakap nak kenal..I ok je la kan agpun dia kawan pada kawan i yang agak rapat..(Siput_ Uda, sis kenal dia..)Rupanya dia suka i dat time..tapi i tak layan sangat sebab i kapel dengan my ex..Setia ok!Ahaks!I pun bertrus terang dengan dia yang i ade orang len..Dia terima..
Now bile i single, dia datang balik kat i..Macam tau2 je dia kan?So semalam untuk 1st time la kitowang jumpa.Agpun dia dah abis final exam..Dia cuti sem sekarang..Kebetulan dia pun orang Melaka, itu la leh jumpe. B4 nak jumpe tu, macam2 benda la jadi..Macam perang pun ade..Tapi perang ape?Biarla rahsia...
Memula M tak suka i jumpe J ni tapi bile dowg dah berborak, aiyak...I plak diam je..Dengar je dowg borak2..HUh!sape meet sape ni?Hehehehhe...Lantak la..
Yang pastinya misi flirting berjaya..Lalalalalla...Jahatnye saya..SILA TIRU OK!

Dalam kul11malam, J nak berundur..Kakak dia dah kol ajak makan..I dengan M pun nak g eating..LAPAR!!!


Pict tak berapa clear...Hp bese aje ^_^

Ni bukan pict semalam..Ni pict time lepak kat depan Menara Taming Sari...Saje nak letak..Hehehehe

P/S : Sape lg mahu dating dengan i?Silala buat temujanji dulu..Hehehhe ^_^





Forget

Nukilan bB sYasYa pada 7:49:00 AM 20 kumen
YES!
Aku mahu melupakan dia ketika ini..
SANGAT MAHU!
Ade sape boleh tolong??

Tuesday, April 21, 2009

This Morning...

Nukilan bB sYasYa pada 7:44:00 AM 11 kumen
This morning...
Bangun tdo dengan ase yang sangat malas..
Terdengar bunyi guruh..
Aduhai..ujan ke??cmne nak g keje ni?!Itu yang pertama aku pikir..
Then ase takut aku pada guruh datang...
Dulu mase kat kolej, aku salu tinggal sowg kat bilik bile ujan..SANGAT KERAP!
Puncanya kelas aku dengan rumate, tak penah same..
SO bile ujan lebat, siap guruh & kilat, blackout plak lepas tu..
Memang membuatkan aku lemah jantung dan segalanya..
Mase tu mulala aku nanges sowg2 dalam selimut..
Kol EX aku sambil ngadu macam2, sambil nanges..
Dia je tau cmne keadaan aku bile ujan kilat..
Kenangan lame..
.
.
Back to da story...
Sambil mandi aku pikir, cmne nk g keje ni..
Aku dah la kene menapak jauh g bustop tu..
If nak tunggu ujan reda, confirm la tertinggal bus..
Lepas solat subuh, aku masih relaks..
Nak kejut kazen aku,minta dia antar aku, dia tengah tido..Siap kunci pintu..Camne la aku nak kejut..
Then aku kol Bie, melaksanakan janji semalam..
Pastu kol Shaz...bagitahu ujan lebat..
Pikir cmne nak g keje..
Dia tak bagi aku redah ujan tu..dia tak nak aku mandi ujan..
Sebab semalam time makan, dia kata muka aku pucat..Badan panas..Takut aku deman je.
Aku bile penat, tak kisah la penat keje ke, penat shopping ke, penat berjalan ke...
Badan aku mesti panas seperti orang demam...
Tapi aku nekad je la redah ujan tu..Bawak skali bekal panadol actifast semalam..
Dengan menyarung selipar getah bese je..No heels today!
Dengan berpayung pink yang dibli di Watson...
AKu redah gak ujan..Jangan ditanya berape tinggi aku mengangkat kain baju kurung ku...sedikit SEKSI!
Sampai je bustop, lepas 2min kot, bus tuah pun sampai..
ALhamdulillah..sekejap je aku tunggu..
Sampai opis, ujan dah reda ckit..Tak perlukan payung....Hehehehe..
Sedikit journey arini....
P/s:Entry aku semakin membosankan sebab tak punya pict2 yang menarik..Aiyak, teringat HP sony cybershotku yang diragut aritu :(

Monday, April 20, 2009

Cinta Tiga Segi by Saleem

Nukilan bB sYasYa pada 12:57:00 PM 2 kumen
CInTa tIga sEgI

SEtahUn sUdaHkU mEnUngGu dIrImU
akhIrnYa kaU mEnJadI mIlIkkU
sUkarnYa UntUkkU mElUpakaN mU
kErna kaU kU cIntaI sElalU

tapI saYanG kEhadIraN kEkasIh laMamU
daTanG kEmbalI mEngEnanG cInTa daHulU
mEngapa InI sEmUa harUs bElakU
aPakaH InI sEmUa kErna dIrIkU
sEdanGkaN akU cUma waTak daLam pEcInTaaN
tak sanGgup akU mElEpaskaN mU
kaU IbaraT tEpEranGkap dI tEnGa laUtaN
tak tahU maNa aRaH uNtuk kaU mEnuJu

aNdaI kaU pInTa uNtuk mElEpaskaN mU
tErpakSa akU tUrUtkaN
daN JuGa InI sUatU pEngaJaraN
dI daLam pEcInTaaN
.
.
.
aku letak lirik ni sebab arini kat opis, aku asyk dengar lagu ni..ade sowg staf aku buka lagu ni..alahai..jiwangnye arini ^_^

My Baby Part I

Nukilan bB sYasYa pada 9:01:00 AM 5 kumen
Ari Sabtu lepas selaen balik johor sebab melepaskan rindu pada family, masakan mum, keletah adek2, borak2 dengan my sis n bosan duk kat melaka, ade tujuan penting len yang menyebabkan aku harus balik ke rumah..Tapi macam wajib je..Hahahhaha...
Aku harus menandatangani perjanjian untuk mendapatkan "my baby"...
Belum sampai rumah ag, aku terus g tempat yang berkenaan..(setelah membeli tiket balik melaka untuk ari ahad)..My dad, my sis n my lil bro dah menunggu dah..Sowiela..Bus agak lewat sedikit..
Tapi naseb bek orang yang pegang segala dokumen tu tak sampai lagi..Ade la tunggu dalam 15min..ke lebih ek?Lantak la..orang tu pun sampai..
Banyak la plak nak kene turunkan autograf aku.Agak letih gak la jari jemariku yang halus lagi runcing ni..Heheheh...Tapi jap je dah settle..My sis turut turunkan autografnye untuk menjadi penjamin aku bagi mendapatkan "my baby"...Tapi sis x seglamer aku k.. ^_^
Insya allah "my baby" akan dapat minggu ni .Tapi my dad yang akan amek "baby"..Tak kisah la..Janji aku sudah punye "baby" sekarang..Hehehhe
Pe yang aku buat time cuti tu ye?Sila la ke blog my sis.Longest story.Dia sudah buat laporan di sana..hehehe

Friday, April 17, 2009

Back to Johor

Nukilan bB sYasYa pada 11:52:00 AM 11 kumen
Dari last week aku nak balik johor..Tapi mum tak bagi balik..
So dis week aku balik la Kluang,Johor..Tiket dah bli dah..Kali ni nek bus S&S..KUl8pagi ari sabtu.
Tak sabarnye ase nak balik..Aku memang tak suke langsung duk Melaka ni..Sowie to say la pada orang Melaka..Memang takde aty langsung aku duk sini tapi terpaksa je mengenangkan keje aku ni..
.
.
Pagi tadi tahan bus, bus tak nak benti..Naseb baek ade bus len lepas 10min dari bus 1st berlalu..Alhamdulillah...Aku ni tak punye kekasih aty or driver untuk antar g keje..Aku gak tak punye transport sendri utk g keje..so nek bus je la g blk kerja..Sangat la bersyukur ada bus..Huuu
Tapi aku nak cite pasal sowg gurl ni..Dah 2kali aku nek bus skali dengan dia..2kali ni gak bus tu ikut jalan jauh sikit..Semata2 nak antar dia betul2 kat depan opis dia..Nak tau tak cmne dia leh dapat kesenangan cm2?Sebabnya....
.
.
.
.
.
Dia duk ngurat konduktor bus!Aritu konduktor len..Dia duk gurau2 dengan konduktor tu, then konduktor tu soh driver bus antar dia kat opis..Pagi tadi konduktor len plak..Dia duk gurau2..siap tukar2 no hp ag..So pagi tadi bus pun g la antar dia kat depan opis dia..Amboi cik kak..Senangnye anda..Menggunakan sepenuhnye kelebihan anda sebagai wanita ye..Aduhai..macam2!
Aku takleh la nak buat cm dia..Aku langsung takde skil nak mengurat ni..Hhahahaa..Sape mahu ajar??

Tag By Syahza

Nukilan bB sYasYa pada 8:24:00 AM 8 kumen
1) Adakah anda suka blogging? Kenapa?
Suka..tapi sering tak punya masa yang cukup untuk blogging

2) Blog siapa yang selalu anda skodeng? Nyatakan 5
Semua kengkawan saya

3) Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda? Yang boleh menemani dan menyayangi anda sepenuh hati? Dan siapa kah orang itu?
Ya!Sangat mahu tapi masih belum jumpa

4) Taken or single? Mana lebih bagus?
Im prefer taken..but im stil single

5) Pernah tak cinta anda tidak dibalas?
Penah..Mase skewl dulu..Juga sekarang..dia sudah tawar aty padaku :(

6) Ciri-ciri idaman gf/bf anda?Nyatakan 5
Erm..sangat susah mahu menyatakan dengan details..

7) Nak berapa anak?
Mengikut rezeki yang tuhan berikan

8) Date of birth..
23 March 1988

9) Best present yg penah dpt?
Doa dari kawan2..

10) Gift yg di impikan..?
Owh..Honda Jazz satu,please...

11) Fav colour
Pink, White

12) Fav numbers?
Entahla..

13) Best place yg ingin dijejaki?
Mekah & Paris..Pantai...

14) Rase bahagie bile.....
Dengar suara orang yang saya sayang...Tapi takkan dapat buat masa sekarang

5 orang yang hendak di tag :
-->Ted
-->Misz Pinky
-->Linkin
-->Ultraman
-->Nexus_Fm

Menjaga Hati by Yovie & Nuno

Nukilan bB sYasYa pada 8:15:00 AM 0 kumen

masih tertinggal bayanganmu

yang telah membekas di relung hatiku

hujan tanpa henti seolah bertanda

cinta tak disini lagi kau telah berpaling

REFF:

biarkan aku menjaga perasaan ini

menjaga segenap cinta yang telah kau beri

engkau pergi aku takkan pergi

kau menjauh aku takkan jauh

sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

ooh oooh

masih adakah cahaya rindumu

yang dulu selalu cerminkan hatimu

aku takkan bisa menghapus dirimu

meskipun kulihat kau kini diseberang sana

REFF

andai akhirnya kau tak juga kembali

aku tetap sendiri menjaga hati

REFF 2x

sejujurnya ak masih mengharapkanmu

oooh ooohh

Sangat rindu dia...Tapi masih perlu menjaga atynya...Uwaaaaa....

DI IPD

Nukilan bB sYasYa pada 8:07:00 AM 0 kumen
Sampai je IPD Melaka Tengah, aku g blik sarjan malek..Time tu dalam kul11lbh dkt kul12malam..Seram gak ooo...
Jumpa sarjan malek,dia soh aku cite balik pe jadi..letih!Naseb baek dia agak senang paham la..Dia masuk sistem JPJ untuk tengok no plat moto yang ktowg nampak tu wujud ke tak..
Alhamdulillah moto tu wujud..Tapi sayangnya, alamat KL..erm..punah la harapan...
Then sarjan tu mula la berceramah kat aku..Dia cite kes2 yang sering berlaku kat Melaka ni..Selaen ragut, kes pecah umah. Ini buat aku kecut pewot..Dia kata jangan duk sowg2, bahaya...Nanti if ade pencuri masuk umah, takde orang tau keadaan awak..Kene rogol ke, kene bunuh ke..Aduh..AKU SANGAT TAKUT!Dah la petang kejadian tu aku dok usha umah sewa..Ingat nak duk sengsorang la..Privacy..Tapi bile sarjan tu cakap camtu..Aduhai..Buat aku terpikir banyak kali....Dalam kul1pagi aku balik umah sewa..Dihantar oleh si bapok menaiki ketenye..heheheheh..Thanks FAROk!
P/S:Moral of da story, tak kisah dimana anda berada, beware la ye..Perhatikan orang sekeliling anda.Then if dah jadi macam aku ni,tak payah la nak pikir2, nak menyesal itu ini sebab pencuri,peragut ni if dah nak mencuri, nk meragut, tak kira la kat mane pun or macamane cara pun,dowg akan buat gak..So tak kira anda dalam umah ke...luar umah ke..mane2 la.if benda nak jadi..jadi gak...sekian! ^_^

Thursday, April 16, 2009

Di Balai Polis

Nukilan bB sYasYa pada 10:24:00 AM 0 kumen
Time nak g balai polis, wani plak confius..dia xtau nk g balai polis mane..dia bukan bese sangat dengan area ayer keroh..so ktowg
g IPK dulu..kat sane, polis tu soh ktowg g balai polis bukit baru..So g la sane..Aku time tu, memang blur n macam pe je..jantung
ni xkeruan..isau gile kot..Sampai balai polis, ade sowang mamat arab yang ensem :P tengah buat report..Dia kene rompak depan
umah dia sendri.Duit n laptop harga rm9ribu yang dipakai tak sampai sebulan ag kene amek.Pergh..kalu aku la..ralat gile kot!So
sambil tunggu mamat tu buat report, aku kol orang2 yang berkenaan :

my sis --> untuk inform dia pe yg brlaku..minta dia no hotline cimb n maybank untuk aku stopkan kad atm aku.minta dia kol
celcom untuk stopkan no bil aku..tapi takle..dia nk user gak kol..
my mum --> untuk bgth dia tp dia marah2 aku plak..adehla :( sedih gile!
si dia --> minta dia stopkan no bil celcom tu sebab itu atas nama dia..
my kazen yg duk serumah dgn aku --> bgth dia..tp dia kat luar..tgh brdating dgn bf dia..dia langsung tak dtg balai..hampeh!
hotline cimb n maybank --> utk stopkan atm kad..naseb baek blm ade pengeluaran yang sempat di buat..

Pas mamat tu settle, aku plak buat report. Lanskoperal yg bt report aku tu asyk buat lawak je..Tak tahan aku gelak..Hahahhaa..Atleast aty aku tenang cikit..Wani plak blh layan pale gile pakcik tu..Masuk air tol!Dah tu polis tu leh tak paham kat mane beg tu ktowg letak..Siap buat demo la..hahahah
Tengah2 buat report, ramai plak orang datang..Ade sepasang suami isteri yang agak berumur datang.Suaminya berdarah2 kat kaki..Ngeri gak aku tengok..Bile tanya2, rupanya makcik tu kene ragut time tengah makan then suami dia g kejar peragut tu..tapi pakcik tu terjatuh plak..Sian gile!Ade sowg lelaki malay n pmpuan india datang nak buat report pasal pecah umah..Macam2 kes...

Lepas settle kat balai polis bukit baru..kene g IPD melaka tengah plak..

Ragut

Nukilan bB sYasYa pada 8:15:00 AM 7 kumen
Sabtu 11 April 2009..Tarikh yang aku akan ingat sampai bile2..Lebih kurang kul930malam aku kene ragut. Tempat kejadian adalah
area Hospital Pantai ayer keroh, area depan istana..ade taman perumahan...Aku nek moto skuter mosqito ngan wani manakala si peragut nek moto yamaha 125RZ warna biru dengan no plat JGP5072..Wani
cam no plat org tu sebab dia dh aim time kat traffic light hospital pantai..tapi dia ignore je sebab orang tu menuju ke arah yang
berlainan dengan kami.Tapi tak sangka plak dia patah balik.Beg aku time tu bersangkut pada bahagian leher skuter, terkepit dengan kaki wani.Kami memang tak pasan dia ikut kami..Kami
tengah khayal tengok umah kawan wani..Aku sedar2 je bile moto goyang & wani jerit, "Eh,beg!"Wani plak pasan bile kaki dia trsentap dengan beg tu..Peragut itu menyentap 2kali dengan pantas baru je dia leh dapat handbeg
aku tu..Tapi aku sangat bersyukur sebab even moto 2 goyang, tapi kami tak jatuh moto..if jatuh la..aduhai..ngerinye...Aku dengan cuaknye soh wani kejar..Dalam aty ni memang takleh bayang ar..Macam2 aku pikir..Ktowg kejar peragut tu ade la dalam 1km kot..sampai ke jusco ayer keroh, ade traffic light, time tu traffic light merah..peragut tu
langgar je lampu merah so kami dah terlepas..tambah2 ade bus plak benti depan bustop jusco tu..aduhai..Kami stil gak carik tapi dah lost dah..
Akhirnya amek keputusan g balai polis...

Tuesday, April 14, 2009

Aku Di Ragut

Nukilan bB sYasYa pada 8:57:00 AM 21 kumen
Aku telah diragut pada sabtu lepas..
Aku tak cite panjang melainkan ade orang request untuk aku cite secara details..
Aku cuma nak bagitahu yang aku telah guna no hp baru..
Sesape yang ade no celcom aku, sila delete sebab aku guna no celcom baru..
Sesape ade no maxis aku, aku blum sempat untuk minta simcard bru bg no tersebut di maxis center..
Sesape mahu no hp aku, sila private msg ke email aku chenta.aty@gmail.com
Sekian..
P/s:Blueish & grennydayy..sila bagi no uox pack celcom anda pada sy sebab sy pun telah guna pack tersebut..Setgh sen kot msg..hehehehhe

Friday, April 10, 2009

Shopping!

Nukilan bB sYasYa pada 3:02:00 PM 10 kumen
Arini time rehat lame..so sempat la nak jejalan...
Then arini Mydin Ayer Keroh baru buka..So staf2 ni ajak la aku g dengan dowg..
Ktowg g dalam kul1230..G aku nek kete Cik Noraini...Memang ramai gile..Aku sampai ase nak pitam dengan orang yang sangat sesak..Beratur memang panjang la..Tak agak2!
Tapi barang pun murah gak..So sesape yang duk area melaka, g la Mydin bru tu..Menghabiskan duit anda..Hehehehehe.
Aku memang sangat TAK TAHAN!Salu aku g shopping dengan sowg mak..Arini aku g bershopping dengan 5org mak!Macam2 ragam ada..Aku duk jaga troli je la..Malas nak ikut dowg pusing2 sangat.
TAkpela..Nanti aku leh g lg.Kali ni aku g dapat sepasang baju kurung..Murah je..Dah tu size aku ade plak..Aku ni susah nak dapat size untuk baju kurung yang dh siap..Almaklum la..Orang comel..hehehe..AKu juga beli nasi ayam yang aku tak sempat jamah ag..Kentang goreng dah selamat aku makan time teman dowg shopping..Huuuu
Arini balik pejabat agak lambat ckit..Kul3 baru sampai opis..hehehe
sowie bos....
Cik Noraini yang drive

Puan Kumari

CC jabatan


Mari masuk!


Murahkan?


Sister Jamaliah

Puan Khatty n Puan Asiah

Ni baru barang di ground floor...

Baju kurung yang saya beli ^_^

I miss someone....

Nukilan bB sYasYa pada 7:49:00 AM 4 kumen
I miss u a lot...
Just hear ur voice..
Make me feel better & all my stress, probs & tired..
Fly away..
I keep my love..
Just in my heart..
English aku memang sangat tidak BAGUS!saya mengakuinya...
Saya penah bagi msg ni kat someone..
Until now aku masih rindukan dia..
Sangat rindu dia sampai aku rela bizikan diri...tido awal..simpan hp jauh2...
Supaya aku tak ganggu idup dia...
Setiap ari if boleh, aku sangat mahu dengar suara dia...Sangat menyenangkan aku..
Tapi bile aku dail no dia, mesti aku cepat2 cancel..Aku takut sangat aku ganggu dia..
Dia pun macam nak tak nak je cakap dengan aku..Aku isau & sangat TAKUT!
Aku jarang nak send entry jiwang2 ni sebab aku takut aku akan luka or singgung perasaan orang2 yang berkenaan..Aku minta maaf untuk entry ini jika ade yang marah n tersinggung......

Thursday, April 9, 2009

Hot & Cold!

Nukilan bB sYasYa pada 3:53:00 PM 8 kumen

Hot : Hot bila org asyk panggil aku je..Sampai keje aku pun tertangguh..Sampai naek sakit pale aku ni..

Hot juga bile org xreply2 emel penting aku..Camne nak buat keje ni?Aiyak..Tensen betul!


Cold : Cold bile duk kat opis ni yang macam duk kat eskimo je aku ase...Sejuk gile!Aku dah pakai sweater pun masih sejuk ag..Agaknya nak kene pakai glove, sarung kaki, jaket tebal agaknye...

Disebabkan sweater tu,aku tak dapat nak tunjukkan baju batik ijau yang aku pakai arini..huuu

P/s: Lalink, semalam anda mahu tengok pict saya kat pejabatkan?Sila la enjoy pict di atas..heheheh

I feel that i wanna hit,kick & kill someone so much!

Nukilan bB sYasYa pada 7:48:00 AM 10 kumen
Aku ase aku macam nak sangat2 sepak org, pukul org, belasah dia ckup2..GERAMNYE!Sowie la entry ni agak kasar ckit & merupakan luahan dari aku untuk "dia" yang berkenaan sahaja..
Aku memang salu minta tolong ko & setiap kali aku minta tolong, ko tak penah hampakan aku..Ko mesti akan tolong aku walau cmne skali pun.Aku pun anggap ko macam kawan rapat aku.Family ko pun baek dengan aku.Time aku kat Melaka ni sensorg, ko & family ko la yang tolong aku.Bagi aku tempat tinggal & tolong antar aku g keje.Aku hargai sangat2..Tuhan je leh balas jasa ko tu.
Tapi aku sangat RIMAS & TAK SUKA bile ko cuba campur tangan hal peribadi aku.Aku tau kite penah couple dulu.Tapi aku dengan ko dah putus setahun yang lalu.Dah lame sangat & aku pun takde feeling kat ko pun.Dah banyak kali aku cakap dengan ko, jangan layan aku macam gf ko.Aku bukan gf ko ag.
Ko mesti nak amek tahu dengan sape aku kawan.Tiap kali aku jumpe ko, ko mesti nak check hp aku.Nak tengok call in/out.Msg kat inbox & sent items.Picture2 yang ada.Semua ko nak tengok..Itu hak peribadi aku!Semalam time tengok wayang, "lalink" msg, ko sibuk2 nak tengok.Last2 ko msg dgn "lalink" entah pape je.Sowie lalink, i tatau pun pe yang dia msg u sebab dia delete msg u n sent item.Aku benci ko buat macam tu.Bukan sekali tapi berkali2..
Bile aku marah, ko buat muka, ko majuk, nanges & bagi msg bukan2 macam semalam.Ingat aku heran ke?!
Aku ni single.Takde kekasih aty..Takde yang dicintai & mencintai aku.Tapi aku tensen macam aku ni ade couple je.GERAM!Korg leh paham tak pe aku ase sekarang????

Fast & Furious 4

Nukilan bB sYasYa pada 7:40:00 AM 4 kumen
At last, aku g gak tengok cite Fast & Furious 4 tu..Tapi aku tak tau pun pe aku tengok..
Tak fokus langsung!Seyes!Nyesal plak g tengok cite tu semalam...Sebab2 yg buat aku tak fokus :

  1. Aku dapat seat yg tak besh!Petang lepas balik keje aku terus g beli tiket.Tapi memang agak full gak ar panggung untuk tayangan kul8.30malam...So aku pilih je la seat 2nd last dr belakang.Bile masuk je...Alahai 3baris dari belakang, seatnye same paras..So memang nampak kepale org je la yg lebih.SHIT!
  2. Aku g ngan someone yg salu bt aku ase menyampah..Masuk wyg tu berdua dgn dia..Tapi kuar,aku kuar sowg sebab dia dh kuar dlu.Sempat ag ktowg gdh time tgk wyg tu.NYAMPAH!
  3. Ade 2org pondan duk sebelah aku tapi duk borak2..Bukan nak tengok wyg tu pun..MENCI!
  4. Boleh plak semalam tetiba my dad n mum asyik2 kol aku..Time aku tak kua,dowg takmo kol plak..Lepas abes wyg kul10.30malam aku terus balik umah.Trus kol mum..Aiyak..Kene leter dengan dia.."Angah, jangan asyik kuar malam je..Esok kamu nak kene bangun pagi..Nak keje"...Mum....Saya jarang kuar malam2.Balik keje trus balik umah.Tak kuar memane pun even saya tak suka sangat dak2 umah saya tu..Semalam je saya bwu nak kuar tengok wayang.Itu pun saya balik awal tau..Mum udah bising...TENSION!

Sampai pagi ni angin aku tak berape nak baek.Tambah2 dengan masalah member aku tu..Nanti aku post entry pasal dia...

Wednesday, April 8, 2009

That Man

Nukilan bB sYasYa pada 10:56:00 AM 7 kumen
Ok..Now aku nak cite pasal lelaki itu yang agak memalukan aku semalam..HakHakHak...
Aritu time banyak PC probs kat tempat aku, aku salu berurusan dengan vendor. 1 ari tu ade 2 PC tak leh nak connect dengan internet sedangkan connection tu ade..So lelaki ini yang bernama Izwan telah kol aku kat opis.Dia tanya pe masalah semua la.Dia keje kat HQ. Disebabkan aku susah nak bergerak dengan phone opis tue, dia kol la kat Hp aku..Memang untuk kemudahan aku bergerak dari 1 PC ke PC yang len la kan...
Afta da settle semua tu, dia plak msg aku..Tanya macam2 la...Sejak dari 2 aku agak salu gak la msg dia..Tapi dia yang start msg dulu ok..Aku bukan suka2 nak msg org tanpa sebab!Hehehhe...
Then kelmarin aku tanya dia macamane nak gune YM kat jabatan yang kene sekat.Aritu dia nak ajar tapi disebabkan kesuntukan masa,dia tunda.Tapi msg aku tue dia tak balas..
Semalam time aku tengah berkursus, dia msg aku.. Meh aku tulis msg aku ngan dia
Wan : Sori sya. Telefon masuk air. Kalau wan free, wan msg kat sya. Wan tak da kat ofis. Ada kat JPK Cyberjaya. Check virus.
Sya : Check virus?He2..Takpela.Sya pun kat ptrjaya. Kursus trend micro :P
Wan : What?Ada dalam bilik trainning la ni?Aduh.Brape hari kursus?
Sya : Sehari je la..Ptg nt blk Melaka
Wan : Emmm, kol berape nak balik?Staf ne yg ajar?
Sya : Ptg.Lps abs kursus.En Mohd Shuhada yg ajar
Wan : Habis kol berape kursus?
Sya : Abs kul4.30.Nape?Nak dtg cni ke? :P
Wan : Yap.Petang sikit lepas lunch
Sya : Owh.Takpayah la dtg.Hehe
Then dia tak balas..Aku agak cuak gak if dia betul2 dtg tmpt kursus aku ni...Afta lunch sambung balik kursus..Aku bt2 bese la even aty tak brape nak kool...Huhuhu...
Tetiba msg masuk kat hp..
Wan : Hahahah.Nampak sya.Tudung putih.Kantoi
(Aku sangat bersopan ketika mencari rezeki k.Keberkatan :P)
Sya : Rmai tudung putih.Mane tau i2 sya?
Wan : Sya bace msg terus senyum.Baju biru.Hehehhe.Wan ada kat belakang tadi.Dah la msg.Dengar ape yg belaja.Tak paham plak nanti.
Alahai.Dah kantoi plak..Yg Tak acinye,dia nampak aku dulu..Aku dalam kursus takkan nak men toleh2 tempat len plakkan?Aiyak..Malunya!Abes kursus g makan.Leh plak dia duk semeja dengan aku..Bertentang plak tu..Aduhai mamat ni...Tapi naseb baek aku duk jap je sebab afta dat aku ikut En Salleh.Uruskan sedikit hal pasal sistem.
Mase nak balik, terserempak plak dengan mamat tue kat pintu..
Wan : Nak balik dh sya?
Sya: A'ah.Nak balik dah.Driver dah tunggu kat bawah
Wan : Ade kad tak nak access pintu tu?
Sya : Ade la.. (Sambil aku tunjuk kad aku)
Tetb kad tue mengada2 tak nka function..3kali aku swap takleh..Alahai
Wan : I2la..tadi wan nak bukakan pintu tak nak..Sombong..
Sya : Ala....Yelah...
Masuk kete aku msg dia...
Pe yg aku msg?RAHSIA!
Memalukan betul aku ase semalam..Tapi jangan la gosip2 aku dengan dia k..Dia hanya rakan sekerjaku & dia sudah punya tunang :P

Kursus Antivirus Trend Micro di Putrajaya

Nukilan bB sYasYa pada 7:47:00 AM 4 kumen
Semalam aku tak masuk pejabat pun.Aku ditugaskan untuk menghadiri Kursus Antivirus Trend Micro di Kementrian Sumber Manusia,Putrajaya.Buat pertama kalinya aku menghadiri kursus sejak 2minggu bertugas..Buat pertama kali gak aku naek kete jabatan & punya driver..Hehehe..
Aku bertolak kul7.16pagi dari Jusco Ayer Keroh,Melaka..Di ambil oleh En. Azmi, driver jabatan a.k.a my driver 4 a while..huhuhuh..Menaik kete nissan x-trail (sangat syok!).Sampai sane b4 kul9pg..So tak la lewat sebab kursus start kul9.30pagi..
Kursus tue pasal Antivirus Trend Micro yang digunakan oleh KSM & Jabatan2 di bawahnya. Okla kursus tu.Banyak gak benda yang aku belaja even small2 n simple2 things..Heheheh..Aku kan budak bawu belaja..Guru yang mengajar pun ok even dia agak cepat & kadang2 kami terpaksa minta dia untuk ulang semula..Sowie cikgu... :P
Afta lunch, aku terjumpa sowg lelaki yang selame ni aku msg2 dia je..Penah cakap dalam phone pun atas urusan keje..Tak penah tengok muka...Aku akan cite pasal dia pada entry "That Man"..
Kul4petang selesai semua kursus & urusan aku dengan En Salleh yang memberikan aku installer sistem kat jabatan. Turun bawah, driver sudah sedia menunggu..Sampai Jusco semula kul5.15petang...Cepat gakkan?Hehhe...

Ni la En. Azmi

Tak nampak plak cikgu ni

Monday, April 6, 2009

Rude gurls n rainy day

Nukilan bB sYasYa pada 8:06:00 AM 5 kumen
Semalam aku kembali semula ke Melaka dengan aty yang tak berapa nak rela..Aku malas & takde aty langsung nak balik sane..Tak tahu la nape..Tapi aku mesti balik gak untuk menunaikan tanggungjawab aku sebagai seorang pekerja...
Aku amek bus Orkid kul2.45petang tanpa rela gak..Aku nak naek bus S&S tapi tinggal tiket kul7malam je..Yang len dah abes..Takkan la aku nak balik malam plak..So aku amek je la tiket bus orkid..
Naek je bus tu,aku dah jumpe 2org pompuan yang kuang ajar & takde budi bahasa langsung!Pasal seat pun nak berebut dengan aku..Entah pape je!Sowang tu India muslim & sowg ag India aku ase..Bukan men cakap dengan aku kan..Ingat aku heran sangat ke ko cakap cmtu!S***!


Dak baju ungu tula yang kuang ajar dengan aku!

Pastu sepanjang perjalanan ujan lebat gile.Ade guruh.(semestinya aku sangat takut bunyi guruh).Bile bus break emergency,jantung aku seolah2 mahu gugur je..Kecut pewot sey!Dah tu sepanjang perjalanan sempat la aku tengok 3 xciden even agak samar2...Ade kete yang masuk gaung, kete langgar divider & macam2 ag la...Aku pikir aku sempat ke tak sampai Melaka ni..Sampai dengan selamat ke tak...Berdoa je dalam aty...
Disebabkan ujan lebat gak,kul6.30petang aku bawu sampai Melaka..Salunya dalam 3jam dah sampai..Ni 3jam 45min bawu la aku selamat tiba ke Melaka Central..Alhamdulillah...
Muka cuak?? ^_^


Lebatkan ujan?


Yang ni agak slow sikit ujan


Ni lebat balik




Saturday, April 4, 2009

Lynda n Aerobik

Nukilan bB sYasYa pada 8:23:00 PM 6 kumen
Tadi kuar jumpa Lynda..Lame dah tak jumpe dia..Asenya b4 dia g keje kat JB and aku g lapor diri kat Putrajaya kot..Time aku pulangkan buku dia..Hehehhe
Ari Khamis lepas mengaturkan pertemuan dengannya kat blog aku ni je..Hehhe...Then pagi tadi confirmkan..Akhirnya jadi gak jumpe dia even aku terlambat sikit..(Gara2 bus ye)..
Jumpa dia kat bustand..Aku bli tiket balik Melaka esok..Then g Kluang Mall..Menapak dari bustand..Agak berpeluh gak ye..
Sampai Kluang Mall,g tengok org buat aerobik..Heheh..Menarik je tengok...Instructor dia agak berusia..Tapi bodynya..Meletop!Hahahha...
Lepas tue ktwg g makan kat Pizza Hut..Sambil borak2 pasal umah sewa,kete,keje n macam2 la..Tak lupa pasal kwn kami masa diploma dulu.Hahaha...Sape la yg kami gosipkan tue.. :P
Lepas tue g Kluang Parade plak..Ade PC Fair..Usha2 broadband celcom..Aiyak,kami sangat bersabar untuk membelinya dek kerana gaji kami yang akan masuk lambat lagi..Almaklum la org bwu keje...Huhuhu...
Kul6lbh bawula aku balik umah ^_^


Aerobik Anjuran Kementerian Belia & Sukan

Tengok la instructor dia... ^_^

Pe ntah dowg buat tue..heheh


Time tengok aerobik..Lynda pun mau ikut serta aerobik 2..Huuu..


Manyak lagi sebenarnye tapi tersembunyi..Hehehe


Bersihnye pinggan aku..Hehhe

P/s:Cik Greennydayy,syasya sudah letak pict syasya ye ^_^

My Hair

Nukilan bB sYasYa pada 8:06:00 PM 7 kumen
Rambut aku telah kembali lurus.Hahaha..Rimas je bile rambut curl ni..
Tapi ni adalah hasil kerja my sis (Longest Story) menggunakan Ion-Hair Perming Machine yang baru dibelinya.Hehehhe...
Dia yang excited nak try..Aku pun merelakan dia buat kat rambut aku.Even lurusnya hanya sementara je,tapi lurus tak?Hehehhe...Rambut aku memang sedikit perang ye ^_^

Friday, April 3, 2009

Excited!

Nukilan bB sYasYa pada 1:45:00 PM 4 kumen
Excitednye nak balik Kluang arini...Heheheh...Tiket awal2 dah beli dah...Punyela tak menyabar nak balik...Arini balik keje,tukar uniform (harusla..hehehe) then naek bus g MC..Bus aku g Kluang kul7.30malam..Bus orkid...Ade sesape nak teman?Heheheh..

Pagi tadi 1st time attend meeting jabatan ni...Wah..protokol sey...Naseb aku ade letak kasut kat opis ni...Memula ase macam formal je..Lame2 aku jadi mengantok...Menguap je keje..Dah la bos leh nampak aku dengan jelas..Hampeh tol!Huuu....b4 abes meeting, round table..Aku ade benda nak cakap...Tapi macam tersekat plak kerongkong ni..Yang kuar hanyala "Tak de pape"...Aiyak..Pemalu sungguh!Hehhehe...Next meeting aku nak kene buat laporan pasal unit IT plak...Pegawai yang uruskan hal IT dah serah tugas kat aku...Aduh..pe nak cakap ek bulan depan?Huhuh..Dah dok pikir ni...

Semalam aku jumpa sowg blogger ni...Cik Misz Pinky...Dia bawak member dia..Nurul..
Besh gak la kuar dengan dowg even kami semua pemalu n penyegan..Muuuaahhaaaa...Heheheh...Tak pe..Len kali kite lepak ag ye sis...


Curik pict Misz Pinky..Lalala




Makan di NewTon


Lepak di McD Dataran Pahlawan


Eye on Malaysia di waktu malam


P/S:Dark Angel, sy sudah jumpe misz pinky..kamu bile plak? :P

Thursday, April 2, 2009

Camelia by Irwan Syah

Nukilan bB sYasYa pada 1:54:00 PM 5 kumen
camelia maafkanlah aku
karna ku tak bisa
temani tidurmu
camelia lupakanlah aku
yang tak kau temui aku

kau wanita terhebat
yang pernah singgah di hatiku
kau wanita yang tegar
aku mohon lupakanlah aku
sudahlah jangan menangis lagi
ku rasa cukup sampai di sini
mungkin di suatu saat nanti
kau temui cinta yang sejati

** sudah cepat lupakanlah aku
jangan pernah ungkit masa lalu
ku takut kekasihku pun tahu
kau pernah menjadi simpananku

camelia

kau wanita terhebat
yang pernah singgah di hatiku

repeat *, **

sudahlah jangan menangis lagi
ku rasa cukup sampai di sini
ku takut kekasihku pun tahu
kau pernah menjadi simpananku

camelia

tetiba aku jadi minat dengan lagu ni..Tak tahu la nape..Tapi bukan mudah untuk melupakan orang yang kita pernah sayang..Betulkan???

Novel I Love U

Nukilan bB sYasYa pada 11:45:00 AM 7 kumen
Novel P.S I Love U ni aku beli ari Ahad lepas kat MPH Mahkota Parade,Melaka...Dari aritu time aku kat Seremban aku nak beli..Tapi mase tue takot2..Sebab takot budjet lari..Sekarang aku beli sebab aku buhsan kat umah sewa tue...
Novel tue The No. 1 International Bestseller ok..Hehehhehe...Aku bawu je bace sikit..Aku bace malam..Bace cikit je dah buat aku mengantok..So harus la tido kan bile mengantok?Penyudahnye nk abeskan 1 chapter pun lambat.Hehehhe...
My sis kata kawan dia ade muvie dr cite ni..Tapi aku tak sempat2 nak minta dia..Nak tengok gak muvie dia same tak dengan novel ni..
Ade sesape dah abes bace cite ni?Buleh la share2 dengan aku..hehehe ^_^

Wednesday, April 1, 2009

Rent house....

Nukilan bB sYasYa pada 1:30:00 PM 20 kumen
Uwaa...Aku sangat tidak selesa dengan umah yang aku sewa sekarang...Sangat menguji tahap kesabaran aku yang tak berape nak tinggi ni..Sangat menguji atyku ini...Sekarang aku dah ase perasaan orang yang menyewa umah dengan orang yang dia tak berape nak gemar..So sekarang aku nak bagi beberape tips jika anda nak cari umah sewa :

1-->Pastikan anda tengok umah tue dulu even umah itu disewa oleh sedara mara or kawan rapat anda..

2-->Pastikan anda betul2 selesa dengan umah tu sebab anda akan duk lame kat umah tue...

3-->Pastikan anda tak menyewa bersama2 dengan sedara mara anda..Tak kisah la auntie,anak buah or kazen...(Kiranya duk sekali dengan sedara mara).Jangan menyewa umah kepunyaan sedara mara anda juga..

4-->Pastikan bakal housemate anda itu tidak jauh jarak usianye dengan anda sebab tahap pemikiran tak sama..Jika mereka semua lebih berusia dari anda,anda ase sangat tak selesa nanti..

5-->Pastikan penghuni dalam umah yang anda bakal sewa itu tidak terlalu ramai...If ade 3bilik,duduk 3orang sudah cukup..Jangan berkongsi bilik!Bilik itu privacy ryte?

6-->Pastikan housemate anda jenis yang bukan suka amek tahu hal orang sangat!Sebab if mereka sangat suka menjaga hal anda,anda akan ase tertekan.Sampai sape pakwe/makwe anda pun mereka mahu tau, itu tidak patut!

7-->Pastikan anda sangat tabah,sabar n cekal aty jika anda mengalami masalah di atas seperti saya...

Uwaaaaaaaaa..Mahu carik umah laen..Sape leh tlng???

P/s:Jangan anda berchating di ruangan chatbox saya..Saya tak buleh bace ape yang anda tulis sebab itu disekat oleh jabatanku..Sekian,harap maklum!
 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez