Friday, April 17, 2009

DI IPD

Nukilan bB sYasYa pada 8:07:00 AM
Sampai je IPD Melaka Tengah, aku g blik sarjan malek..Time tu dalam kul11lbh dkt kul12malam..Seram gak ooo...
Jumpa sarjan malek,dia soh aku cite balik pe jadi..letih!Naseb baek dia agak senang paham la..Dia masuk sistem JPJ untuk tengok no plat moto yang ktowg nampak tu wujud ke tak..
Alhamdulillah moto tu wujud..Tapi sayangnya, alamat KL..erm..punah la harapan...
Then sarjan tu mula la berceramah kat aku..Dia cite kes2 yang sering berlaku kat Melaka ni..Selaen ragut, kes pecah umah. Ini buat aku kecut pewot..Dia kata jangan duk sowg2, bahaya...Nanti if ade pencuri masuk umah, takde orang tau keadaan awak..Kene rogol ke, kene bunuh ke..Aduh..AKU SANGAT TAKUT!Dah la petang kejadian tu aku dok usha umah sewa..Ingat nak duk sengsorang la..Privacy..Tapi bile sarjan tu cakap camtu..Aduhai..Buat aku terpikir banyak kali....Dalam kul1pagi aku balik umah sewa..Dihantar oleh si bapok menaiki ketenye..heheheheh..Thanks FAROk!
P/S:Moral of da story, tak kisah dimana anda berada, beware la ye..Perhatikan orang sekeliling anda.Then if dah jadi macam aku ni,tak payah la nak pikir2, nak menyesal itu ini sebab pencuri,peragut ni if dah nak mencuri, nk meragut, tak kira la kat mane pun or macamane cara pun,dowg akan buat gak..So tak kira anda dalam umah ke...luar umah ke..mane2 la.if benda nak jadi..jadi gak...sekian! ^_^

0 kumen on "DI IPD"

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez