Thursday, April 16, 2009

Ragut

Nukilan bB sYasYa pada 8:15:00 AM
Sabtu 11 April 2009..Tarikh yang aku akan ingat sampai bile2..Lebih kurang kul930malam aku kene ragut. Tempat kejadian adalah
area Hospital Pantai ayer keroh, area depan istana..ade taman perumahan...Aku nek moto skuter mosqito ngan wani manakala si peragut nek moto yamaha 125RZ warna biru dengan no plat JGP5072..Wani
cam no plat org tu sebab dia dh aim time kat traffic light hospital pantai..tapi dia ignore je sebab orang tu menuju ke arah yang
berlainan dengan kami.Tapi tak sangka plak dia patah balik.Beg aku time tu bersangkut pada bahagian leher skuter, terkepit dengan kaki wani.Kami memang tak pasan dia ikut kami..Kami
tengah khayal tengok umah kawan wani..Aku sedar2 je bile moto goyang & wani jerit, "Eh,beg!"Wani plak pasan bile kaki dia trsentap dengan beg tu..Peragut itu menyentap 2kali dengan pantas baru je dia leh dapat handbeg
aku tu..Tapi aku sangat bersyukur sebab even moto 2 goyang, tapi kami tak jatuh moto..if jatuh la..aduhai..ngerinye...Aku dengan cuaknye soh wani kejar..Dalam aty ni memang takleh bayang ar..Macam2 aku pikir..Ktowg kejar peragut tu ade la dalam 1km kot..sampai ke jusco ayer keroh, ade traffic light, time tu traffic light merah..peragut tu
langgar je lampu merah so kami dah terlepas..tambah2 ade bus plak benti depan bustop jusco tu..aduhai..Kami stil gak carik tapi dah lost dah..
Akhirnya amek keputusan g balai polis...

7 kumen on "Ragut"

TeD on April 16, 2009 at 9:17 AM said...

ye la.. nasib baik tak ape2... dapat cam number plat dah ok dah... nanti depa kene tangkap kasi cakar muke diorang k...

bB sYasYa on April 16, 2009 at 10:32 AM said...

tp syg...nombor tu didaftarkan kat KL..polis kata nk g tgk alamat kt kl tu dulu..
tkt umah sewa ke pe..
aduhai...ssh!

MisZ PinKy on April 16, 2009 at 11:08 AM said...

isyyy..

takotnyeeee..

bluefroggie on April 16, 2009 at 4:25 PM said...

cik pink : jgn jalan sorang2...

bB sYasYa on April 17, 2009 at 8:20 AM said...

yeah..tepat sekali encik froggie!

ULTRAMAN on April 18, 2009 at 4:41 PM said...

sian kamu.... alhamdulillah kamu tak cedera.....

bB sYasYa on April 19, 2009 at 1:57 PM said...

alhamdulillah ^_^

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez