Thursday, April 23, 2009

Scary Vs Funny...

Nukilan bB sYasYa pada 8:39:00 AM
Scary part :

Semalam g tengok movie naek moto M..Balik tu..mase kat traffic light 2nd last nak sampai umah i, lampu merah..so kene la benti..tetiba benti van mayat sebelah kami..Aduh, dah la bru tengok movie hantu...Ade plak van mayat kat sebelah..I tengok dalam van tu..Nampak keranda putih..Then ade sorang lelaki.Tengah baca yassin rasenye..Jantung i macam nak gugur je..Mengucap banyak i dalam haty..

Funny part :

Mase kat traffic light last nak sampai umah i, ade roadblock plak..jarak traffic light td dgn yg ni xla jauh sangat..ade la 500meter...M cakap, if ade roadblock confirm dia kene thn..Memang betul kami kene tahan..

Ade sowg polis wanita bersama 2orang polis lelaki...Mari bace dialog antara kami...

Polis Wanita (PW) : Ke sini la cikit moto tu...

Kami : Ye..Hehheheh

PW : Turun la moto tu..

I : Ala..malasnya..Hehhehe..(tapi i trun gak dari moto tu)

PW : Ni moto pe?RX ke?

M : Takla..Mosqito...

PW : Owh...

Polis Lelaki (PL) : Sampai plak kaki awak ye

M : Alhamdulillah sampai..Heheheh

PW : Minta lesen n rotex awak..

M pun terkial2 la bagi semua tu..

PW : Awak duk klebang ke?Nak g mane malam2 ni?

M : Takla..dah pindah umah..Duk kat lorong pandan..Saje kuar..

PW : Awak ni kawan dia ke, awek dia ke, tunang dia ke, ape?

I : Hahahahhah..Tunang?hhahha ( M pun gelak2)

PW : Eh, nape awak gelak2 ni?Mane tau memang tunang ke..Tak mustahil...

I : puan tengok la nama dia betul2..

PW : EH!Awak pompuan rupenye..(tengok M macam tak percye)

Polis wanita tu panggil polis lelaki

PW : Cube dengar sore dia..Macam lelaki..Muka pun macam lelaki...

PL : Hehehhe..ye ke?

PW : saya ingat awak lelaki la tadi..sebijik macam lelaki...Itu saya cakap tunang ke ape...salah la ye..

I : If i tunang dengan u, apela mak u cakap dengan i nanti..Heheheh...(i gelak2 je cakap dengan M)

PW : Nama awak N********** Bin.. Eh, silap BINTI M*** *******..Eh, nama ayah awak..Agaknya atuk awak dulu nak anak pompuan..tapi kuar anak lelaki...

M gelak2 je..Ish PW ni..sampai ke ayah atuk pun kuar...

PW : Okla..hati2 bawak moto..Lenkali jangan pakai sliper bile bawak moto ye..

Kami : Terima kasih..

Alahai..macam2...aritu kat mydin pun kene lebih kurang cmni la..Tapi bukan dengan polis, tapi dengan orang celcom... ^_^

7 kumen on "Scary Vs Funny..."

MisZ PinKy on April 23, 2009 at 12:20 PM said...

hahahhaa..

lawak jeee polis tuuu..

TeD on April 23, 2009 at 2:00 PM said...

keh keh keh... me pun penah kene tahan kat pak gurad uitm... mase tu pakai helmet... tumpang member nye moto.. dye laki... nasib baik dye tak suh bukak helmet.. sebab dye tegur "potong rambut belakang tu sikit"...

bB sYasYa on April 23, 2009 at 2:29 PM said...

to misz pinky --> ade je sis...itu lum ag JAIM..hehehe :P

to ted --> guard msh bek la...huhuhu

dark angel on April 24, 2009 at 2:16 PM said...

kat melaka skang rajin buat roadblock, nak hanky panky malam2 pun kena jaga2. Kalau naik motor hmm..berhati2lah yer. Ooo dah ada kapel ye, M tu sapa? Apsal macam jeles aku ni.hehe.

bB sYasYa on April 24, 2009 at 3:04 PM said...

ye...
sejak bb duk melaka, mcm2 dh jd kat bb ni dark angel...bce la entry yg lps2...Owh, M itu bukan kapel sy..dia hanya member..tak punye kapel la skrg... ^_^

npe jeles plak ?? :P

cahaya on April 25, 2009 at 9:01 PM said...

salam ziarah..huhuhu..besh citer..besh...(^__^)

bB sYasYa on April 27, 2009 at 8:25 AM said...

salam kenal cik cahaya...
thanks ^_^

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez