Saturday, May 30, 2009

Just call my name

Nukilan bB sYasYa pada 9:04:00 PM
dh mkn?
:girl_3:Bb memang punya banyak nama panggilan sejak dari kecik lagi...
Panggilan berbeza2 dari waktu kecik2, sekolah, masuk U, keje...
Memang banyak la nama2 yang tercipta..
Mari bb senaraikan :

Embong : Ini nama panggilan bb mase kecik2 dulu...
1st time bb bagitahu orang len secara umum!
Family tak panggil embong, tapi sedara mara yang panggil camtu termasuk la atuk & nenek sebelah ayah..
Until now, atuk & nenek stil panggil cmtu. Sedara mara je tak..
Mayb sebab dah besar & macam tak sesuai je nama tu..
Asal usul panggilan ni? Seingat bb la, nama ni melekat kat bb sebab bb suke mkn ikan kembung.Hari2 nak makan ikan tu.. :P

Ida : Nama ni digunakan oleh sedara mara sekarang. Lebih ayu gitu..Hahahhaah
My 1st peng panggil Ida sebab dia kenal bb dari kazen dia yang berkawan dengan kazen bb..
Owh..agak geli ye!

Angah : Owh.ini panggilan rasmi di rumah. Ade juga sedara mara yang panggil dengan panggilan ini...

Syahida : Nama ni memang universal & ramai yang panggil bb dengan nama ni.
Start from primary skewl until 2ndry skewl.
Tapi time skewl dulu, setiap tahun, dalam kelas mesti ada 2orang nama syahida.
Naseb baek la mereka2 yang bernama syahida itu dipanggil syidot..Bb tetap syahida..Hehehe

Sya : Mase masuk UTHM, guna nama sya sebab nama ni ringkas.
Tambah2 mase memula perkenalkan diri kene buat trademark.
So bile nama panjang2, macam tak best plak dengan trademark.
Kat UPM pun guna nama sya gak..

Syasya : Nama ni dapat masa kat UTHM gak. Kawan baek bb si LYNDA tu yang bagi..
Bile dia sebut syasya, tonenya manja & gedik ckit...
Bila borak2 bese, dia akan panggil sya..
Tapi time gedix2, panggil syasya...
Kat UPM, ade senior aras tu pun panggil syasya..

Bb : Nama ni ex boy mase kat UTHM yang bagi.
Tapi nama tu melekat sampai sekarang even dah lame putus dengan dia.
Sebabnya bb guna nama ni kat FS n MS juga..
Penah nak tukar nama kat FS n MS tu..
Tapi ramai plak orang tak kenal...
So stil guna nama bb syasya tu la until now.

Shida : Nama ni mase keje kat Mc Donald dulu..
Entah macamane la manager tu tulis nama..Dari syahida jadi shida..
Name tag pun nama tu.So semua staf panggil shida la..
Mase keje kat KFC & pusat pakaian hari2 pun dowg letak nama ni..Taktahu la nape..

Syidah : Nama ni dapat masa keje sekarang. Masa keje ni memang macam2 nama wujud.
Syahidah, syidah, suhaida...

Adek manis : Owh!Ada sowg staf di opis panggil saya dengan panggilan ini..Dari seorang yang panggil, menjadi banyak...

Budak kecik : Ini pun diberikan oleh sowang staf di opis..Turut digunakan oleh seorang blogger yang turut memanggil saya Bantal Peluk Panas

13 kumen on "Just call my name"

me on May 30, 2009 at 10:20 PM said...

bantal peluk panas??..haha

bB sYasYa on May 30, 2009 at 10:24 PM said...
This comment has been removed by the author.
bB sYasYa on May 30, 2009 at 10:32 PM said...

betul x me?

me on May 30, 2009 at 10:33 PM said...

kamu tanyer la blogger tuh..:p

bB sYasYa on May 30, 2009 at 11:00 PM said...

bkn dh tnye "blogger" tu ke?

me on May 31, 2009 at 9:17 AM said...

ha..kalo gitu, btol la tuh..

bB sYasYa on May 31, 2009 at 10:44 AM said...

hahahhahah...xngaku!

dark angel on May 31, 2009 at 10:36 PM said...

cunnnyerrr...blog diaaaaaaaa..comeyyy

bB sYasYa on June 1, 2009 at 12:11 AM said...

comey ek?thanks ^_^
tuannye comey? :P

me on June 2, 2009 at 12:18 PM said...

tuannyer x comey sbb muke cam nenek...:p

ayak..larikkkk...

me on June 2, 2009 at 6:51 PM said...

kamu kan kiut..

syahza on June 2, 2009 at 9:01 PM said...

ish byknye nama bB.. hehe...

bB sYasYa on June 3, 2009 at 8:51 AM said...

itula sis..
org yg bg kebnykkan nama tu..huhuh

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez