Wednesday, May 13, 2009

Novel II

Nukilan bB sYasYa pada 3:03:00 PM
Bb jarang bace novel melayu sebab selalunya meleret2...
Ase macam buhsan je nak bace..
Tapi beberape ari lepas, bb terpandang kazen bb bce novel ni..
Dia memang suka banyak novel melayu..
Koleksi dia memang banyak kat bilik dia tu..
Mase buhsan2 baring kat ruang tamu, amek la novel dia ni jap..
Try2 bace...Tetiba ase terus tertarik sebab...
.
.
.
.
.
.
Watak heroin dalam cite ni adalah seorang tomboy
Yang bekerja sebagai seorang driver pada sowg lelaki kaya yang agak tua la..
Heroin tu nama Nur Farisya Iman
Tapi dia lebih selesa orang panggil dia Risy..
Mak dia plak panggil dia Risya..
Umur baru 19thn.
Dia jadi driver pun sebab nak kumpul duit sambung pengajian.
Dia bukan datang dari family yang kaya.
Dia dah kematian ayah dia..
Dan disebabkan kematian ayahnya, dia start jd tomboy.
Hero tu plak nama Farish Hakimi
Tapi orang panggil Farish je..
Umur dah 34thn...
Pandai betul penulis novel ni ek..
Letak nama dekat2 je..
Farish Farisya..
Lame2 si Farish ni jatuh cinta kat Farisya even farisya ni tomboy..
Tapi farisya ni digambarkan seorang gurl yang cantik la..
Separuh yang awal, cite tu memang klaka..
Bb bace asyik gelak2 je..
Naseb baek la memang duk umah sowg waktu malam..
Housemate semua balik lambat..
So tak kisah la sangat nak gelak2 pun..
Tapi separuh yang akhir...
Cite tu sangat sedih..
Terlampau banyak sangat part sedih..
Sampaikan bb bace novel tu semalam dari kul9malam sampai kul1pagi..
Nanges tak henti2..
Alahai..emosi betul la u ni, bb!
Pagi ni sempat sambung lagi sikit..
Sambil tunggu bus..
Sempat lagi mata berkaca sekejap..
Nape la cite ni sedih sangat.....




"Hanya dirimu yang bisa membawa syurga dalam hatiku, tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta"
p/s:Shark, ni ke novel yang u tanya tu?? ^_^

17 kumen on "Novel II"

me on May 13, 2009 at 4:04 PM said...

waa..heh, sy xlayan novel sgt..

btw, dlu penah bace satu novel pasal sengetians la..siap gitau yang butches tuh bermate biru..tp da lupe da pe tajuknyer..hoho..

Tupai Karan on May 13, 2009 at 4:19 PM said...

dlm novel je nama sedap2, hero/in mesti lawa2 n sepadan gila ar.. hee

bB sYasYa on May 13, 2009 at 4:20 PM said...

huhhu...
dulu pnh gak nanges bce novel..
mase bace novel ombak rindu part 1

me on May 13, 2009 at 4:24 PM said...

ombak rendu tuh glamer kan..cam ramai jek y bace..[exclude me]

dgar kilat+ribut pon nanges kan?..lalala

bB sYasYa on May 13, 2009 at 4:52 PM said...

to tupai karan --> itula..dlm novel salunye nama sedap2...ensem2..cntik2..cite sedih bagai nak rak..tp ending mst happy ^_^

to me --> awak!perli sy kew??

me on May 13, 2009 at 5:36 PM said...

eh, mane der..tuh pertanyaan..kan ader "?" kat blakang ayat tuh..hehe..

awk marah ker?..

dark angel on May 14, 2009 at 12:18 AM said...

baca lines dia pun dah sedih, tu pasallah saya malas nak layan novel cinta, sedih berhari2, mainkan perasaan..heheh. So saya decide, stop dari baca novel melayu, tak larat nak nangis.

bB sYasYa on May 14, 2009 at 8:11 AM said...

to me --> tak marah..suke..heheheh

to dark angel --> sokong!sebab tu la mls nk bce novel melayu ni..membuai perasaan je ^_^

me on May 14, 2009 at 9:39 AM said...

suke btol ker suke tipo0 nih..

glup..

bB sYasYa on May 14, 2009 at 10:01 AM said...

suka betul la..
tak bek mrh2..nanti cepat tua..hehehe

me on May 14, 2009 at 10:04 AM said...

syukur ke hadrat ilahi..

heh, gud2..namo marah2, nanti kene beli olay..

"olay, mengatasi 7 tande lanjut usia"..hoh0..

bB sYasYa on May 14, 2009 at 10:25 AM said...

sempat bt promo ye?huhuh

me on May 14, 2009 at 10:28 AM said...

heh..xpe, im not gud in promoting..kompem org xbeli..

bB sYasYa on May 14, 2009 at 2:10 PM said...

hehehhe...

ARYN on May 14, 2009 at 6:19 PM said...

novel ne kat bahagian recommended novels dlm kedai popular..mmg best kot..hehe

bB sYasYa on May 15, 2009 at 8:14 AM said...

best sis..bli la...pastu half of da book, sila sediakan tisu bebnyk ye.hehehehe :P

Shark on June 4, 2009 at 9:10 AM said...

ye..ye..btol

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez