Wednesday, May 13, 2009

Sadness

Nukilan bB sYasYa pada 10:30:00 AM
Tetiba ase sedih..
Sedih sesangat bile
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nak buka external hard disk tak buleh
Takleh nak detect pada PC..
Actly dari semalam prob..
Tapi just ignore je sebab sangka PC kat opis ni prob
Then semalam try kat my laptop plak..
Stil tak buleh
Pagi ni try kat pc len..kat laptop opis..
Stil tak buleh
Uwaa...nak nanges je ase..
Benda tu ade someone bagi n im really appreciate it...
Data dalam tu semua pasal study bb dulu...
Projek2 time diploma yang bb n kengkawan buat
Pasal gambar lame2...
Movie macam2..
Lagu..
Semua ilang camtu je..
Sedihnya.................................................

27 kumen on "Sadness"

me on May 13, 2009 at 10:47 AM said...

cube try connect ngan power adaptor kat lubang kecik die n connect ngan laptop..

insyaallah le..

Rie Zarchry on May 13, 2009 at 11:01 AM said...
This comment has been removed by the author.
TeD on May 13, 2009 at 11:09 AM said...

so sorry to knew this... :|

cIk JanNah on May 13, 2009 at 11:35 AM said...

adeh cian gyler..
tp try kt lappy laen.
kdg2 hdd mmg mcm 2 la.

bB sYasYa on May 13, 2009 at 11:36 AM said...

to me --> power adaptor yg mane ek?

to rie --> if antar kedai, mst kne format blk..ilang semua data tu..tamo :(

to ted --> sedihla....

me on May 13, 2009 at 11:48 AM said...

yang switch AC to DC..yang seketol besar, pastu der button kuning kat atas tuh..erk..

xpon, s rie said, g la kedai dlu..tanyer dlu org tuh, le repair x?..repair tp namo format la..

maser connect tuh, die der kuar pepe sub windows x?..

bB sYasYa on May 13, 2009 at 12:05 PM said...

AC to DC?
sy xjumpe la awak button kuning tu
lampu kuning yg menyala tu ade la..

erm..nnt la sy try anta kedai..
ade kua windows...
minta install new hardware found...

nexus_fms on May 13, 2009 at 1:12 PM said...

berapa banyak file dalam tu?
i mean berapa besar?

bak sini la, nexus tlg recovery.

if let say dia tak bolei detect mebi wayar connection tu rosak.

another prblm is tetiber bila bukak dia corrupt.. yang ni boleh rollback la.. ada software dia dalam tenet.. bulei je gugel.. tapi make sure pc yang nak save ur temporary file tu cukup space.

sony si liq tu pun kekadang buat hal..

meh2.. ai tolong.. datang la kl. kekeke.. :D

eveque on May 13, 2009 at 1:41 PM said...

kalau nk anta kedai, jage jage, kang dia pun buat satu copy utk dia.. nk transfer ke cd kat kedai blh, tp mahallah..

bB sYasYa on May 13, 2009 at 2:14 PM said...

to nexus --> dia xleh detect la..bile cucuk je, kua plak install hardware found tu..tp xleh pun afta dat...dtg kl?xnk jauh plak nexus nie..huuu

to eveque --> itu yg takut tu :(

me on May 13, 2009 at 2:42 PM said...

button kuning tuh kat power adaptor tuh, bukan kat external hdd..

adaptor tuh adaptor u kite pasang bender2 elektronik tp xgune bateri..erk, paham ker..

adaptor tuh la..xtau la nak gitau..h0ho..

bB sYasYa on May 13, 2009 at 3:08 PM said...

aduhla me..pening plak pale bb ckp hal ni

me on May 13, 2009 at 3:11 PM said...

glup..bb anto kedai jek la..heh..

bB sYasYa on May 13, 2009 at 4:21 PM said...

huhuh...xde mase plak..tp syg sgt dgn benda tu :(

me on May 13, 2009 at 4:26 PM said...

mau xsyg..250g lak tuh..+sentimental values..

erm, try la g time weekend..

bB sYasYa on May 13, 2009 at 4:53 PM said...

mane tau 250gb?dh bce semua entry bb ke??erm..

me on May 13, 2009 at 5:37 PM said...

hampir..

bB sYasYa on May 14, 2009 at 8:12 AM said...

hampir?alahai..tak payah la..malu :P

me on May 14, 2009 at 9:40 AM said...

yela2..sy skip satu entry k..means, xbace semua la..

hoh0..le?..

bB sYasYa on May 14, 2009 at 10:03 AM said...

ikut suka ati awak la ^_^

me on May 14, 2009 at 10:05 AM said...

baek..

bB sYasYa on May 14, 2009 at 10:57 AM said...

nice ^_^

nexus_fms on May 14, 2009 at 3:00 PM said...

cik adik.. mebi sebab OS tu OS lama, sebab tu dia suh install. bukan sebab harddisk problemo.

try cucuk kat tmpt lain. nengok hasilnya..

ala.. tak kan la tak de laptop sebijik dua kat opis tu..

nexus_fms on May 14, 2009 at 3:02 PM said...

try cucuk kat windows xp k? dah buleh nanti bagitau. keluar error lain pun bagitau.. tq.

bB sYasYa on May 14, 2009 at 3:57 PM said...

to nexus --> cik nexus, sy dah try lebih dr 4pc kat opis ni, dh 2laptop sy try. nak kata os lame, nape dulu leh je buka kat laptop sy..skrg xblh?semua gne xp kat sini..nsb bek xde vista utk bt kaedah cuba jaya ni ^_^

nexus_fms on May 15, 2009 at 5:20 PM said...

cik bb syasya, wayar menatang nih bila di sambung kat pc, ada nampak blinking x lampu hurtddis tu? or lampu langsung tak nyala? or lampu idop tapi dia error "installation new driver?"
which one kam 1st?

bB sYasYa on May 18, 2009 at 8:32 AM said...

lampu idop tapi dia error "installation new driver --> itula masalahnye cik nexus

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez