Monday, June 29, 2009

Your Are Not Alone by Michael Jackson

Nukilan bB sYasYa pada 4:35:00 PM 12 kumen
"You Are Not Alone"
Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold
Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone
'Lone, 'loneWhy, 'lone
Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin
Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not alone
Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there
You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not
I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not alone...

Ayu kew??

Nukilan bB sYasYa pada 11:54:00 AM 5 kumen
Hujung bulan Mei lepas ai ade kursus kat Putrajaya selama seminggu...
Then ai ade janji dengan incik Me untuk letak pict ai berbaju kurung..
So arini baru ai dapat publishkan..
So incik Me..Ape komen anda?hehehhehe
Pict ni di snap pada 29Mei 2009...
Sebulan yang lepas la..
Now ai dah berisi sikit sebab balik weekend lepas, my mum cakap ai dah berisi ckit..
Kawan kat Melaka pun ada cakap camtu..
Huuu..Matlamat untuk menaikkan berat badan sedang mara ke hadapan.. ^_^

Dari kiri gurls : Mazliani (Penang), Azwa (Kelantan), Ai (Melaka), Iva (Negeri Sembilan), Syazila (Johor), Kessy (Sarawak)


Dari kiri boys : Salim (Selangor), Bujang (Sarawak), Ajak (Pahang)

Friday, June 26, 2009

check your feet!!

Nukilan bB sYasYa pada 9:24:00 AM 6 kumen
We Cannot Go Back and Make a New Start, But We Can Start Now To Make a New Ending.

The Chinese believe "cold arises from the feet" and "a person's aging starts from the feet". The feet are the source of hidden troubles for premature senility and pathological changes in the human body. They Chinese believe that every meridian point in our feet is a part of our body system; therefore foot reflexology is the ideal treatment for the elderly, the stressed executive, the sportsman, in fact just about anybody. But did you know that just by observing the shape of a person's feet and legs, you can learn about their characteristics, personality traits and innermost secrets?



When legs are long, lean and smooth, this suggests the person will enjoy a smooth sailing life with few obstacles. You are an active, hardworking and helpful person. You are likely to have a very good life before your thirties. After 30, your life depends on other destiny indicators.

When your legs are short relative to your body, this suggests you are smart, attentive and quiet. You prefer jobs which do not require you to deal with too many people. You may face some obstacles before your thirties, but after that your luck improves tremendously for the better.


Someone who walks with an inward splay suggests they are low profile, preferring the stable life rather than taking risks.


If you walk with a splayed feet, it suggests you are a busybody. You can be more into other people's business than your own. You love to show off to others and are usually very talkative.


When feet are bony, this suggests a poor person. Life has many difficulties and it is a struggle to make life go smoothly. So do try to fatten up your feet. Nothing like good fleshy feet to bring the good life!


When your toes are sharp in shape, it suggests you are the black sheep of the family. You love to spend money but are lazy to work; it indicates a lack of great achievement in life.


When your feet are meaty and smooth, it suggests you will become very prosperous and rich. It is also an indication that such a person's family is very rich, belonging to the privileged class.


When your toenails are round in shape and smooth, especially if you are a woman, this suggests you will marry a rich husband .


When your toes are tiny, this suggests you are a responsible and honest person. People with tiny toes are said to make good spouse material.


When you feet are big, (size 8 and above for men and size 7 and above for women) this indicates you are a "survivor". You can deal with any kinds of problems, setbacks, obstacles or difficult people. You are decisive and can provide strong leadership.


When your middle toe is the longest among your toes, it is not a good indication as it suggests your destiny could turn irksome during middle age. You could suffer from a perpetual shortage of money and face obstacles that block your success.


When your second toe is longer than your big toe, this suggests you will have plenty of food on the table and plenty of friends around you. You impress others with your good heart, so many will speak well of you. But you need to work hard to maintain your increasingly extravagant lifestyle.

When your feet are small (size 6 and below for men and size 5 and below for women) you should take good care of your nose or breathing system. You are mature and prudent but should learn to overcome your jealous nature and tendencies, as they could bring about your downfall or be a major source of unhappiness.


The colour of your toes can not only indicate the condition of your health, it can also indicate your potential for wealth. Toes which are milky white and transparent suggest you will have a stable life. Grey toes suggest you will have a tough life. The best colour however is reddish, which suggests someone rich and successful.

When your toes are big, this suggests you are a leader. You can be a very stubborn person, hot tempered and possessive, but you can arouse great passion in others.

When your toes are meaty and uneven in size, it suggests you have the luck to own property and enjoy good fortune. You have the potential to become a property tycoon.



P/S: Just for information...Have a nice day ^_^

Thursday, June 25, 2009

Tagged by Siput Uda

Nukilan bB sYasYa pada 4:56:00 PM 4 kumen
::NAMA TIMANGAN ANDA::

= baby @ bb (member2 fs)
= shida (kat opis)
= syasya @ sya (member fs & fb)
= syahida (member2 lame)
= angah (family)


::ANDA SEORANG YANG::

= peramah
= sensitif
= happy go lucky



::INSAN TERISTIMEWA?? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA ISTIMEWA DI MATA ANDA::

= mak ayah saya la...even mcmane dowg skali pun, sy tetap ase mereka istimewa...Sejak duk jauh2 dr mereka ni, salu je ase rindu..huuuu


::LAGU LAGU KESUKAAN ANDA::

= real love - masari
= tanpa & matahari - anges
= lucky - jason n colbie
= the climb - miley



::MAKANAN KESUKAAN ANDA??::

= nasi ayam, laksa penang, soto!


::WARNA KESUKAAN ANDA??::

= pink!



::SIKAP YANG MEMBUATKAN ANDA STRESS::

= yg menyusahkan sy
= entah pape je perangai...



::TIGA BENDA YANG MESTI ADA DLM BEG ANDA::

= wallet (ic,lesen, duit)
= hp
= kunci


::KALI TERAKHIR ANDA MENANGIS DAN KENAPA??::

= nanges?kelmarin ke semalam..lupe



::TAG 6 RAKAN ANDA::

= me
= ted
= froggie
= syahza
= she
= shark

Pedoman Berkasih Sayang

Nukilan bB sYasYa pada 11:31:00 AM 7 kumen
Jika kamu memancing ikan, setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil terus ikan itu. Janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja. Kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup.
Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang. Setelah ia mula menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya. Janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja. Kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu.
Jika kamu menadah air biarlah berpada, Jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh. Cukuplah sekadar keperluanmu. Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula. Akhirnya ia dibuang. Sedangkan jika kamu cuba membaikinya mungkin ia masih boleh digunakan lagi.
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terimalah seadanya. Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa. Anggaplah dia manusia biasa. Apabila dia melakukan kesilapan bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. Akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya. Sedangkan jika kamu memaafkannya boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya.
Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan dan berkhasiat. Mengapa kamu berlengah cuba mencari makanan yang lain. Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.
Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan, yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu. Menyayangimu dan mengasihimu. Mengapa kamu berlengah, cuba membandingkannya dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak kamu akan kehilangannya dan apabila dia menjadi milik orang lain kamu juga yang akan menyesal.

"apabila dia pergi barulah kita tahu bahawa ia bernilai utk kita"

Wednesday, June 24, 2009

No title for this...

Nukilan bB sYasYa pada 12:39:00 PM 11 kumen
Saya tidak perlukan sesiapa untuk sayang saya andai sesiapa itu akan melukakan saya pada akhirnya.....

Monday, June 22, 2009

Baby...

Nukilan bB sYasYa pada 7:07:00 PM 4 kumen
Tadi usha2 fs yang 1st tu..
Yang ai buat sejak ai skewl lg..
Tetiba nampak pict baby...
Saje je la nak tengok baby tu sebab baby tu comey..
Rupa2nya itu baby anak my fren mase praktikal dulu...Kak Ekin...
Dulu prac salu gegila dengan dia..
Dia suka bawak kete laju..
Siap race dengan dak2 laki yang prac same..
Tak kira time bekpes, lunch or balik..Dia salu race...Memang gila la dia bawak kete..
Tapi best!Sampai dak2 laki tu pun salute kat dia..
Now dia dah jadi mama...Comey je anak dia...Baby boy..Nama anak dia MUHAMMAD ANIQ HARRAZ
Huhuhuh...
Ai pun nak ada baby sendiri gak..Tapi taktahu bile.....



Ni bukan pict baby tu ye..Nie cilok dari google..Hehehehe

Sunday, June 21, 2009

Blogger itu...

Nukilan bB sYasYa pada 10:56:00 PM 15 kumen
Hari ni ingat nak duk umah je..
Malas nak kua..
Tetiba tengah sedap iron baju untuk keje..
Ade sowg blogger call..
Dia ajak date.Hahhahahaha
Lokasinya tak jauh pun dari umah ai..
Dia blanja ai tengok wayang..
Even cite cam kanak2 je (coz sebab ramai kanak2 je dalam panggung tu)
Tapi cite tu best gak la..
Sampaikan kami duk mendownload lagu penyanyi dalam cite tu je malam ni..
Hehehhee

Then dia blanje ai makan plak..
Thanks ek kamu...Len kali turn bb plak..
Tapi tamo segan2 lagi ye..
Mesti kofiden memakai baju ijau itu..
hahaahaah...

Tade gambar ye sebab ai langsung tak snap..
Ai tau, dia pun taknak..
Nantikan kantoi plak kat blog ni..
Siapa dia..Huhuhuh :08:

The Climb by Miley Cyrus

Nukilan bB sYasYa pada 10:28:00 PM 4 kumen
I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin,
You'll never reach it,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep trying
Got to keep my head held high

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing,
The chances I'm taking
Sometimes they knock me down but
No I'm not breaking
The pain I'm knowing
But these are the moments that
I'm going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on,

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
It's all about
It's all about
The climb
Keep the faith
Keep your faith

Kolam Air Panas Gadek

Nukilan bB sYasYa pada 9:52:00 PM 12 kumen
Hari Jumaat lepas ramai2 plan g Kolam Air Panas Gadek, kat Tampin...
Gerak dalam kul1130 malam..Tunggu adek balik keje ku11malam
G dengan 3buah kete..



Kete Saga BLM ni adek, nadia n boy..



Kete viva tu, bie n fara...



Naz n ana...Driver kami..Hahaha



Ai dengan shaz...Sonok duk belakang..
Leh nyanyi..Gelak2..Hahahahahah



Nape la nadia kat belakang tu...
Mase ni fara n bie dah balik dah..Dowg nak gerak g PD plak...
So tak dapat nak tunjuk gambar dowg.





Dari kiri : Nadia, adek, boy, ana, shaz n naz...

Ai?Tukang amek gambar memang tade la kan..Huu..SEDIH!

Badminton Again

Nukilan bB sYasYa pada 9:36:00 PM 9 kumen
Hari rabu lepas g maen badminton kat dewan badminton lorong pandan
Tetiba shaz ajak mean..So follow je la sebab kat opis pun dah lame maen...
Start maen kul9malam..Habis dalam kul10lbh..
Ajak Naz n Anna sekali..Naseb baek anna cuti..If tak, takde sape nak teman naz..Hehehhehe


Ape la yang naz tengok tu..



Uncle pakai baju warna merah biru tu ajak shaz n naz maen..

Time ni baru la naz n shaz berpeluh2..
Baru rase tercabar sebab uncle tu pun teror maen..
Maen dengan ai n anna, dowg kata tak mencabar..
Berlagak sangat..Huuuu

Balik2 je, mengadu sakit la..
Pe la..
Seminggu sakit kaki dak 2org tu...
Huhuhuh

Friday, June 19, 2009

SYAH

Nukilan bB sYasYa pada 11:49:00 AM 8 kumen


Hari tu ai kuar...
Dress up seperti gambar di atas..
Then ai naek kete dengan shaz..
G umah naz...
Ai rendahkan badan dat time...
Sebab nak sandar...
Letih..
Sampai je umah naz...
Tetiba naz tanya shaz...

"Pengkid mane plak kau bawak tu??"

Ahaks!Adakah ai seperti pengkid?Hukhukhuk..

Then ai bangun cikit badan..
Ai tegur naz...

"Oit..aku ni la..Kau tak kenal ke?Hawau!Hahhahah"

Pastu malam tu dowg dok pekenakan ai...
Asyik panggil ai pengkid baru je..
Siap bagi nama SYAH!
Hahahahahah....

Sempat lagi jadi GP dengan Shaz..Hahahahahahha
Takde KEJE!

Mencarut!

Nukilan bB sYasYa pada 10:02:00 AM 9 kumen
Semalam memang bengang betul kat opis...
Ada tiga perkara yang buat muka ai macam t*** je dari pagi sampai balik..
Ramai yang tegur nama muka ai camtu..
Ai tak kuasa nak layan...
Puncanya bila ada sorg staf yang bergred J minta ai buat pendaftaran jentera di dalam sistem..
Sedangkan itu bukan keje ai..
Itu keje orang yang bergred J bukan F!
Tapi mengenangkan staf itu power user lame b4 ai keje kat sini....
Dia gak banyak tolong ai dalam masalah2 sistem..
So i tolong la buat daftar tu..
Tapi dia tak bagitahu detailnya sampaikan ai tersalah2 daftar..
Ade lebih dari 10jentera yang perlu ai daftarkan..
Then ai gtalk la dengan pihak HQ untuk settlekan masalah ai tu..

Tetiba lalu plak timb pengarah ai Yang Botak(YB) tu...
Boleh plak dia sound

"Awak buat pe tu cik shida...chating je ye???!!"

CHOI!!!!!!!!!!!!
Aku bukan chating suka2 la ba**
Aku nak buat keje ni...
Ko tak tahu, jangan nak sound aku camtu plak!!!!

Belum sempat ai membalas kata2 sound dia tu..
Dia dah blah plak...
Saje je ko kan..
Mesti tak suka nak dengar sebab musabab aku...

Then perkara ke tiga plak bila ade staf gred N...yang kejenya menaip itu soh ai buat format dalam excel!
HAIYAK!!!!!!!!!!
Itu keje kau la..
Bukan keje aku..
Dah nama perjawatan kau pun Pembantu Tadbir Rendah (N11) a.k.a TYPIST!
Yang memang kene buat hal2 pejabat...Hal2 menaip...Hal2 buat format bagai tu..
Kau boleh soh aku buat plak..
Kalau aku buat keje kau tu..Kau nak buat kje aku ke?
Kau nak ngadap coding2 PHP tu ke?
Database SQL tu?
Nak???Jom la tukar tugas dengan aku...
Aku lagi suka buat keje kau tu..
Menaip je..Takde nak pikir sesangat....

Aduhai....
Pasal YB tu tak abes lagi....
Petang plak dia minta ai scan surat tu dan send emel pada semua staf..
Ai takde scanner so ai minta kerani admin yang ade scanner untuk scan surat tu..
Kerani tu ok je..
Tetiba YB tu leh cakap

"Siti, takde ke scanner lagi..Bagi MINAH IT tu satu"

Siti itu staf yang menjaga aset dan stor ye..

WHAT!Kau panggil aku minah?????
Wei.sekarang kan masa keje..
Waktu opis..
Boleh tak kau panggil nama aku baek2 sikit.....
Tak payah la nak panggil minah ke pe..
Dah macam minah indon je aku dengar...
Kat luar boleh la kau nak panggil aku minah ke pe
Tapi time keje, tolong la protokol sikit..
Aku tau la pangkat kau tersangat besar dari aku..
Tapi bos sendiri tak penah panggil aku macam tu tau!

Memang mendatangkan kemarahan ai betul la semalam........





Motif gambar : Incik Me mahu tengok saya berbaju kurung dan bertudung kan?..AYU?Hahaha..Muka macam T***!

Thursday, June 18, 2009

Coconut SHake

Nukilan bB sYasYa pada 10:47:00 PM 12 kumen
Keje ai asyik mengidam je..
Nak makan tu nak makan ni...
Last week teringin makan coconut shake yg glam kat Melaka ni..
Tiap ari orang memang beratur panjang nak beli coconut shake tu dari mula owner tu buka kedai dia sampai la coconut shake tu abes..
So seminggu ai teringin..
Ari sabtu petang baru dapat makan...
G dalam ku2.30...Lame gak la beratur nak beli
Tapi bukan ai yang beratur ye..
Ai duk je dalam kete..
Hukhukhukhuk.
Tapi an..
Lepas makan..Ai pikir balik..Nape ramai orang beratur panjang ek?Asenya bese je?
Huhuhuhu


Itula gerainya...




Abes dah ^_^

Pokok Rambutan

Nukilan bB sYasYa pada 10:20:00 PM 6 kumen
Saje post entry ni sebab nak tunjuk kat INCIK ME pokok rambutan depan umah ai..
Hahahahahhahaahhaahahaahahhaahha




Dia + YM = Maaf

Nukilan bB sYasYa pada 8:08:00 AM 8 kumen
Semalam, si dia yang penah menjadi kekasih aty ai suatu masa dulu tetiba tegur ai di YM
(exceli ai dah buang ID dia kat my YM)
Ai tulis semula pe yang dia cakap ye tapi maybe tak sebijik la..Ade part2 yang ai dah lupe..Huhuhu..Sowie

Dia : Salam

Ai : Wasalam

Dia : Sya, *** nak minta maaf dengan sya

Ai : Nape plak?

Dia : Sebab berkasar dengan sya dulu

Ai : Erm...Takpela..benda dah lepas..

Dia : Tapi *** ase bersalah...Sorry ye...

Ai : Takpela..Its ok..

Dia : Sorry.....


Erm....Ai langsung tak tertaip ayat ni "Ye..sya maafkan ***"
Tak tahu nape ai macam tak boleh nak maafkan dia...
Luka di aty masih terasa....
Tapi insya allah..lambat laun mesti ai akan maafkan dia juga dengan seikhlas aty ai.........

P/S: Sesape yang nak add YM ai,sila la ye chenta.aty_bb@yahoo.com

Wednesday, June 17, 2009

Sulking

Nukilan bB sYasYa pada 12:50:00 PM 9 kumen
Nape ek sekarang ni ai mudah sangat merajuk dengan orang..
Mudah sangat tersinggung..
Benda kecik2 pun ai jadi kecik aty..
Nape ye?
Pada sape2 yang berkenaan..
Maaf ye..ai pun tak tahu nape ai cmni....

Awak Praktikal ke?

Nukilan bB sYasYa pada 10:19:00 AM 6 kumen
Sejak ai keje ni, salu je org tnya ai soalan mcm title entry tu...

"Awak ni praktikal ke?Jabatan mane?"

Semalam time tunggu dia amek me kat opis, ade 2org uncle tnye ai..

"Berape lame lagi praktikal?"

Aduhai..nape ye orang asyik tnya cm2??Ai ni nampak cam dak praktikal ke??Huhuu..

Then pagi tadi tanya staff yang duk sebelah tempat ai..

"YM, saya ni nampak cam dak praktikal ke?"

Dia jawab.."A'ah...skema je"

Hahahahahahha..

Hampeh tol YM ni...

Ye ke ai skema?

Shark penah nampak ai dengan pakaian kejekan..Betul ke skema shark?Huhuuu...

Tuesday, June 16, 2009

Hurt..hurt..hurt...

Nukilan bB sYasYa pada 9:48:00 AM 29 kumen
Semalam aku gaduh dengan someone..
Lokasinya kat Shell Jalan Tengkera..
Dekat dengan Kota Laksamana..
Puncanya dia tak nak hantar aku balik umah aku..
Dari kul8lbh sampai kul9lbh dia tak hantar..
Nak g sane la..nak jumpa kawan la...
Last2 lepas kuar dari umah naz, dia g benti kat Shell tu..
Shell tu tak jauh dari umah naz n partner naz ade keje kat Shell tu..
Dia tanya nape aku tak reti nak bersabar n tak paham dia...
Masalahnya aku dah cakap awal2 aku nak balik umah awal...
Nape dia mesti tak paham aku n nak lebihkan kawan dia..
Last2 aku cakap if dia tak nak hantar aku takpe..
Aku boleh balik sendiri..
That time aku dah keluar kan hp...
Aku nak call nombor someone if dia blh pickup aku sebab walet aku kat si gila tu...(Awak, saya hampir2 nak call awak sebab awak penah bagitahu yang saya boleh hubungi awak jika saya perlukan awak..kan?)
Tapi si gila tu rampas plak hp aku...Dah bergelut hp plak.
Dia masukkan hp aku dalam poket seluar dia..Aku tarik baju dia...
Dengar bunyi macam koyak tapi tak sure la koyak ke tak..
Dia soh lepas tapi aku taknak selagi dia tak bagi hp aku..
Last2 dia gigit tangan aku..Sangat sakit ye!Aku lepaskan tangan aku...
Aku hayun tangan sekali kat tangan dia..Pastu aku terus lari dari Shell tu...
Aku lari jap pastu aku jalan..Malu sebab ada foreigner yang tengok..
Mane tak nye..Dah la berlari malam2...Kat jalan yang tak ramai sangat orang..
Airmata memang mencurah2 la turun..
Rasa pedih kat tangan...Aku tengok..
Tangan aku berdarah kesan dari dia gigit...
Ada kesan merah, bengkak n darah...
Bertambah2 sakit ati aku ni..
Tetiba ada motor benti depan aku..
Rupanya naz...Naz soh aku benti if aku anggap dia kawan aku..
Nak taknak aku benti..Dia tengok tangan aku..
Tak lame tu aku nampak si gila datang plak..
Terus aku lari balik..Dia sentap tangan..
Aku jerit..Seyes!Dah macam drama je time tu..
Tapi aku tak peduli...Lantak dia la..
Hati aku sakit sangat2...Sanggup dia buat aku macam tu..
Pedih kat tangan menambah sakit di hati...
Last2 selepas lame bergelut dengan dia n naz..
Aku stop...
Peluh memang banyak sangat..Basah terus rambut aku.
Aku ikut naz balik umah dia...
Dia bagi minyak untuk sapu kat tangan..
Then dia bagi aku panadol...
Kepala aku ase berat...
Tapi aku stabil lagi...
Kul10malam, partner naz balik..
Ajak aku g makan kat KFC Batu Berendam..
Kul11, dowang antar aku balik...
Pagi ni g keje memang takde semangat langsung..
Bengkak kat tangan dah surut sikit..Tapi nampak la luka tu...
Sakit di hati masih terasa........

P/S:Me, sowie...semalam saya dah tertido dah..Letih sesangat..Sekarang awak tau dah hal sebenarnyekan...

Friday, June 12, 2009

Kak Kid!

Nukilan bB sYasYa pada 10:54:00 AM 21 kumen
Hohoho..
Lame dh tak update blog...
Kebizian melanda kat opis..
Balik umah dah tak sempat nak on9...
So arini nak cite pasal staff baru kat opis bb..
Memula dia tu macam staff2 gurl yg len..
Dia baru masuk 2minggu..
Tapi sejak akhir2 ni dia bagitahu yang dia bekas KAK KID!
Huhuhu....Baru 8bulan berubah...
Bb bt bese je la...
Bb tak nak dia tahu sape bb sebenarnya...
Then semalam........
.
.
.
.
.
.
Tetiba dia cakap...
"Shida, kalau akak macam dulu lagi, dah lame aku ngurat kau..Minta no hp...Kalau tak dapat no hp pun, minta emel pun jadi la..Pagi2 antar emel Darling la..pe la yang patut..."(Shida itu nama panggilan di opis ye)
ALAMAK!
Nape dia cakap camtu dengan bb?huuu..
Terus jadi seram sejuk...
Then mase nak balik..
Dia panggil...
Dia cakap...
"Tak payah la balik dulu..Kalau nak balik pun, salam aku ..cium tangan aku dulu..."
Eeeeeee..TOLONGLA!
Pagi ni dia asyk panggil "B..B...B.."
Bb tamo la dia kacau2 camtu..Tak selesanye mahu keje.. :(

Tuesday, June 9, 2009

Now i Know why...

Nukilan bB sYasYa pada 10:22:00 AM 25 kumen
Saya sudah tahu nape mata saya terkelip2 aritu....
Hehehhehe:08:

Sunday, June 7, 2009

Kelip-kelip

Nukilan bB sYasYa pada 12:09:00 PM 2 kumen
Kelip-kelip..

Bukan nak cite pasal serangga kelip-kelip tu...

Tapi mata sebelah kiri i ni asyk berkelip-kelip je dari semalam..

Sungguh TIDAK selesa ok!

ASe semacam je bila mata berkelip2 banyak kali dalam 1 second...

Huu..

Nape ni ye??

Nak nanges ke pe?? :17:

Saturday, June 6, 2009

Tanpa Kekasihku by Agnes Monica

Nukilan bB sYasYa pada 8:57:00 PM 8 kumen
langit begitu gelap,
hujan juga tak kunjung reda
ku harus menyaksikan cintaku terenggut tak terselamatkan
Ingin ku ulang hari,ingin ku perbaiki
kau salah,kau kubutuhkan
beraninya kau pergi dan tak kembali

dimana letak surga itu
biar kugantikan tempatmu denganku
adakah tanda surga itu
biar kutemukan untuk bersamamu

kubiarkan senangku menari di udara
biar semua tahu kematian tak mengakhiri
cintaaaaaaaaaaa….

apalah artinya hidup tanpa kekasihku
percuma bila aku disini sendiri

kekasihku,bersamamu 5x


Lirik lagu ni memang entah pape..
I pun takpaham sangat..
Tapi i sangat suka dengar lagu ni sekarang..
Melodinya sangat indah..
Hingga leh buat i tertido...
Hehhehe...

Laksa Shack

Nukilan bB sYasYa pada 7:33:00 PM 10 kumen
Mau tulis entry pasal i jumpa Lynda..
Hehehe
Asenya ni dah kali keduakan?? ^_^

Tadi tetiba ase nak mesej dia tadi..
Ajak dia lepak..
Naseb baek ade respon baek..
Siap nak jemput i kat umah lagi..
Naek kete baru dia...
Tapi i plak kene blanje dia makan..
Tapi..i tak kisah :08:





Kat Kluang ni..
Kami tak tahu dah nak lepak kat mana..
Nak g mane..
Bak kata Wid, Kluang ni takde pe sangat..
Heheheh
Tapi lastly kami lepak kat Kluang Mall..

Dah penat pusing2, i pilih untuk makan kat Laksa Shack..
Teringin plak..
Even hari2 lalu depan Laksa Shack depan Melaka Mall tu..
Huuu



Itam2 itu cincau ye



Sirap Cincau dia BEST!




Nasi Kuning Berlauk...
Sedap sebab ade keropok :P



Khusyuk dan tawaduk tul dia makan..
Sambil makan, sambil borak..
Tiap kali jumpa, mesti ade je benda nak cite..
Kalau dulu dia cite pasal keje dia..
I cite pasal study i..
Now same2 cite pasal keje, umah sewa, kete, kengkawan lama..
Tapi dia pun ada cakap pasal study..
Ada our fren buat PJJ...
So dia ase nak buat gak..
I pun nak buat gak.
Tapi tunggu la idup i stabil..
Keje i stabil...
Then sambung semula...
Jumpa dia tak lame pun...
Tapi bestla..
Balik je..
Dia mesej i

"Sya, Thanz ye belanja aku.Kang bile ko balik kluang. Msg je aku.Aku amek ko nant.."

Hahahha..Suka i!

Dia

Nukilan bB sYasYa pada 7:15:00 PM 6 kumen
Erm...DIA...

Tadi b4 kuar dengan Lynda..
My mum tanya something..

"Kawan angah yang keje kat Sarawak tu tak balik sini ke?
Cuti sekolahkan sekarang?"

I just jawab..

"Erm..Dia balik...Nape?"

Mum tanya lagi..

"Owh..dah tu, angah taknak buat simcard untuk nombor celcom tu?
Dia balikkan?Bolehla buat.."

Mum tau yang i berkawan dengan dia...
Salu kuar dengan dia bila dia balik sini sebab dia pickup me at home...
Dia gak yang buat bil no celcom tu...

Tapi i just balas

"Erm..malasla nak buat ma...Nombor sekarang ni pun dah ok dah..Dah murah..."

Napela mum tanya pasal "DIA" plak ye...

Then tadi DARK ANGEL call me..
Pasal something...
Yang melibatkan my fren, Shaz...

Lepas hal tu settle..
Tetiba dia cakap

D : "I dah jumpa dat couple.."

I : "Yeah..i know.."

D : "Owh..u baca kat blog dia ye?"

I : "Eh..takla..i bace kumen dia kat ur blog.."

D : "Owh...time jumpa tu, dowang ada tanya, i dah jumpa u blum.."

I : "Hah?!Sape yang tanya?Yang gurl or.."

D : "Entah..I tak ingat sape.."

I : "La..camne dowg leh cakap pasal i plak ni?"

D : "Dowg saje tanya i..Sape lagi blogger yang i dah jumpa.I cakap dowg je la..Then dowg tnya "Syasya?"..I jawab.. "Hah?!Syasya?Blm jumpa lagi.."...I tau u penah couple dengan ....... "

I : "Owh.yeke?Nape ek dia sebut2 nama i plak?"

D : "Entahla.."

Aduh..nape hari ni orang asyik cakap hal "DIA..DIA..DIA"...
Tamo ingat lagi la....

Thursday, June 4, 2009

Cry...

Nukilan bB sYasYa pada 11:09:00 AM 15 kumen
Hari ini....
Saya menanges lagi di opis..
Untuk kali kedua..
Yang pertama masa saya memula keje dulu..
Saya ada masalah dengan umah sewa..
Saya telefon my mum sambil nanges2..
Hari ini...
Saya menanges disebabkan seorang staf perempuan yang umurnya lebih tua dari my mum..
Sejak balik bengkel tempohari..
Saya sangat banyak kerja..
Update blog pun saya buat di rumah..
Nak surf pape pun, saya buat di rumah...
Sebab memang sangat sibuk di opis..
Then ade 1 server yang bermasalah..
Menyebabkan 1 sistem itu sekejap ok...sekejap ko...
Saya sudah bertanya pada HQ saya dan dorang minta backup data sql nya...
Tapi saya masih belum sempat..
Disebabkan sistem sekejap ok sekejap tak..
Staff perempuan itu asyik tanya saya je..
Saya telah menerangkan dengan jelas..
Sudah banyak kali ok!
Lagipun sistem tersebut akan di closekan sebab sudah ade sistem baru..
Tapi dia keep asking me everyday..
Sampai la pagi tadi dia tanya lagi..
Sedangkan ketika itu ade 3orang staff len bersama saya yang minta saya settlekan masalah mereka..
So saya hanya dapat cakap
"Sistem tu memang begitu.Takdapat buat pe.Nanti..nanti..nanti....saya confirm semula pada HQ k"
Nak bagi dia puas hati la kan..
Tapi dia balas
"Ni yang saya malas nak tanya..Bila tanya, orang macam tak suke je nak jawab. Tak suka je saya tanya"
Tapi dia cakap tu bukan pandang saya tapi pada sowg staf yg tempatnya disebelah saya.
Dia cakap sambil membuat muka ye!
OWH!Saya sangat terasa ok bile dia cakap camtu....
Dia tak nampak ke saya tengah banyak kerja?
Takkan saya nak settlekan masalah dia je?
Masalah staf len macamane?
Aduhai..
Kata2 dia buat airmata saya keluar tiba2..
SANGAT KECIK HATI!
Now dia panggil2 saya untuk g tempat dia..
Tapi saya buat tidak dengar sahaja..
Jari plak tetiba terluka, terbelah dan berdarah..
Tak tahu macamane leh terluka...
PEDIH!
Sepedih hati saya sekarang.
P/s: Shark, saya tak nak keje sebab orang2 macam ni la...

Wednesday, June 3, 2009

Doa Minta Jodoh

Nukilan bB sYasYa pada 11:55:00 PM 10 kumen
Tadi usha2 buletin kat MS...
Terjumpa doa yang hampeh betul..
Buat bb tergelak2 je..
Rumate bace pun tergelak2..huhuh
Mari la menghayatinya....

Ya Tuhan,kalau dia memang jodohku,
dekatkanlah...
tapi kalau bukan jodohku,jodohkanlah...

Jika dia tidak berjodoh denganku, maka
jadikanlah kami jodoh...

Kalau dia bukan jodohku, jangan sampai dia
dapat jodoh yang lain, selain aku...

" Ya Tuhan, kalau dia tidak dapat di jodohkan
denganku, jangan sampai
dia dapat jodoh yang lain, biarkan dia tidak
berjodoh sama seperti diriku...
Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh,
jodohkanlah kami kembali...

" Ya Tuhan, kalau dia jodoh orang lain,
putuskanlah! Jodohkanlah denganku....

Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain, biar
orang lain itu bertemu jodoh dengan yang lain dan
kemudian Jodohkan kembali dia dengan aku ...

Amin....

Yesterday nite....

Nukilan bB sYasYa pada 11:02:00 PM 4 kumen
Semalam plan nk g dinner kat KFC dengan Shaz..(even siang tu dah lunch kat KFC dgn teman2 opis..huhu)
Tetiba Adeq plak mesej ajak lepak...
So soh la dia g KFC kat area Gajah Berang tu...
Dah makan kenyang..
Bb saje ajak lepak kat kincir air..
Sebab b4 dat ade ternampak banyak bot & lampu2..
So nak tahu gak pe ada kan...(Tapi bb tau gak ade Pesta Sg Melaka sekarang ni)
Dah puas pusing2, adeq & shaz ajak naek Melaka River Cruise..
So follow je la..
Tiket harga rm 10...Nek ade la amek mase setgh jam untuk lengkap 1 pusingan..
Jaraknya, yang dibagitahu pada banner adalah 9km..Tapi bb pun tak sure..
Yang pasti memang BEST!

Tengok la gelagat adeq ni..Dengki betul!

Mentang2 dia tinggi kan..Huuu


Dia raba bb!













Pictures adalah bese2 aje sebab pakai kamera HP kesayangan ku itu..
Tapi pemandangan sebenar memang cantek..
Naseb baek la bb duk depan sekali..
So leh tengok dengan jelas & dapat pict snap dengan jelas tanpa ade kepale orang..huhuhu
 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez