Friday, June 19, 2009

Mencarut!

Nukilan bB sYasYa pada 10:02:00 AM
Semalam memang bengang betul kat opis...
Ada tiga perkara yang buat muka ai macam t*** je dari pagi sampai balik..
Ramai yang tegur nama muka ai camtu..
Ai tak kuasa nak layan...
Puncanya bila ada sorg staf yang bergred J minta ai buat pendaftaran jentera di dalam sistem..
Sedangkan itu bukan keje ai..
Itu keje orang yang bergred J bukan F!
Tapi mengenangkan staf itu power user lame b4 ai keje kat sini....
Dia gak banyak tolong ai dalam masalah2 sistem..
So i tolong la buat daftar tu..
Tapi dia tak bagitahu detailnya sampaikan ai tersalah2 daftar..
Ade lebih dari 10jentera yang perlu ai daftarkan..
Then ai gtalk la dengan pihak HQ untuk settlekan masalah ai tu..

Tetiba lalu plak timb pengarah ai Yang Botak(YB) tu...
Boleh plak dia sound

"Awak buat pe tu cik shida...chating je ye???!!"

CHOI!!!!!!!!!!!!
Aku bukan chating suka2 la ba**
Aku nak buat keje ni...
Ko tak tahu, jangan nak sound aku camtu plak!!!!

Belum sempat ai membalas kata2 sound dia tu..
Dia dah blah plak...
Saje je ko kan..
Mesti tak suka nak dengar sebab musabab aku...

Then perkara ke tiga plak bila ade staf gred N...yang kejenya menaip itu soh ai buat format dalam excel!
HAIYAK!!!!!!!!!!
Itu keje kau la..
Bukan keje aku..
Dah nama perjawatan kau pun Pembantu Tadbir Rendah (N11) a.k.a TYPIST!
Yang memang kene buat hal2 pejabat...Hal2 menaip...Hal2 buat format bagai tu..
Kau boleh soh aku buat plak..
Kalau aku buat keje kau tu..Kau nak buat kje aku ke?
Kau nak ngadap coding2 PHP tu ke?
Database SQL tu?
Nak???Jom la tukar tugas dengan aku...
Aku lagi suka buat keje kau tu..
Menaip je..Takde nak pikir sesangat....

Aduhai....
Pasal YB tu tak abes lagi....
Petang plak dia minta ai scan surat tu dan send emel pada semua staf..
Ai takde scanner so ai minta kerani admin yang ade scanner untuk scan surat tu..
Kerani tu ok je..
Tetiba YB tu leh cakap

"Siti, takde ke scanner lagi..Bagi MINAH IT tu satu"

Siti itu staf yang menjaga aset dan stor ye..

WHAT!Kau panggil aku minah?????
Wei.sekarang kan masa keje..
Waktu opis..
Boleh tak kau panggil nama aku baek2 sikit.....
Tak payah la nak panggil minah ke pe..
Dah macam minah indon je aku dengar...
Kat luar boleh la kau nak panggil aku minah ke pe
Tapi time keje, tolong la protokol sikit..
Aku tau la pangkat kau tersangat besar dari aku..
Tapi bos sendiri tak penah panggil aku macam tu tau!

Memang mendatangkan kemarahan ai betul la semalam........





Motif gambar : Incik Me mahu tengok saya berbaju kurung dan bertudung kan?..AYU?Hahaha..Muka macam T***!

9 kumen on "Mencarut!"

wid on June 19, 2009 at 11:55 AM said...

CIK BB KAMOO BARU KERJA KENELAH SABAR..KALO GOMEN NIE MACAM TUELAH..
SAYA DAH ALAMI BANYAK PERKARA TAW...
sampaikan satu masa nak jer tengking org tapi saya masih ader sifat sabar agi..
PASAL KERJA ORG TUE , AKU DAH TAW SGT ..DAH BNYK KALI KENE TAW..HNGIN JER..
EH PIC KAMOO TUE MCM ..
org keciwa jer..:P

bB sYasYa on June 19, 2009 at 12:14 PM said...

hahaha..pict tu dah lame..
takde kaitan dgn keje semlm..
hahahahah

me on June 19, 2009 at 12:21 PM said...

a'ah..btol la tuh..pepepon kene sabor..

kamu kan kecik, sbb tuh slalu dibuli..apekate kamu makan banyak2..jd besar..n le la buli balik..hehe..mmg niat xbaek..


er, tq for d pic..:) sket....

bB sYasYa on June 19, 2009 at 12:28 PM said...

dh brsabo ni incik me...

me on June 19, 2009 at 12:31 PM said...

pekate..sound direct jek kat die...

kamu der kekuatan itu?..

xyah la cari gado ngan org..wat xtau jek..tp, cakap mmg sng, nak wat y susah..so, kamu kene slow2 pk +ve..

bB sYasYa on June 19, 2009 at 12:42 PM said...

sy mls nk brgdh sgt
agpun dia bkn bos sy
dia timb bos je
yg pnting bos masih ok dgn sy...

me on June 19, 2009 at 4:27 PM said...

gud..

dark angel on June 21, 2009 at 9:40 PM said...

biasa, kerja kat opis camtulah..tapi ada girls makin marah makin ayu..hehe

bB sYasYa on June 21, 2009 at 10:27 PM said...

huh!ayu ke saya?heheheh

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez