Friday, July 31, 2009

Berubah!

Nukilan bB sYasYa pada 6:20:00 PM 5 kumen
Hah!Ni nak cite pasal My Ex...
Nama dia Shaz..Ai ade letak pict dia sebelum2 ni...
Ai kenal dia tahun lepas...10 Jan 2008
So dah lebih dari setahun la ai kawan dengan dia..
Kami ptus pun dah lama tapi until now dia stil jadi kawan ai yang agak rapat...
Lagi2 bila ai duk Melaka ni..Pape yang jadi kat ai, dia la yang amek tau dulu..
Ai sakit kew, tak makan kew, ada hal pape kew..Tak kira susah atau senang, dia la yang amek tau dulu..
Ai pun agak rapat dengan family dia..Salu gak ai tido umah dia..Sebab mak dia ajak..Bila dah lame ai tak datang umah dia,mesti mak dia tanya2..
Mak dia pun penah cakap dengan ai..Dia nak ai dengan shaz tu macam adek beradik...Sebab mak dia je ase ai leh ubah shaz tu even ai tak yakin..

Then baru2 ni ai ade gaduh dengan dia...
Gaduh yang sangat besar..Yang membuat aty ai terguris sangat2..Macam mase memula kami putus dulu...
2ari ai tak contact dia..Tetiba bila dia mesej n kol ai balik, ai ase dia macam len jew..

Kalau yang agak2 paham, mesti boleh tau dia tu sape n macamane orangnya...
Tapi baru2 ni dia memang len..
Sepanjang setahun lebih ai dengan dia..Baru kali ni la..
Pagi2 dia mesej ai..Soh ai bangun..solat subuh...Dia baru je solat..
Then dia akan pastikan ai betul2 bangun, mandi n solat..Baru dia benti mesej n kol ai..
Setiap kali waktu solat, dia akan mesej ai..Soh ai solat..

Aritu adek dia sakit, so ai g melawat dia..
Tetiba dia cakap dengan ai, "len kali kalau awak keluar dengan saya, awak pakai la tudung..itu lebih baek.."

Baru2 ni gak dia ade lepak dengan kengkawan dia..
Dia memang nampak len sampai kengkawan dia cakap nape dia len je..Baek semacam..

Ai memang pelik la dengan cara dia..Itu belum bab puasa lagi..
Dia ajak ai teman dia ganti puasa..

Tapi ai bersyukur sangat2 kalau dia betul2 berubah..
Sebab itu la pe yang mak dia nak dari dulu..
Mak dia salu cakap hal tu, tiap kali ai datang umah dia..

Ag 1, ai ade soh dia simpan rambut panjang even itu yang dia paling pantang sekali..
Dia akan demam kalau rambut panjang..
Tapi kali ni, dia betul2 simpan rambut..
Ni dah seminggu dia demam terukk..
Kecian memang kecian..Tapi itu yang lebih baek untuk dia..

Pape pun, ai tetap akan doakan dia agar terus berubah..AMIN.....

Update!

Nukilan bB sYasYa pada 5:44:00 PM 0 kumen
Sejak kebelakangan ni agak kebizian dengan tanggungjawab di pejabat...Sampai ada yang bertanya, "bile nak update blog?"

Selain tugas2 pejabat, gigih berusaha untuk mafia wars di FB...
Hahahahha..Matey la kalau bos nampak..Aritu dia dah tanya pe yang ai surf..
Time tu memang terang lagi bersuluh lampu kalimantan, ai buka FB..Naseb baek time tu tengah tengok pasal reunion dak2 sekolah rendah ai dulu..
So ada la gak nak balas bile dia cakap "Pe yang awak buka tu?Friendster kew?"

Bos ai tau pasal FS la!Hehehehhe

Even ai guna lappy n broadband sendri..
Namun kena gak beware sentiasa!

Abes tugasan di pejabat..Balik umah, ade yang menjemput dan menunggu untuk keluar..
G makan, tengok wayang, usha2...
Semalam aje, ai telah memenuhi undangan makan ikan bakar yang disponsar oleh 2orang staf lelaki opis...
Umbai menjadi sasaran...Wah!Agak tertipu juga sebab budget tempat tu betul2 terapung dan ase angin laut..Sebab nama tempat tu Perkampungan Ikan Bakar Terapung, Umbai..
Tapi hampes saja...Sudah termoden sehingga tak terasa angin lautnya..Hahahha...
Dah la agenda untuk menonton The Proposal tergendala sebab nak g Umbai ni..

Rabu lepas juga ai telah ke Hospital Putra..
Melawat adek kawan ai..
Dia bercuti seminggu sebab UPM ada kes H1N1..
Balik2 dia plak demam..Tapi bukan saspek H1n1 ye..
Dia disaspek demam denggi..Tapi alhamdulliah..
Hasil ujian darah menunjukkan dia demam panas sahaja..

Ai pergi melawat, tapi dapat makan satay free..
Disponsar oleh family kawan ai..Hahahah...
Dah la ai g tangan kosong jew..CET!Tak malu betul la ko ni syasya! :P

Malam ni pula, sudah ada 2 undangan makan..Tapi salah satu je ai pilih..
HAhahaha..Memang bizian??

Thursday, July 30, 2009

Ciara feat Justin Timberlake - Love, Sex, Magic

Nukilan bB sYasYa pada 10:12:00 AM 6 kumen

(Verse 1)

Your touch is so magic to me
The strangest things can happen
The way that you react to me
I wanna do something you can’t imagine
Imagine if there was a million me’s talking sexy to you like that
You think you can handle, boy
If I give you my squeeze and I need you to push it right back

(Verse Break)

Baby, show me, show me
What’s your favorite trick that you wanna use on me
And I’ll volunteer
And I’ll be flowing and going
Till clothing disappears, ain’t nothing but shoes on me
Oh, baby

(Chorus)

All night, show it, just you and the crowd
Doing tricks you never seen
And I bet that I can make you believe
In love and sex and magic
So let me drive my body around you
I bet you know what I mean
Cause you know that I can make you believe
In love and sex and magic

(Verse 2)

Everything ain’t what it seems
I wave my hands and I got you
And you feel so fly assisting me
But now it’s my turn to watch you
I ain’t gonna stop you if you wanna crowd my neck
Talk sexy to me like that
Just do what I taught you, girl
When I give you my heat and I need you to push it right back

(Verse Break)

(Chorus)

(Bridge)

Oh, this is the part where we fall in love
Oh, let’s slow it down so we fall in love
But don’t stop what you’re doing to me

(Chorus [2x])



P/S:Lagu diterima menerusi emel. Dihantar oleh incik Froggie..Thanks! ^_^

Wednesday, July 29, 2009

The Taking of Pelham 1-2-3

Nukilan bB sYasYa pada 9:02:00 AM 6 kumen
Semalam...
G keje dan balik keje dihantar dan dijemput oleh cik neburaln..
Puncanya pagi tu sebab ai dah terlepas bus..
Balik keje dia amek sebab nak keluar...Agpun dia tak keje..Dia cuti seminggu..
Tepat keje dia kene tutup sebab H1N1..

Lepas ai dah mandi, basuh baju, jemur, solat..Dia plak g settlekan hal dia..
Pastu dia jemput ai semula..
Memula nak g tengok wayang kat MBO, tapi Melaka Mall tutup sebab banjir..
So g la bandar..
Memula g makan dulu kat Newton...
Then solat maghrib jap..
Pastu g tengok tiket kat GSC Dataran Pahlawan..Nak tengok cite The Taking of Pelham 1-2-3..
Tapi tiket kul10malam..Time tu baru kul8..
So g umah Shaz plak..Amek barang ai dan antar ubat..Dia ade pesan soh belikan ubat demam..

Kul930 kami dah sampai semula ke Dataran...
Tapi mata ai dah start mengantok..Huhuhuu...Penat keje kot..
Tapi disebabkan cite tu menarik, sampai abes cite kul12malam pun ai tak tidor..hehehehe

Hari ni plan nak g maen bowling plak..
Tapi tak confirm lagi..
Pagi tadi dia antar ai g keje gak..
Sebabnya, sini ujan lebat..


The Taking of Pelham 123 is a 2009 thriller film, directed by Tony Scott, and starring Denzel Washington, and John Travolta. The film is based on the novel of the same name by Morton Freedgood (writing under the pseudonym John Godey), and is a remake of the original 1974 film adaptation, which was also remade in 1998 as a TV movie. Production of the current remake began in March 2008, and the film was released on June 12, 2009
P/S: Thanks ye yunk ^_^

Tuesday, July 28, 2009

I Know You Want Me

Nukilan bB sYasYa pada 9:56:00 AM 2 kumen
Haha
Its Mr. 305 checkin' in for the remix
you know that S 75 Street Brazil
Well this year gon be called Calle Ocho

Que ola cata, Que ola omega
and this how we gon do it

Dale
one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro

Chorus
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me
you know I want cha (want cha)
I know you want me (want me)
you know I want cha (want cha)
I know you want me
You know I want cha (want cha)
one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro
Rumba (Si)
Ella quiere su Rumba (Como)
Rumba (Si)
Ella quiere si Rumba (Como)
Si e' verdad que tu ere guapa,
Yo te voy a poner gozar
anekatips.com
Tu tiene la boca grande
dale ponte a jugar (Como)
one-two-three-four
Uno-do'-tres-cuatro

6 to tha clock, on my way to the top uh,
Pit got it locked from brews to the locker,
All I.P uh, big and packer,
That he's not, but damn he's hot,
label fly but Pit wont stop,
got her in the car, quit playin' with his (Como)
watch him make a movie like Alba Hitch Hock
Enjoy Me

back to Chorus

Mami got an ass like a donkey, with a monkey,
look like King Kong, welcome to the crib,
real fast what it is,
with a woman down ya sh!t
dont play games,
they up the chain, and they let her do
everythang and anythang hit tha thang
and they love it gettin' it in, gettin' on,
all night long

back to Chorus

Baby you can get it, if you win it we can play,
baby I got cribs, I got condos we can stay,
even got a king size matress we can lay,
baby I dont care, I dont care, what they say

back to Chorus

Monday, July 27, 2009

Gastrik owh Gastrik

Nukilan bB sYasYa pada 9:29:00 PM 2 kumen
Gastrik datang lagi...
Dari petang tadi time nak balik keje..
Ai dah terase sakit kat pewot..
Ai makan lunch pe tadi..Tapi nape stil sakit pewot.
Pedih gile!

Balik umah ingat nak masak..
Tapi ramai plak ade kat umah.
Ai ni segan sikit nak masak bile ade orang kat umah..
Tapi pewot memang dah pedih gile..
Makan ubat gastrik, letak minyak kat pewot..(Ubat dah nak abs.Nak kene carik bekalan ubat baru ni..)
Mase tu maghrib..Nak tahan sampai lepas maghrib, baru pikir nak kuar carik makanan..

Lepas solat, ai bersiap2..Tapi duk pikir, nak ajak sape teman ni..
Mesej dia..Tapi dia plak tak dapat teman..
So nak taknak, ai g la JJ sowang2..
Beli pape yang patut..Untuk isi pewot ni..
Tapi ai beli yang ringan2 jew..
Sebab ai salu bile gastrik dah datang, pewot dah masuk angin, makan pape pun muntah..

Lepas beli makanan sikit, ai lepak MBMB..
Sambil makan sambil tengok tb yang ade kat situ..
Tenang gak duk sensorang ni..
Tenang sikit lepas serabut dengan masalah ai dari semalam sampai ke pagi tadi...
Dah puas duk sensorang, ai pun balik...

Now..ngadap lappy ni..
Bosan..bosan..bosan..

P/S:sekarang dah bebetul kenyang..tadi rumate n housemate masak nasi..hehehhe..alhamdulillah ^_^

Cerita Hantu Seram!

Nukilan bB sYasYa pada 8:58:00 AM 10 kumen

Forwar emel dari teman sekerja..
Dia dapat dari member dia yang keje sebagai guru..
Huhuhu...

Friday, July 24, 2009

Luahan rasa hari ini!

Nukilan bB sYasYa pada 9:25:00 AM 12 kumen
Dari malam tadi hingga ke pagi ni..
Ada je orang buat aku angin...

Semalam time beli barang kat JJ sempena Jcard day..
Aku sangat angin bile aku nak beli barang tu, ade orang tak bagi.Pastu dia plak beli..
Aduhai!Bengang la ko ni...Suka aty aku la nak beli pe pun..Duit aku, bukan ko!

Then pagi tadi, orang yang buat aku angin malam tadi, cakap merapu2 sehingga aku angin kembali...
Ko suke kan cakap ikut suke tangan ko nak taip pe..
Ko salu tak pikirkan pe yang ko cakap tu..
Tak matang langsung ok!
Ko kata ko tak hamak duit aku tu...
Bukan berjuta pun..
Hello!Duit aku yang tak berjuta tu, yang ko tak hamak tu la yang banyak tolong ko tiap bulan ye!
Pe ko nak makan, pe ko nak beli, duit aku gak tau yang ko guna..
Tiap2 bulan ade je barang ko yang aku beli..
Aku bukan la nak berkira sangat dengan ko..
Tapi ko punye cakap tu..Tak ingat dunia..Tak pikir panjang...Tak sedar diri!
Ko kalau nak berlagak dengan duit mak bapak ko, tak payah la wey!
Aku lagi tak hadap la duit mak bapak ko tu!!!

Pastu kerani yang salu buat aku angin kat opis, telah melampaui batas!
Aku tak penah beza2kan taraf aku dengan ko kat opis..
Dengan sesape pun tak penah!
Even pangkat aku lebih tinggi dari ko...
Even jawatan aku paling tinggi kat unit ko setakat ni..
Tapi aku tak penah layan ko buruk..
Aku stil hormat ko sebagai orang tua..
Aku pun baru je kje..Aku hormat ko sebagai orang lame even aku boleh je tak nak layan kerenah ko yang macam2 tu!

Ko nampak aku bz pagi tadikan.
Pe yang aku buat tu semua urgent, bukan maen2..
Ko punye masalah tu bukan la besar sangat pun..
Kalau ko tak taip address kat IE tu, memang la blank je..Tak kuar pape..
Ko dah bertahun kje, dah lame guna komputer, takkan ko tak reti nak taip address tu???!!!
Then aku dah cakap baek2 kan..
Aku minta ko amek address dari kerani laen jew..
Kerani sebelah ko yang tak bz..
Then taip je la..
Itu pun tak boleh?Itu pun nak aku buat gak??!

Bile aku tak sempat nak buat, boleh ko bagi aku ayat ni

"Kalau ko tak tolong akak, ape kje ko kat sini?"

Ko sedar tak pe ko cakap tu???Ko tak nampak aku bz ke?Ade keje urgent?Ko nak aku belah badan ni banyak2 ke?
Lagipun kat opis ni, bukan ko je aku nk kene tolong.
Semua staf aku nak kene tolong...
Cuba la bawak BERSABAR!!!

Lagipun keje saya adalah menjaga sistem..Bukan nak taip address IE ko la!!!!!

Thursday, July 23, 2009

Akhirnya...

Nukilan bB sYasYa pada 2:41:00 PM 4 kumen

Akhirnya keluar je gadget yang ni...
My popular n top posts...Hehehhehe

Trip ke GADEK again!

Nukilan bB sYasYa pada 9:27:00 AM 2 kumen

Ai, miki, adeq, puteri, along dan yang tunduk tu anna.




Naz, boy dan AK




Dowang dah siap mandi n makan..Kemas2 nak balik


Kul10lebih malam...
Kami seramai 11orang, menaiki 3buah kenderaan..
Bergerak ke gadek..
Kami yang 11orang adalah :
Ai, shaz, Along, Puteri, Shafiq, Naz, Anna, Miki, Adeq, Boy dan AK..
B4 tu, ai bersama puteri telah masak2 di rumah puteri..
Juadah adalah bihun goreng, nugget dan tembikai..
Naz dan anna plak buat air bandung...
3 buah kenderaan itu ialah :
Kancil dan 2buah storm milik Suria FM..
Miki, shafiq dan AK keje dengan Suria FM..Kebetulan mereka ade crossover area melaka..
Sebab tu dowg ajak g gadek..Lepak bersama2..
Kami pun buat plan untuk pakai baju suria fm yang miki bagi free...
Dah macam boria la..Heheheh
Mase ondaway nak g gadek tu..Kami benti kat satu traffic light tu..
Tetiba ade 2orang gurl naek moto, teruja tengok kami..
Sengeh2 n lambai2..
Dowg agak kami ni memang betul2 pekerja suria fm kot..
AK dan Miki pun dok melayan dak2 pmpuan tu..Siap ajak join kitowg lg..
Bertambah suka la dak2 pmpuan tu..
Tapi memang lawak gile la...
Kenderaan laen tengok pun semacam jew..heheheheh
Sampai gadek dalam kul11lebih macam tu..
Memang kecoh la dak2 ni mandi air panas..
Paling lawak tengok AK..
Dia tu agak kepondanan sikit la..
Terjerit2 bila dak2 ni simbah n tolak dia masuk kolam..
Macam udang kene bakar jew..Heheheh
Tapi sian gak la...
Dalam kul1pagi kami gerak balik..
Then dowg g minum..Tapi ai tak join..
Ai balik umah dulu sebab pagi ni nak keje!

Wednesday, July 22, 2009

Mahakarya Cinta by Faizal Tahir

Nukilan bB sYasYa pada 12:31:00 PM 0 kumen

Begitu Berat Melangkah
Melihat Kau Bersamanya
Adakah Aku Yang Salah
Atau Hanya Helah Saja

Ku Masih Mencintai Diri Kamu
Bila Kau Menjauh
Ku Rindu

Kau Bagaikan Udara
Yang Membantu Aku Untuk Terus Hidup Di Atas Dunia
Tanpa Mu Ku Lemah
Pasti Aku Tak Berdaya
Kerna Kau Maha Karya Cinta …

Biarpun Kau Tidak Mahu
Menerima Kasih Daku
Ku Kan Setia Bersama Mu
Sehingga Ke Akhir Waktu

Ku Masih Menyayangi Diri Kamu
Bila Kau Berlalu
Ku Rindu ..

Kau Bagaikan Udara
Yang Membantu Aku Untuk Terus Hidup Diatas Dunia
Tanpa Mu Ku Lemah
Pasti Aku Tak Berdaya
Kerna Kau Maha Karya Cinta

Kau Takkan Dapat Aku Lupakan
Kerna Kaulah Punca Cinta Kita
Mengajar Aku Erti Bahagia
Kembalilah ..

Terimalah Pesan Daku
Yang Akan Terus Menunggu …





Lagu ni dengar kat opis pagi tadi..

Saje nak pose..Tiada kaitan dengan sesiapa...

Oral Aid Lotion

Nukilan bB sYasYa pada 10:28:00 AM 4 kumen

Oral Aid lotion
CCM Pharmaceuticals
Form : oromucosal gel
Contents : chlorhexidine hydrochloride, lidocaine, triamcinolone acetonide
MIMS Class : Mouth/Throat Preparations

Akibat tak tahan sangat sakit ulser kali ni..
Semalam member ai bawak g Hospital Putra Specialist..
Mase tu dah lewat malam..Farmasi pun dah tutup..
Beli ubat ulser kat atas ni..
Kecik jew tapi agak mahal...
Orang farmasi tu kata ubat ni pedih time kite letak..Then akan ase kebas..
So dia soh letak setitik jew..

Tapi kan..
Dah 2kali ai letak..
Malam tadi dan pagi tadi..
Letak setitik, tak ase ape pun..Kebas tak..sakit pun tak..
Letak lagi setitik..
Pun tak ase pe..
Macamane nak buat lagi ni....

Tuesday, July 21, 2009

Top Floor Blok Mahsuri Kolej Canselor UPM!

Nukilan bB sYasYa pada 10:53:00 AM 7 kumen
Tadi buka FB member yang masih berada di UPM..
Ade plak gambar skema di bawah ini..
Gambar untuk majalah Kolej..
Tapi ai tak dapat la majalah tu sebab ai dah keluar dari UPM awal...
Tema adalah ungu..
Tapi ade yang biru...Nape entah dowg ni..huh!



Yang duduk tengah2 tu adalah ketua floor..
Muka seyes tapi ok sebenarnye..
Di mana ai??




Gambar semasa larian Universiti..
Kene bangun pagi2..
Baju ai je itam sebab baju biru ai, ade kat umah..Hahahahah


Lepas gotong royong kolej secara besar-besaran..
Gotong royong jap je..
Bergambar dan bersuka ria lebih!
Hahahah..

Miss all of u!

Nikmat makan telah ditarik!

Nukilan bB sYasYa pada 10:29:00 AM 2 kumen
Sudah empat ari ai menderita sakit lidah..
(Sila jangan pikir yang bukan2 ye)..
Puncanya, Khamis lepas, sedang enak menikmati lunch bersama teman2 opis di cafe yang mahal cekik darah tu!
Tetiba ai tergeget lidah sendiri...
Teman2 kata ade orang tengah ngumpat ai tu sampai ai leh tergeget lidah sendri..

Then Sabtu lepas, ai ase laen di lidah..
Bile tengok, lidah ai dah luka..Terbelah sedikit..
Ahad, ai langsung tak makan nasi..Ade beli nasi goreng untuk dinner tapi ai makan sikit je..
Sangat sakit ye!
Semalam, luka itu menjadi ulser..
B4 this, ai boleh handle lagi sakit ulser..
Tapi kali ni, sangat tak tahan..
Makan susah, cakap pun susah...
Lepas lunch semalam, ai terus makan panadol..
Badan ase panas..
Ai tido jap, rehatkan badan..
Teman2 opis banyak yang menegur..
Tanya nape muka ai pucat...

Malam semalam, ai pikir macam nak g klinik je..
Tapi macam dah ok plak badan...
Hari ini sakit masih terasa...
Ape mahu buat ye???

Sunday, July 19, 2009

Jalan2 Weekend

Nukilan bB sYasYa pada 11:19:00 PM 0 kumen
Ahad..
Menghabiskan waktu petang di Gereja lama ST. Paul yang dah jadi tapak sejarah..
Sebelum tu g crk makan kat kedai mee sup Tengkera..
G berenam....5gurl sowg boy...

Agak ramai gak kat tempat ni..
Yelah..weekend kan....



Dari kiri : Puteri, Naz, Shafiq dan boy..

Yang berbaju itam atas tu, Shaz..




Tangan dia sebelah dah takde..Kudung!
hahahaha



Perigi tempat orang baling2 duit..
Banyak duit dalam tu.
Huhuhu





Muka agak sengal ayam..HAhahahah

Planetarium Melaka

Nukilan bB sYasYa pada 9:50:00 PM 0 kumen
Jummat lepas, ai telah mengada2kan diri untuk terlibat dalam percubaan pembukaan Planetarium Melaka..
PKNM telah meminta 10 orang wakil dari jabatan ai..
Bos minta sowang pegawai tu untuk buat pemilihan..
Kebetulan ai baek dengan pegawai tu..
So ai minta la dia isi nama ai..HAhahahaha

Dapat la memontengkan diri sebentar..
Berehat setelah 2ari 2malam menyiapkan slide presentation bos..Huhuhu

Lepas solat jumaat, ai dengan staf2 yang terpilih, gerak la g tempat tu..
Tak jauh pun so jalan kaki jew.Tapi agak berpeluh dan lelah ye..huh!

Memula ke dewan teater..Ade video yang ditunjukkan hampir 45min..
Wah..syok ye!Seperti berada di dalam video tu skali..
Lagi2 part mase zaman purba Mesir...




Dalam dewan teater...
Ade part yang ai terlepas coz ai tak tahan sangat nak g toilet..
Dewan ini memang gelap dan kusinye empuk!








Tempat ni tak buka lagi sepenuhnye..
Ade 2 level lagi yang kosong..
Kecik jew tapi ok la..

Kenapa ye angkawasan itu ensem2 belaka??
Hhuhuhu...




Haiwan pertama ke angkasa..
Tapi mati di sana..




Wednesday, July 15, 2009

Sick..

Nukilan bB sYasYa pada 11:03:00 AM 5 kumen
Balik dari Terengganu...
Terus badan tak sihat..
Kematu duk 10jam dalam bus tu..
Pastu hanya makan oti jew sepanjang dalam bus tu..Puncanya bus tak benti lame sangat..
Tak sempat nak g tapau..Sempat g toilet jew..Hehehhe..
Sampai Melaka dah malam...
Terus g makan dengan orang yang pick up me kat MC...
Lepas makan, ondaway balik umah, aku muntah plak kat tepi jalan..
2, 3kali gak la..Habis semua pe yang aku makan tadi, dikeluarkan semula..Huh!
Badan jadi lemah gile..
Sampai umah, mandi2 terus tido..

Itu gak la menyebabkan aku EL semalam..
Nak bagi badan ni rest betul2..Tetiba juga diserang batuk dan selsema..Sehingga kazenku offer ubat macam2...

Tapi tak aman gak cuti..
Orang opis asyik kol jew.
Last2 open gtalk..
Macam2 hal plak kene bersoal jawab..

Hari ni masuk opis...
Banyak gak bend atas meja nak kene settle ni..
Tapi ade plak hal yang tersangkut disebabkan orang2 yang terlibat, tiada..
Huh...balik lambat la arini..(Macam tak bese plak..)

Pagi tadi mase nak g keje..
My mum kol..Tanye dah sihat lom..My sis bagitahu dia semalam..
So aku just jawab ok jew..
Tapi pewot masih ase tak sedap..
Ade something wrong ke???????

Tuesday, July 14, 2009

Terengganu * 2nd Day *

Nukilan bB sYasYa pada 3:47:00 PM 6 kumen
Hari kedua...Pagi2 lagi kak Yaaya dah amek ai kat umah uncle..Lagi pun my family pun balik awal pagi..
Lepas amek ai, dia amek bro iz plak..Padahal dowg tinggal serumah..Hahahah..Ai punya pasal la tu...
Tempat pertama, g pasar payang..Ai beli baju batik...Sekarang masih terpikir2..Baju pe nak buat untuk baju batik tu..
Then g beli tudung plak..Sangat murah tudung2 kat kedai tu..Hingga membuatkan ai terlupa untuk snap pict..Hahahah..
Nama kedai pun tak ingat....


Yang macam keranda tu sebenarnya bus pelancongan..Kalau kat Melaka ni macam bus panorama la..Bawak pusing2 kuala terengganu..
Tapi napela dah macam keranda je bentuknye..Huhuhuhu..


Petang g Pantai Batu Rakit plak...Kak Yaaya n Bro Iz bawak makan celup tepung kat tepi pantai.Ade sotong, udang, ikan, n macam2 lagi..BEST!
Tapi gerimis plak..Tak dapat nak jejalan kat pantai...
Then g Teluk Ketapang plak..On da way nak g sane..Memang banyak kedai jual makanan celup tepung ni...
Tapi yang buat ai tertarik sebab nama2 kedai tu..Ade nama KIOSK ICT Pak Haji ****, ICT *****...
Pastu ai pikir..Bukan ke ICT tu untuk industy computer & technology?Tapi dowg jual makanan jew..Rupe2nya ICT means Ikan Celup Tepung...
Hahahahahah...Bijak2...



Pokok ni dah macam pokok nenas jew. Buah dia pun same..Tapi tak tahu la pokok pe.Jumpe kat pantai Teluk Ketapang tu..



Bro Iz n Kak Yaaya bercanda di tepi pantai menyaksikan orang memancing..Hahahah
Pantai ni tak boleh mandi...Ombak agak kuat..




Lalu gak stadium yang runtuh tu..Stil dalam keadaan macam tu..Kami tak turun pun sebab dah nak malam n nk balik umah cepat2...
B4 balik sempat gak carik Kopok Lekor kat Losong untuk dak2 umah... ^_^

Terengganu * 1st Day *

Nukilan bB sYasYa pada 2:24:00 PM 6 kumen

Bustand Kuala Terengganu...Ai sampai hampir kul6pagi...Keadaan masih gelap..Tapi dah ramai orang..Pict tak brape nak clear sbb dari sudut tak berape best!
Mum n dad dah sedia menanti ai dari kul5.15pagi..Awal sebab mum kata dad isau..Takut ai sampai awal n sowg2 je kat bustand..
Alahai dad owh dad..Kan ramai owg dalam bus tu..Semuanya turun kat situ gak..Mane la mungkin ai sensowg..Tapi itula kasih ayah!

Tunggu my sis sampai yang menaiki bus dari Johor Bahru..Dia sampai kul7.30..Agak lama gak menunggu..
Sempat gak ai baring2 dalam kete dulu..

Sampai umah uncle..Rest jap je..Mandi n breakfast..
Tolong la pape yang patut..Tapi tak banyak benda nak tolong pun sebab makanan semua katering yang buat..

Agak pelik cara di sini..
Khemah jamuan untuk tetamu..Hanya ada kerusi sahaja..Ade meja pun untuk letak makanan..Kazen dari KL pun turut tanya hal tu..
Memang pelik n nampak tak selesa!Rupa2nya kazen di Terengganu cakap,memang begitu caranya...Takpela..




Kazen saya yang pengantin lelaki itu..Programmer di Mimos..Wife dia plak orang puchong..
Lelaki sebelah kazen saya adalah my Uncle..Paklang...
Sebelah pengantin perempuan adalah mak pengantin perempuan..Seowang prof madya di uitm shah alam..Ade sape penah jumpe?Hehehe..
Sebelah prof, adalah my auntie..Maklang...







Dak kecik di pangkuan ai tu..Cucu maklong ai..
Dia sangat suka duduk kat peha ai..Lagi2 bile lepas kene marah dengan nenek dia..Tengok la muka dia tu..Dah la pelat!Panggil ai "mak nan".Means mak ngah ye..hhuhuhuh




Waktu petang..Majlis belum abis..Ai, mum, sis, abang, adek n bro zick dah cabut..hahha..
Kami pergi ke Pasar Payang dan Pantai Batu Buruk..



Mum, sis n abang...Khusyuk tengok penjual tu..
Memula tengok macam kopok lekor di bakar..Rupe2nya itu adalah satay ikan..Lebih kurang macam kopok lekor je bentuknya..
Tapi kecil2..Dicucuk pada lidi..Sebijik macam satay..Adek ai panggil itu "mata ikan"..Hehehehh

Di Pasar Payang, saya mencari barang yang di pesan oleh incik Froggie..Sila pilih yang mane anda mahu ye..
Then mahu pos or datang ke Melaka untuk ambil?? ^_^





 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez