Friday, July 31, 2009

Berubah!

Nukilan bB sYasYa pada 6:20:00 PM
Hah!Ni nak cite pasal My Ex...
Nama dia Shaz..Ai ade letak pict dia sebelum2 ni...
Ai kenal dia tahun lepas...10 Jan 2008
So dah lebih dari setahun la ai kawan dengan dia..
Kami ptus pun dah lama tapi until now dia stil jadi kawan ai yang agak rapat...
Lagi2 bila ai duk Melaka ni..Pape yang jadi kat ai, dia la yang amek tau dulu..
Ai sakit kew, tak makan kew, ada hal pape kew..Tak kira susah atau senang, dia la yang amek tau dulu..
Ai pun agak rapat dengan family dia..Salu gak ai tido umah dia..Sebab mak dia ajak..Bila dah lame ai tak datang umah dia,mesti mak dia tanya2..
Mak dia pun penah cakap dengan ai..Dia nak ai dengan shaz tu macam adek beradik...Sebab mak dia je ase ai leh ubah shaz tu even ai tak yakin..

Then baru2 ni ai ade gaduh dengan dia...
Gaduh yang sangat besar..Yang membuat aty ai terguris sangat2..Macam mase memula kami putus dulu...
2ari ai tak contact dia..Tetiba bila dia mesej n kol ai balik, ai ase dia macam len jew..

Kalau yang agak2 paham, mesti boleh tau dia tu sape n macamane orangnya...
Tapi baru2 ni dia memang len..
Sepanjang setahun lebih ai dengan dia..Baru kali ni la..
Pagi2 dia mesej ai..Soh ai bangun..solat subuh...Dia baru je solat..
Then dia akan pastikan ai betul2 bangun, mandi n solat..Baru dia benti mesej n kol ai..
Setiap kali waktu solat, dia akan mesej ai..Soh ai solat..

Aritu adek dia sakit, so ai g melawat dia..
Tetiba dia cakap dengan ai, "len kali kalau awak keluar dengan saya, awak pakai la tudung..itu lebih baek.."

Baru2 ni gak dia ade lepak dengan kengkawan dia..
Dia memang nampak len sampai kengkawan dia cakap nape dia len je..Baek semacam..

Ai memang pelik la dengan cara dia..Itu belum bab puasa lagi..
Dia ajak ai teman dia ganti puasa..

Tapi ai bersyukur sangat2 kalau dia betul2 berubah..
Sebab itu la pe yang mak dia nak dari dulu..
Mak dia salu cakap hal tu, tiap kali ai datang umah dia..

Ag 1, ai ade soh dia simpan rambut panjang even itu yang dia paling pantang sekali..
Dia akan demam kalau rambut panjang..
Tapi kali ni, dia betul2 simpan rambut..
Ni dah seminggu dia demam terukk..
Kecian memang kecian..Tapi itu yang lebih baek untuk dia..

Pape pun, ai tetap akan doakan dia agar terus berubah..AMIN.....

5 kumen on "Berubah!"

Shark on July 31, 2009 at 7:13 PM said...

hope dia btol2 berubah. amin..

ayut on August 3, 2009 at 12:30 AM said...

i nampak dia, as seorang sahabat yang baik bagi u, cuma sikap panas baran dan rasa memiliki yang tinggi dia terhadap u, membuatkan kadangkala i rasa dia tak patut dekat walau seinci pun dengan dia. Mungkin I silap judge dia dulu, sampai suruh u terus buang dia, walhal, bukan mudah nak dapat kawan yang macam dia yang sanggup buat semua perkara tu, terus terang i pun tak mampu macma tu. Cuma mungkin, jangan putus asa pada dia, dan doa moga dia benar2 berubah..

bB sYasYa on August 3, 2009 at 8:21 AM said...

to shark : amin...

to ayut : betul ape u cakap tu..sy tak penah punye kawan rapat yang sanggup buat ape shja utk sahabat dia.mcm ape yg dia dh bt pd sy..tp sikap panas baran dia tu yg menutup sikap baek dia tu..kalau dia boleh kawal pns brn, tentu dia boleh jd kwn yg sgt baek.kalau sy skt, dia la akan bwk sy g klinik tnpa sy minta.kalau sy xde teman nk makan, dia akan tapau mknan utk sy.pdhal umah dia jauh dr umah sy..dia plak naek moto je.tp dia xksh pun tlng sy..itu sikap dia yg ssh sy nk jumpe pd kwn2 yg len..maaf kalau ade yg terasa...

...mIsS chOki chOki... on August 3, 2009 at 8:39 AM said...

owh
die
i knl die
hurm
nothing much to cmnt
tp
alhamdulllah kalo die btol2 nk berubah
shaye pun skarang sedang belajar da cuba menuju ke arah itu
masing2 da besar bb syasya
da buleh pk da :)

bB sYasYa on August 3, 2009 at 2:49 PM said...

to miss choki2 : sy tau awk knl dia..sy knl awk pun dr dia..heheheh
ye2..masing2 dh besar..smpai bile nk idup mcm ni..idup mst ade pembaharuan..pembaharuan ke arah yg lbh baek.

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez