Friday, July 24, 2009

Luahan rasa hari ini!

Nukilan bB sYasYa pada 9:25:00 AM
Dari malam tadi hingga ke pagi ni..
Ada je orang buat aku angin...

Semalam time beli barang kat JJ sempena Jcard day..
Aku sangat angin bile aku nak beli barang tu, ade orang tak bagi.Pastu dia plak beli..
Aduhai!Bengang la ko ni...Suka aty aku la nak beli pe pun..Duit aku, bukan ko!

Then pagi tadi, orang yang buat aku angin malam tadi, cakap merapu2 sehingga aku angin kembali...
Ko suke kan cakap ikut suke tangan ko nak taip pe..
Ko salu tak pikirkan pe yang ko cakap tu..
Tak matang langsung ok!
Ko kata ko tak hamak duit aku tu...
Bukan berjuta pun..
Hello!Duit aku yang tak berjuta tu, yang ko tak hamak tu la yang banyak tolong ko tiap bulan ye!
Pe ko nak makan, pe ko nak beli, duit aku gak tau yang ko guna..
Tiap2 bulan ade je barang ko yang aku beli..
Aku bukan la nak berkira sangat dengan ko..
Tapi ko punye cakap tu..Tak ingat dunia..Tak pikir panjang...Tak sedar diri!
Ko kalau nak berlagak dengan duit mak bapak ko, tak payah la wey!
Aku lagi tak hadap la duit mak bapak ko tu!!!

Pastu kerani yang salu buat aku angin kat opis, telah melampaui batas!
Aku tak penah beza2kan taraf aku dengan ko kat opis..
Dengan sesape pun tak penah!
Even pangkat aku lebih tinggi dari ko...
Even jawatan aku paling tinggi kat unit ko setakat ni..
Tapi aku tak penah layan ko buruk..
Aku stil hormat ko sebagai orang tua..
Aku pun baru je kje..Aku hormat ko sebagai orang lame even aku boleh je tak nak layan kerenah ko yang macam2 tu!

Ko nampak aku bz pagi tadikan.
Pe yang aku buat tu semua urgent, bukan maen2..
Ko punye masalah tu bukan la besar sangat pun..
Kalau ko tak taip address kat IE tu, memang la blank je..Tak kuar pape..
Ko dah bertahun kje, dah lame guna komputer, takkan ko tak reti nak taip address tu???!!!
Then aku dah cakap baek2 kan..
Aku minta ko amek address dari kerani laen jew..
Kerani sebelah ko yang tak bz..
Then taip je la..
Itu pun tak boleh?Itu pun nak aku buat gak??!

Bile aku tak sempat nak buat, boleh ko bagi aku ayat ni

"Kalau ko tak tolong akak, ape kje ko kat sini?"

Ko sedar tak pe ko cakap tu???Ko tak nampak aku bz ke?Ade keje urgent?Ko nak aku belah badan ni banyak2 ke?
Lagipun kat opis ni, bukan ko je aku nk kene tolong.
Semua staf aku nak kene tolong...
Cuba la bawak BERSABAR!!!

Lagipun keje saya adalah menjaga sistem..Bukan nak taip address IE ko la!!!!!

12 kumen on "Luahan rasa hari ini!"

Aku... Dia... Kamu.. on July 24, 2009 at 5:00 PM said...

Jom kuar makan pizza dulu! Mau enggak??

me on July 24, 2009 at 10:38 PM said...

tarik n hembus napas bebanyak k..

TeD on July 25, 2009 at 12:18 PM said...

hoh.. biadap punye makcik!

shajimy on July 25, 2009 at 12:35 PM said...

huh....sgat kurg ajar kerani tu!!!
npe u xckp jek kje aku jga sistem bgok!! stimes u kne tjuk kuasa u sket!! klu x krani2 prasan OTAI tu pjak kpla u...seyess...
slma nie xde u pndai jek dorg wat kje.. sgaje jek tue... cri psal kan? u xde ank buah ke?

++d++ on July 27, 2009 at 8:11 AM said...

haks..
bb biasalah tue..
kiter banyak kerja..tapi mana org paham kan ..
lain kali sound jerlah..
wid kat opis nie sound jer even dorg agi tua dr wid..
kadang2..
kiter kene tunjuk kuasa sikit..
bukan nk tunjuk tapi ingatkan dorg jer..:P

bB sYasYa on July 27, 2009 at 8:29 AM said...

to aku dia kamu : jum2..kamu blanje ye??

to me : dh byk2 tarik n hembus nafas..huhuhu

to ted : tau xpe!

to shajimy : erm..i jenis tak suke sgt nk mrh2..eh!rasenye, i tak penah marah kat opis ni lg..itu yg pelik.dulu i xde, reti plak bt kje..skrg plak mengada2.i br dpt ank buah 2 minggu..tp hampeh!harap je dh 6thn kje..tp kje tech langsung xtau!

to d : sy taknak la tunjuk kuasa sgt even sy blh bt mcm tu..sy ni br je kat sini..nnt kang dowg ckp blkg plak..mcm tak phm je perangai org2 veteran ni...

++d++ on July 27, 2009 at 4:41 PM said...

adess...
bb
pale wid lak penin nie..
napa lah manusia2 yg depan wid nie semua pemalas..
aduhai..
kerja dah lah menimbun nie..
tapi bukannyer nk tolong ke aper..
suh wat kerja dorg..

leh lak dye kata...
m: wid akak bg esok boleh x...dah nak balik nie..
wid: hurm..
tapi bende nie urgent bukan saya suka2 buat..xkan lah sy nk wat kot..cukuplah kerja saya menimbun...
aduhai skait jiwa betulll

bB sYasYa on July 27, 2009 at 9:26 PM said...

erm..sy dh bese dh mcm tu..
asl dowg xblh jew, dowg soh sy bt..alasannye sistem yg prob..
kje sy sndri xsiap..huuu..sedih.sedih..

++d++ on July 28, 2009 at 8:08 AM said...

sedih jer kan..
ingatkan keje leh lah tenang tapi...
adesss..sob..sob..
skg nie wid ngh ugut2..dorg nk cuti..ahaks2..
mmg padan muka dorg..:)

bB sYasYa on July 28, 2009 at 9:38 AM said...

wid ni..xbaek la bt mcmtu..
sbr k..

++d++ on July 28, 2009 at 11:17 AM said...

hehehhe2..
xbaik kan..tapi apa nak wat..
org xappreciate kite dah tolong banyak kali..ades..

bB sYasYa on July 28, 2009 at 1:15 PM said...

erm..itu la lumrah dunia..
manusia byk lupe diri..
kite je kne tlng dia..
dia plak xnk menyenangkan kje kite plak..erm..

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez