Tuesday, July 14, 2009

Terengganu * 1st Day *

Nukilan bB sYasYa pada 2:24:00 PM

Bustand Kuala Terengganu...Ai sampai hampir kul6pagi...Keadaan masih gelap..Tapi dah ramai orang..Pict tak brape nak clear sbb dari sudut tak berape best!
Mum n dad dah sedia menanti ai dari kul5.15pagi..Awal sebab mum kata dad isau..Takut ai sampai awal n sowg2 je kat bustand..
Alahai dad owh dad..Kan ramai owg dalam bus tu..Semuanya turun kat situ gak..Mane la mungkin ai sensowg..Tapi itula kasih ayah!

Tunggu my sis sampai yang menaiki bus dari Johor Bahru..Dia sampai kul7.30..Agak lama gak menunggu..
Sempat gak ai baring2 dalam kete dulu..

Sampai umah uncle..Rest jap je..Mandi n breakfast..
Tolong la pape yang patut..Tapi tak banyak benda nak tolong pun sebab makanan semua katering yang buat..

Agak pelik cara di sini..
Khemah jamuan untuk tetamu..Hanya ada kerusi sahaja..Ade meja pun untuk letak makanan..Kazen dari KL pun turut tanya hal tu..
Memang pelik n nampak tak selesa!Rupa2nya kazen di Terengganu cakap,memang begitu caranya...Takpela..




Kazen saya yang pengantin lelaki itu..Programmer di Mimos..Wife dia plak orang puchong..
Lelaki sebelah kazen saya adalah my Uncle..Paklang...
Sebelah pengantin perempuan adalah mak pengantin perempuan..Seowang prof madya di uitm shah alam..Ade sape penah jumpe?Hehehe..
Sebelah prof, adalah my auntie..Maklang...







Dak kecik di pangkuan ai tu..Cucu maklong ai..
Dia sangat suka duduk kat peha ai..Lagi2 bile lepas kene marah dengan nenek dia..Tengok la muka dia tu..Dah la pelat!Panggil ai "mak nan".Means mak ngah ye..hhuhuhuh




Waktu petang..Majlis belum abis..Ai, mum, sis, abang, adek n bro zick dah cabut..hahha..
Kami pergi ke Pasar Payang dan Pantai Batu Buruk..



Mum, sis n abang...Khusyuk tengok penjual tu..
Memula tengok macam kopok lekor di bakar..Rupe2nya itu adalah satay ikan..Lebih kurang macam kopok lekor je bentuknya..
Tapi kecil2..Dicucuk pada lidi..Sebijik macam satay..Adek ai panggil itu "mata ikan"..Hehehehh

Di Pasar Payang, saya mencari barang yang di pesan oleh incik Froggie..Sila pilih yang mane anda mahu ye..
Then mahu pos or datang ke Melaka untuk ambil?? ^_^





6 kumen on "Terengganu * 1st Day *"

dark angel on July 14, 2009 at 8:30 PM said...

mestilah ayahandanya takut anak dia yg comel ni kena culik..hehe

bB sYasYa on July 14, 2009 at 8:38 PM said...

comel jew??

bluefroggie on July 15, 2009 at 9:39 AM said...

hahhhh
saya nak dedua tu tetel ek...
nanti saya sendiri datang amek :)
tanak pos-pos...

bB sYasYa on July 15, 2009 at 10:45 AM said...

nk yg tetel ye?
orite...
bile mau dtg tu???

dark angel on July 16, 2009 at 12:18 AM said...

tetel tu apa?

bB sYasYa on July 16, 2009 at 9:14 AM said...

tetel tu turtle la yunk..cube eja betul2...huhuhu

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez