Tuesday, July 14, 2009

Terengganu * 2nd Day *

Nukilan bB sYasYa pada 3:47:00 PM
Hari kedua...Pagi2 lagi kak Yaaya dah amek ai kat umah uncle..Lagi pun my family pun balik awal pagi..
Lepas amek ai, dia amek bro iz plak..Padahal dowg tinggal serumah..Hahahah..Ai punya pasal la tu...
Tempat pertama, g pasar payang..Ai beli baju batik...Sekarang masih terpikir2..Baju pe nak buat untuk baju batik tu..
Then g beli tudung plak..Sangat murah tudung2 kat kedai tu..Hingga membuatkan ai terlupa untuk snap pict..Hahahah..
Nama kedai pun tak ingat....


Yang macam keranda tu sebenarnya bus pelancongan..Kalau kat Melaka ni macam bus panorama la..Bawak pusing2 kuala terengganu..
Tapi napela dah macam keranda je bentuknye..Huhuhuhu..


Petang g Pantai Batu Rakit plak...Kak Yaaya n Bro Iz bawak makan celup tepung kat tepi pantai.Ade sotong, udang, ikan, n macam2 lagi..BEST!
Tapi gerimis plak..Tak dapat nak jejalan kat pantai...
Then g Teluk Ketapang plak..On da way nak g sane..Memang banyak kedai jual makanan celup tepung ni...
Tapi yang buat ai tertarik sebab nama2 kedai tu..Ade nama KIOSK ICT Pak Haji ****, ICT *****...
Pastu ai pikir..Bukan ke ICT tu untuk industy computer & technology?Tapi dowg jual makanan jew..Rupe2nya ICT means Ikan Celup Tepung...
Hahahahahah...Bijak2...



Pokok ni dah macam pokok nenas jew. Buah dia pun same..Tapi tak tahu la pokok pe.Jumpe kat pantai Teluk Ketapang tu..



Bro Iz n Kak Yaaya bercanda di tepi pantai menyaksikan orang memancing..Hahahah
Pantai ni tak boleh mandi...Ombak agak kuat..




Lalu gak stadium yang runtuh tu..Stil dalam keadaan macam tu..Kami tak turun pun sebab dah nak malam n nk balik umah cepat2...
B4 balik sempat gak carik Kopok Lekor kat Losong untuk dak2 umah... ^_^

6 kumen on "Terengganu * 2nd Day *"

dark angel on July 14, 2009 at 8:24 PM said...

aiyakkkk keropok losong!!! Bestnya...perhh bestnya seafood yg celup tepung!! Hmmm..sungguh enjoy dia kat sana kan.

bB sYasYa on July 14, 2009 at 8:37 PM said...

itula..
sape soh tamo ikot..

gr33nydayy on July 20, 2009 at 1:23 PM said...

so, cmne g tganu??
bez??
len x g lg ek..hehe..
byk lg tmpt2 yg menarik kt tganu...
rindu nk mkn sotong celup tepung...yummy...

bB sYasYa on July 20, 2009 at 3:48 PM said...

HUHU....
sya sempat la mkn sotong celup tepung tu..
yang kat area batu rakit..
xtau la bile nk g sane lg..
tp mcm nk buat bisnes tudung la..
dh jumpe kedai murah kat sane..
hehehehe

b o b o i t h e m a f i a on July 25, 2009 at 2:40 AM said...

ni orang terengganu pure first time nak komen kat page ko ni ha.

asal ko panggil bus pelancongan tu mcm keranda???bus tu memangla nampak mcm keranda, tapi kerusi die keras n menyakitkan buntut kalo duduk di atasnye!! ;p

bB sYasYa on July 27, 2009 at 8:45 AM said...

hehehhe..bkn sy yg memula ckp bus keranda ok..tp my bro angkat yg ckp cm2..sy follow jew ckp dia..hahahha

 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez