Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan

Nukilan bB sYasYa pada 1:26:00 PM 11 kumen
Salam Ramadhan untuk semua...
Mohon beribu kemaafan kepada semua rakan ai..
Kalau ada tersilap kata, terkecikkan aty sesiapa..Atau pape saje la..
Ia mohon ampun dan maaf..

Semoga ramadhan kali ini mendatangkan keberkatan dan kerahmatan kepada semua..Amin...

Thursday, August 20, 2009

STOP BLOGGING!

Nukilan bB sYasYa pada 10:22:00 AM 12 kumen
.
.
.
.
.
.

Wednesday, August 19, 2009

Khatimah Cinta

Nukilan bB sYasYa pada 10:00:00 PM 4 kumen
Bintang Malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi...

Ai bagi lagu ni untuk someone...

Takin' Back My Love

Nukilan bB sYasYa pada 6:01:00 PM 0 kumen
Go ahead just leave, can't hold you, you're free
You take all these things, if they mean so much to you
I gave you your dreams, 'cause you meant the world
So did I deserve to be left here hurt?

You think I don't know you're out of control
I ended up finding all of this from my boys
Girl, you're stone cold, you say it ain't so
You already know I'm not attached to material

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love
My love

Yeah, what did I do but give love to you?
I'm just confused as I stand here and look at you
From head to feet, all that's not me
Go 'head, keep the keys, that's not what I need from you

You think that you know
(I do)
You've made yourself cold
(Oh yeah)
How could you believe them over me, I'm your girl

You're out of control
(So what?)
How could you let go?
(Oh yeah)
Don't you know I'm not attached to material?

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

So all this love I give you, take it away
(Uh, uh huh)
You think material's the reason I came
(Uh, uh huh)

If I had nothing would you want me to stay
(Uh, uh huh)
You keep your money, take it all away

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

Ooh, my love
(I'm taking back my love)
Ooh, my love

Friday, August 14, 2009

Mahu tambah duit??

Nukilan bB sYasYa pada 12:38:00 PM 6 kumen
Baru2 ni saya ade ter"join" satu program multilevel secara tidak sengaja..Huhu..Sedih je munyiknye..
So now saya nak paksa orang plak join saya..Hahahahah
Hanya bayar rm170 sekali seumur idup, anda akan dapat buat duit selepas itu..Caranya..
Anda perlu berdaftar dengan syarikat ads4bucks ... Untuk pendaftaran, anda perlu bayar rm170 sahaja. Kemudian anda perlu mencari 3orang untuk berada di level bawah anda. Setiap orang, anda akan dapat rm33. So kalau 3orang, anda kali la dengan 3 ye..
Then apabila orang bawahan anda telah mendapat orang2nya, anda akan mendapat 15 % daripada rm33 setiap orang tu. Jika semua orang di bawah anda telah berjaya mencari orang2 di bawahnye dengan menjadi sepasang, anda akan mendapat 25% pula..Paham?
Contoh :
Anda ketua, lantik 3orang pembantu...so dah dapat rm33 * 3 =rm99
3 orang pembantu mencari anak2 buah mereka..So ade 9orang la kan pada level ke tiga..
Rm33 * 3 * = jumlahnya, anda akan dapat 15%
9orang tu kalau dipasang2kan..dapat 4pasang..so di situ anda dapat 25% pula..
So berape banyak level di bawah anda pun, kiraannya sama.
Selain mendapat duit, anda akan dapat blog dan ruang untuk mengiklankan produk anda di laman web tersebut
Kalau anda taknak iklankan pape produk, anda boleh iklankan produk rakan2 anda..So anda boleh charge pd dia. Sedangkan iklan tu free je..Pandai2 la nk buat bisnes kan..
Then akan dapat kad bio energy, sms blaster, dan e-library..
Mahu tahu lebih lanjut, boleh contact sy :
No hp : 013-6360860
Saya akan terangkan lebih lanjut..
P/S: Awak owh awak..awak WAJIB join sy ye!heheheh

Wednesday, August 12, 2009

Budak Suruhan???

Nukilan bB sYasYa pada 12:09:00 PM 24 kumen
Sejak 2minggu lepas, ade 1 no maxis..Kerap kali mesej ai..Bile ai tanye dia sape, dia cakap

"Awak tak kenal saya dan saya tak kenal awk..No hp awk ni pun sy tekan2 jew.."

erm..tak berape logik bile dia send msg pd no yg dia sndri tak pasti..Yang dia maen tekan2 je time nak send tu..

Memula ai ignore je dia..Sebabnya ai tak suka sangat nak melayan mesej dari orang yg ai tak kenal...Tapi lama2...Mesej yang dia hantar pada ai, buat ai tertanya2..

Dia : "Awak nak tau kalau ada orang nak jadi budak suruhan awk..."

Ai : "Eh..utk pe sy nak nak ada budak suruhan.."

Dia : "Tapi kalau saya merayu pada awk, nak jadi budak suruhan awk, awak terima tak??Saya sanggup buat ape saje even awak suruh saya merangkak depan awak skali pun..."

Ai : "Saya tetap tak nak budak suruhan ni.."

Dia : "Im begging u..."

Ai : "Awak nak jadi budak suruhan saya sebab duit kew?"

Dia : "Tak la..Free je..."

Ai : "eh..takkan la free.."

Dia : "Awak tak tahu ke..Ade sesetengah lelaki suka jadi budak suruhan perempuan.."

Ai : "So awak ni lelaki la...Umur brape..Study lagi ke pe??"

Dia : "Yup..saya lelaki..Saya study lagi..awak kje ke?"

Ai : "Study mane?Kos pew?"

Dia : "UTM..kos electrical.."

Ai : "Owh, jauh gak jarak awk dengan saya ye "

Dia : "Awak duk mane?bagitahu je la..Saya sanggup datang tempat awak "

Ai :"Erm..So now awak dah penah jadi budak suruhan pada mane2 perempuan ke?"


Dia : "Blum ada lagi..Tengah carik la ni..Bolehla saya jadi slave awak..Saya janji akan jadi slave yang bagus. Saya akan ikut arahan awak..."

Aiyak..dia ni memang pelik dan macam2 la!Ai terus tak layan lagi mesej dia lepas tu..Tapi wujud ke budak suruhan yang menjadi hamba tanpa ganjaran??

P/S: Ade sesape nak dia jadi budak suruhan anda?Boleh bagitahu ai..Nanti ai bagi no contact dia..huhuh

Tuesday, August 11, 2009

Hari Ini Hari Selasa OK!

Nukilan bB sYasYa pada 12:43:00 PM 3 kumen
Semalam tak keje..Memang saje amek cuti..Semalam pun baru balik dari Johor ke Melaka..Cik Neburaln tak jadi teman ai drive sebab dia demam dan lelah..Cian dia...

So bile Isnin tak kerja..Arini dah macam ari Isnin..
Macam2 task menanti..Sehingga menyebabkan ai naek angin secara tidak terang terangannya!
Macam2 borang ai keluarkan pada para pegawai..Yang dihantar melalui emel..Melalui paper..
Lantak korang la..Nak sangat ai menjadi keras aty, ilangkan lemah lembut dan baik aty, menjadi tegas dan sebagainya.
Harap2 tiada lagi orang yang menjerit2 memanggil nama ai kat opis.. Dah rupe tarzan je..
Ko nak sangat jadi tarzan ke?Ai antar ke Zoo nanti..Zoo Melaka pun bukan jauh sangat dengan opis.. Ai ni pegawai ko, so tak payah la nak panggil ai terjerit2..
Lepas ni pape masalah korang pandai2 la datang tempat ai, isi borang.. Dah lengkap, baru la ai g tempat korang..Settlekan masalah korang..PADAN MUKA!

P/S: Pada cik Neburaln, semoga cepat sembuh ye..Tak pat nak contact awk..Kredit memanjang low..Kang mesej awk, awk bukan dapat pun..Buat Penat Je!Huhuhu

Friday, August 7, 2009

Balik!

Nukilan bB sYasYa pada 1:08:00 PM 7 kumen
Arini balik JOHOR..Yahooo!
Setiap kali ai nak balik Johor..
Mesti xcited gilew..
Padahal bukan jauh sangat Melaka dengan Johor..Huhuh
Tambah2 isnin ai cuti..Lagi la sonok!

Cik Neburaln datang umah ai ari Ahad..
Nak ajak balik esok, dia malu plak duk lelame umah ai..
So dia datang ahad petang..
Isnin pagi baru balik Melaka..
Sebab dia keje isnin ni..

Dia datang pun sebab ade tugas khas utk dia..
Untuk teman ai bawak my baby balik..
Hahahah...

P/S: Awak!Kalau saya malas, awak la bawak baby saya tu ye?Hehehehhe!

Wednesday, August 5, 2009

It's true?

Nukilan bB sYasYa pada 10:01:00 AM 2 kumen
Buat kuiz kat FB tadi..Sesaje paste kat sini..Ade yang betul..Sape yang bebetul kenal ai, mesti leh tau..hehehe


You were born on 23 March 1988, Wednesday.

POSITIVE : Good in relationship, know how to appreciate people around her. Not selfish. Always put others instead of herself. Open minded. In finance, good at making money. Love at first sight, and ready to sacrifice everything for love. Sexually speaking, she's good and romantic.

NEGATIVE : Revengeful. If someone hurt her, she'll return the favor badly. Bad at keeping secret, not a good apprentice. Her decision aren't balance, lack in experience. Stubborn, not easily trust on others. Only certain people know how to treat her. Bad at spending money.

Tuesday, August 4, 2009

Note..note..note...

Nukilan bB sYasYa pada 4:19:00 PM 6 kumen
Pagi2 dah banyak note kat atas meja ai ni..
Puncanya semalam masa dah nak balik, dowg dok sibuk bagi2 note ni..
Nak itu, nak ini..
So arini kene settlekan la..
Tapi semua itu sudah disiapkan ketika ini..
Cube tengok semua note tu..
Semuanya tulisn "CIK SYIDA"
Even sudah puas ai cakap nama ai "SYAHIDA"..
Adehla dowg ni..bukan reti nak eja betul2..Tapi nak soh ai gak buat mcam2...
Tapi note yang best, note yang kat bawah ni..
Cube tengok ayat dia
" Cik Syida yg baik hati..."
Semangatnya nak buat keje dari pegawai tu..
Dia pegawai J41..
Tapi antara pegawai yang rapat dengan ai even memula dia masuk, dia macam sombong jew..
Pangkal nama dia ade "TUAN..."
Tapi ai panggil dia "Encik ...."
Tapi dia okey la..
Salu kalau ai sedih or bengang dengan someone kat opis,
Ai akan lepak bilik dia..Borak2 dengan dia sampai ai lega..
Huhuhu...







Arini agak bengang juga di opis hinggakan ai termarah sorang PAP akibat ketidak sabaran beliau..


Happy Besday To You!

Nukilan bB sYasYa pada 8:46:00 AM 14 kumen

Semalam ai, my rumate, my kazen n shaz puasa...
So buka puasa reramai la semalam..
Mak shaz bagi nasi impit, rendang ayam dan kuah kacang..Dah macam raya jew..
Huhuhuh
Ai dengan kazen plak masak sambal udang dan ikan goreng..
My rumate n kak N beli jagung rebus..
Kenyang gile..
Pastu dalam kul9lebih..
Ai kua dengan Shaz..
G beli kek untuk besday dia kat bandar...
Kek Aiskrim Coklat jadi pilihan dia..
Tepat kul12..
Ai, my rumate, my kazen, n Kak N nyanyi lagu besday untuk dia..
Riuh rendah la umah kitorg..
Kek tu sedap gak la..

Lilin 2 batang bukan tandanya 2 tahun ye..hehehe

Besday gurl malu2 nak tiup lilin..





Happy Besday ye cik Shaz..
Semoga panjang umur, murah rezeki dan hidup dirahmati Allah..Amin
P/S : Happy belated besday untuk cik slay86 ^_^

Watch it!

Nukilan bB sYasYa pada 8:36:00 AM 4 kumen

Dah lame berkira2 untuk beli jam..
Sebabnya susah nak carik yang berkenan di hati dan sesuai dengan tangan ai yang kecik je ni
Akhirnya dapat gak..Itu pun orang belikan..Tapi ai yang pilih..Heheheh
Brand Casio
Water resist
Warranty setahun
Ok la kan..
Heehehhe..Thanks ye kamu!

Monday, August 3, 2009

The Proposal

Nukilan bB sYasYa pada 8:33:00 AM 10 kumen

The Proposal
Dah banyak kali tertunda nak tengok cite ni..
At the end, dapat gak..Heheheh
Malam tadi dating2 lagi dengan cik neburaln..
G tengok cite ni kat MBO Melaka Mall..
Amek tayangan kul845..Tak la lewat sangat..
Best gak cite ni...Komedi Romantik!
Seluruh panggung gelak2 sepanjang cite..Termasuk la ai..
Tapi cik neburaln, muka seyes je dari mula sampai abis..Lawak gak tengok muka dia..Hehheeheh
Sowie ye yunk!
 

Empty Life Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez